Muzeul Van Gogh din Amsterdam – bilete, program, adresă, lifehacks.

Muzeul Van Gogh este una dintre principalele atracții ale orașului Amsterdam. La sfârșitul anului 2017, el a devenit cel mai vizitat muzeu din Olanda, depășind toate recordurile: 2.260.000 de oameni pe an! Știu că mulți, care ajung la Amsterdam pentru 2-3 zile, fug la muzeu, abia de și-au lăsat bagajele la hotel (da, este o decizie bună de a lăsa bagajele – vezi regulele muzeului să înțelegi de ce).

Muzeul Van Gogh este unul dintre cele mai populare și interesante muzee din Amsterdam. Aici este cea mai mare colecție din lume de autoportrete și de lucrări ale artistului. În Muzeul din Amsterdam sunt expuse tablouri precum „Mâncătorii de cartofi”, „Camera din Arles”, una dintre cele trei versiuni ale picturii „Floarea-soarelui”. Cu siguranță ester locul în care ar trebui să ajungi cel puțin o dată în viață.

Cum cumpăr bilete la Muzeul Van Gogh?

Muzeul Van Gough

Din septembrie 2018, biletele la Muzeul Van Gogh sunt disponibile exclusiv online. Inclusiv pentru posesorii cardulu Iamsterdam, pentru care vizita este gratuită, dar este necesară programarea. Se cumpără pe site-ul muzeului.

Prețul biletelor este de:

  • 18 euro – bilet pentru adulți
  • 5 euro – pentru ghid multimedia (nu este disponibil în limba română la moment)
  • gratis pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani (este nevoie de acte ce confirmă vârsta)
  • gratis cu cardurile muzeelor și cu cardul I Amstercam.

De asemenea, puteți cumpăra un bilet de combinație la Muzeul Van Gogh + croazieră prin canale și puteți salva 5 euro.

Vă recomandăm să cumpărați bilete pentru Muzeul Van Gogh cu 2-3 zile înainte de data planificată a vizitei, pentru a avea posibilitatea de a alege timpul potrivit.

Cum ajung la Muzeul Van Gogh?

Muzeul Van Gogh

Muzeul Van Gogh este amplasat pe Museumplein, 6. De la stația Amsterdam Centraal până la muzeu se poate ajunge cu tramvaiul numărul 2 sau numărul 5.

Programul de lucru

Muzeul Van Gogh este deschis zilnic între orele 09.00 – 17.00 sau 19.00, în funcție de sezon și până la ora 22.00 în zilele de vineri.

Muzeul Van Gogh și cardurile turistice

Muzeul Van Gogh și cardurile turistice
Muzeul Van Gogh și cardurile turistice

Intrarea la Muzeul Van Gogh cu Museumkaart este gratuită. Pentru a nu sta la coadă, posesorii de Museumkaart pot merge pe site-ul oficial al muzeului, selectați data și ora vizitei – și un bilet electronic va veni pe e-mail. Cu el puteți merge direct la intrare.

Cardul I amsterdam oferă, de asemenea, intrare gratuită. Începând cu anul 2018, deținătorii acestui card – la fel ca și posesorii de Museumkaart – pot rezerva o vizită gratuită. Vedeți aici despre cum se face aceasta (vedeți partea cu Can I reserve time slots at museums and attractions?). Puteți veni la muzeu fără a vă rezerva un timp anume, dar 1) va trebui să stați la coadă, 2) dacă muzeul este plin, s-ar putea să vă refuze intrarea.

Cu cardul Holland Pass, intrarea în muzeul Van Gogh costă două cupoane de argint. Important! Pentru a schimba cupoanele pe bilete la Muzeul Van Gogh, trebuie să vă adresați la unul dintre birourile Tours & Tickets din Amsterdam. Acestea vor fi, de asemenea, bilete pentru un anumit timp, adică nu trebuie să stați la coadă la muzeu.

Cu Amsterdam City Pass, intrarea la muzeul Van Gogh este gratuită. Atunci când comandați un card, puteți alege un muzeu – Van Gogh sau Rijksmuseum. După plată, biletele electronice vor ajunge la dvs. prin e-mail.

Regulile Muzeului Van Gogh

Pe site-ul muzeului am găsit următoarele reguli de vizitare:

Vestiar
Muzeul are un vestiar unde puteți lăsa haine, umbrele, genți mici, cu mărimea de până la A4 și rucsacuri mici (inclusive școlare). Se permite intrarea în jachete și cu genți mici de mână, însă vizitatorii sunt obligați să lase rucsacuri, umbrele și genți mai mari la vestiar. Nu există dulapuri la muzeu.

Bagaje
Încăperea noastră, din păcate, nu poate găzdui rucsacuri și genți mari, valize (cu roți), și biciclete pliabile. Dacă aveți cu dumneavoastră obiecte mai mari de mărimea A4, s-ar putea să vi se refuze intrarea în muzeu. Vă rugăm să lăsați bagajele la hotel sau la un serviciu de păstrare a bagajelor

Cărucioare, cadre de mers și scaune cu rotile
În muzeu sunt permise cărucioare și buggii, precum și cadre de mers pe jos, scaune cu rotile și alte mijloace de mobilitate pentru vizitatorii cu handicap.

Obiecte pierdute
Ați pierdut ceva în muzeu? Găsit pe iLost, o platformă dezvoltată special pentru a vă recapăta obiectele pierdute.

Fotografiere și filmare
Fotografia (fără bliț sau trepied) este permisă numai în anumite zone desemnate în muzeu, cum ar fi în holul de intrare și de așa-numitele „pereți pentru selfie”.

Selfie wall
Pereții pentru selfie sunt irezestibili

Pentru a evita provocarea altor vizitatori, nu este permisă fotografierea operelor de artă în galeriile muzeului și în spațiile expoziționale. Vă rugăm să rețineți că imaginile lucrărilor din colecția muzeului sunt disponibile pentru a fi descărcate pe site-ul nostru.
Fotografiile, videoclipurile și filmele pot fi folosite în scopuri private, necomerciale.

Filmare sau fotografiere pentru uz comercial
Dacă doriți să faceți fotografii în scopuri profesionale și comerciale, vă rugăm să ne contactați la rightsandreproductions@vangoghmuseum.nl.

Jurnaliști, bloggeri sau vloggeri
Dacă sunteți jurnalist sau blogger interesat de filmare sau fotografiere la muzeu, vă rugăm să contactați Biroul nostru de presă și să solicitați o vizită de presă.

Telefon mobil
Vă rugăm să luați în considerare alți vizitatori și să limitați utilizarea telefonului dvs. mobil ori de câte ori este posibil.

Mancare & Bauturi
Pentru băuturi răcoritoare în timpul vizitei, vă rugăm să vizitați cafeneaua muzeului Le Tambourin. Alimentele și băuturile sunt permise numai în cafenelele muzeului, precum și la bar, în timpul evenimentelor Vincent on Friday. Alimentele și băuturile sunt interzise în muzeu sau în spațiile expoziționale.

Fumatul interzis
Fumatul nu este permis nicăieri în Muzeul Van Gogh.

Animale de companie
Animalele de companie nu sunt permise în muzeu. Câinii – ghid, echipați cu hamuri potrivite sunt bineveniți în muzeu.

Wi- Fi
În muzeu există Wi-Fi gratuit.

Diverse reglementări
În muzeu se aplică și următoarele regulamente:

  • Nu este permisă atingerea lucrărilor de artă sau a exponatelor.
  • Nu se permite alergatul sau țipătul în muzeu.

Bine de știut

Van Gogh

Dacă intenționați să vizitați Muzeul Van Gogh cu copii, atunci la informații puteți lua comanda gratuit setul pentru vânători de comori. Copilului îi va fi oferită o listă de întrebări (în engleză sau olandeză), răspunsurile cărora pot fi găsite în pereții muzeului. Un chestionar completat (poate și parțial) va trebui să fie arătat angajatului la ghișeu – și acesta îi va da tânărului cunoscător al lui Van Gogh un mic suvenir.

Pentru adulți, în fiecare joi, la ora 15.30, iar vineri, la ora 19.00, în Muzeul Van Gogh există vizite gratuite de grup, în limba engleză.

În zilele de vineri, la Muzeul Van Gogh se organizează un program de divertisment de seară cu DJ, VJ, master-clase și cocktailuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *