Cum ajung de la Aeroportul Eindhoven la Eindhoven și Amsterdam

Aeroportul Internațional Eindhoven este situat în sudul Olandei, în imediata vecinătate (mai puțin de 8 km) de orașul industrial Eindhoven. Este considerat cel de-al doilea aeroport din țară ca număr de pasageri, imediat după Amsterdam Schiphol.

Aeroportul Eindhoven
Aeroportul Eindhoven

Aeroportul Eindhoven este alcătuit dintr-un terminal de pasageri și este deservit de companii aeriene regulate și lowcost. Merită menționat modul de operare al aeroportului, terminalul fiind deschis între orele 04:30 și 00:00. Noaptea se închide și nu veți putea petrece noaptea în el. Toți cei care doresc să petreacă noaptea la aeroportul Eindhoven vor fi trimiși la hotelul Tulip Inn, care se află direct în terminal. Din păcate, prețurile încep de la 100 de euro pe noapte.
Noaptea, terminalul aeroportului este închis!

Internet wireless gratuit este disponibil în întreaga clădire. În plus, aeroportul este învecinat cu un drum de biciclete care duce direct la Eindhoven.

Conform clasificării Asociației Internaționale de Transport Aerian, Aeroportul Eindhoven are codul „EIN”.

Site-ul oficial al aeroportului este www.eindhovenairport.nl.

De la aeroport până în centrul orașului Eindhoven

Pentru a ajunge rapid și ieftin în centrul orașului, ar trebui să profitați de una dintre rutele de autobuz disponibile la ieșirea din terminalul aeroportului.

Autobuzele 400 și 401 la aeroportul Eindhoven
Autobuzele 400 și 401 la aeroportul Eindhoven

Autobuzul № 400 conectează aeroportul cu gara centrală a orașului. Interval de circulație: de 2-4 ori pe oră, în funcție de ora din zi. Călătoria durează 18 minute.

Autobuzul express 401 merge, de asemenea, la gara Eindhoven, dar la trecerea prin centrul orașului face o serie de opriri. Această rută circulă mai des: de până la 8 ori pe oră. Desigur, călătoria va dura puțin mai mult (peste 20 de minute).

Locul de oprire al autobuzelor 400 și 401
Locul de oprire al autobuzelor 400 și 401

Tariful pentru ambele rute este de 3,75 euro într-o singură direcție. Biletele pot fi achiziționate în automatele speciale la stația de autobuz sau la șofer.

O plimbare similară cu taxiul vă va costa aproximativ 25 de euro.