Cum ajung de la aeroportul Federico Fellini la Rimini

Aeroportul Internațional din Rimini este denumit după faimosul Federico Fellini – un nativ al acestui fost orașel de pescari. Apropo, în Rimini, nu numai aeroportul poartă numele marelui regizor italian. Există, de asemenea, un cartier întreg al lui Federico Fellini, precum și un parc, un hotel și obiecte de cult.

Când ajungeți la Rimini, primul lucru pe care îl observați sunt posterele și imaginile din filmele sale. Imediat devine clar – ați ajuns în patria lui Fellini, unde totul este plin de spiritul cinematografului italian și de viața regizorului.

Aeroportul Federico Fellini este situat în Miramare, adică la aproximativ 8 km de Rimini. Aeroportul este conectat la orașul Rimini prin tren și autobuz, astfel că ajungerea în oraș este foarte ușoară.

Acest aeroport deservește și aeronavele care zboară spre orașele din apropiere – San Marino și Riccione. Distanța de la Aeroportul Federico Fellini la San Marino este de 16 km.

Aeroportul a fost construit în 1938, iar în 1993 a fost denumit în onoarea lui Federico Fellini. Deoarece erau foarte puține zboruri din acest aeroport, de mai multe ori au fost încercări chiar de a-l închide. Dar, din fericire, acest lucru nu sa întâmplat și este puțin probabil să se întâmple, având în vedere numărul de turiști care vin în fiecare an în stațiunile de la Marea Adriatică.

În general, în fiecare an aeroportul din Rimini deservește aproximativ 1 milion de pasageri și aproximativ 13 companii aeriene din mai mult de 25 de orașe europene, precum și din Rusia (Moscova, Samara, Krasnodar, Chelyabinsk), Ucraina, Israel și Albania. De asemenea, multe zboruri din acest aeroport duc pasagerii spre diferite destinații din Italia – Roma, Florența, Milano, Veneția.

Site-ul oficial al Aeroportului Federico Fellini din Rimini este www.riminiairport.com.

Terminal

La aeroportul din Rimini există un singur terminal care deservește pasagerii care pleacă cu zboruri interne și internaționale.

Servicii aeroportuare

Infrastructura Aeroportului Federico Fellini este destul de dezvoltată. Are toate serviciile necesare pentru călători: taxe, schimb valutar, buticuri și magazine, bancomate, bănci, baruri și cafenele, restaurante, standuri de închirieri auto.

Cum se ajunge de la Aeroportul Federico Fellini la Rimini

De la aeroport la Rimini, puteți lua autobuzul, trenul, taxiul sau puteți rezerva un transfer de la aeroport. Cele mai preferate sunt autobuzul sau transferul, deoarece gara de trenuri nu este foarte aproape.

Toate prețurile biletelor sunt valabile pentru inceputul anului 2019.

Cu autobuzul

De la Aeroportul Federico Fellini până la Rimini se poate ajunge cu autobuzul Start Romagna. Stația autobuzului numărul 9, care merge la Rimini, este la stânga de la ieșirea din aeroport. Călătoria durează aproximativ 15 minute. Autobuzul circulă destul de des – la fiecare 20 de minute, deci nu va trebui să-l aștepți mult timp.

Bine de știut: dacă ajungeți duminică la Aeroportul Rimini, utilizați alte moduri de transport, deoarece autobuzul numărul 9 nu este disponibil în zilele de duminică.

În ceea ce privește zilele de lucru, autobuzul începe să meargă la 5:27 dimineața și se termină la ora 00:49 pe timp de noapte. Și la sfârșit de săptămână serviciul de autobuze începe la 6:33 și se termină la ora 00:49 pe timp de noapte.

Programul exact al autobuzului 9 poate fi găsit pe site-ul oficial al Start Romagna – www.startromagna.it.

Prețul biletului este de aproximativ 1,30 – 1,50 Euro. Biletul poate fi cumpărat la case sau la automatele din clădirea aeroportului, precum și la conducătorii autobuzului. Când cumperi un bilet de la șofer, acesta este mai scump.

Bine de știut: nu uitați să validați biletul imediat după intrarea în autobuz, deoarece Controlorii din Rimini urcă foarte des în autobuz și este foarte ușor să luați o amendă. Expresiile precum „Nu am avut timp să validez” pentru ei nu au nici o valoare. În același timp, mașinile de validare a biletelor sunt blocate de controlori, prin urmare, trebuie validați biletul din timp, înainte de a urca ei.

Cu trenul

Costul unui bilet de tren de la Aeroportul Federico Fellini la Rimini este de 1,30 Euro.

Cu toate acestea, locația gării Rimini Miramare față de aeroport nu este foarte convenabilă. De fapt, această gară se află la 1,2 km de aeroport.

Trenul este potrivit doar pentru cei, care intenționează să-și continue călătoria de la Rimini spre alte orașe din Italia.

Puteți vedea orarul trenurilor la www.omio.com. Puteți compara prețul biletului, ora plecării și puteți cumpăra un bilet pentru cursa dorită.

Taxi

Dacă nu ați comandat un transfer de la aeroportul Rimini din timp, puteți lua un taxi de la Aeroportul Federico Fellini la hotelul sau pensiunea din Rimini.

O plimbare cu taxiul vă va costa aproximativ 20 de euro. În principiu, nu este atât de scump în comparație cu alte aeroporturi, de exemplu, Roma. Dar și călătoria este mult mai scurtă.

Pentru a apela un taxi, puteți utiliza următorul telefon al companiei oficiale de taxi din Rimini: +39 (0541) 500-20 (Taxi Rimini).

Transferurile de la Aeroportul Federico Fellini

Puteți rezerva un transfer de la Aeroportul Federico Fellini la hotelul dvs. din Rimini, utilizând serviciul KiwiTaxi. Șoferul vă va întâlni la aeroport și vă va duce confortabil la destinație. În acest caz, puteți alege mașina în momentul rezervării pe site. Acesta va fi, de asemenea, un mod convenabil de a ajunge în oraș dacă călătoriți într-un grup mare – puteți să comandați un microbuz.

1 Comment

  1. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it
    is really informative. I am going to watch out for brussels.
    I will be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your
    writing. Cheers!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *