Lacul Garda – atracții turistice de vizitat în câteva zile

Am menționat acest lac în articol Cele mai romantice locuri din lume pentru odihnă împreună și cu încăpățânare am căutat să ajung din nou aici și nu doar în trecere, dar așa, adevărat, pentru câteva zile. Această dorință sa împlinit atunci când dorințele trebuie să se realizeze – de ziua mea de naștere.

Voi spune imediat, cum a fost la Lacul Garda timp de două zile și acest timp este foarte scurt pentru un astfel de loc. În primul rând, pentru că este pur și simplu uriaș – durează cel puțin 4 ore pentru a conduce în jurul lacului cu mașina (fără opriri) și având în vedere că pe tot parcursul acestui drum există pe ici – colea diverse locuri interesante – Muntele Monte Baldo, orașul Malcesine, Sirmione, Limone sul Garda și multe altele, cu castele, restaurante și gelaterii, timpul de călătorie în jurul lacului crește de câteva ori. Și mai sunt izvoare calde, parcuri de distracții, ferme, unde puteți gusta vin, și multe altele.

Orașul Sirmione

În general, pe baza călătoriei noastre, am făcut un plan extrem de bogat, astfel încât să o puteți transforma după cum doriți – scoateți ceva, dacă aveți mai puțin timp sau întindeți traseul, dacă aveți mai multe zile.

Să începem:

Partea de nord a lacului. Riva del Garda


Am început călătoria pe Lacul Garda cu mașina din partea de nord. Ea este mai muntoasă și, prin urmare, peisajul de aici, cinstit să zic, este mai impresionant decât pe coasta de sud. Munți stâncoși la baza cărora se sparg valurile și norii, care se agață de vârf – merită văzuți. Lacul este atât de mare încât valurile de aici sunt foarte impresionante, și având în vedere că malul opus nu este vizibil, se crează senzația ca și cum ați fi la mare.

Torbole

La nord, cel mai popular oraș este Riva del Garda. Este destul de mic și acolo nu găsiți multe atracții, principala atracție de aici fiind faleza cu vedere spre lac și munți.

În Riva del Garda puteți rămâne pentru câteva ore pentru a vizita vechea cetate Rocca, palatul Palazzo Pretorio și să faceți o plimbare pe străzi (case incredibil de italiene și pitorești – colorate, cu obloane, lenjerie de pat pe balcoane și totul ceea ce reprezintă fraza „oraș italian”).

Tot aici puteți urca pe vârfurile Monte Rokket și Monte Brione. Din aceste puncte sunt niște vederi incredibile. Dacă aveți prea puțin timp pentru a urca la vârfuri și totuși doriți să vedeți panorama orașului, mergeți la bastionul vechi, care se află la o înălțime de 300 de metri deasupra orașului și veți avea nevoie de doar 15-20 de minute pentru a urca aici.

Dacă plănuiți să luați cina în Riva del Garda, atunci vă recomand să vizitați enoteca Enosteria I Momenti, un restaurant-enoteca, aici pizza este foarte gustoasă, peștele proaspăt iar chelnerii prietenoși.

De la Riva del Garda la Malcesine

Orașele din Lacul Garda sunt mici și situate aproape unul de celălalt. Dacă mergeți de la Riva del Garda la Malcesine, pe drum veți trece prin orașe mai pitorești – Linfano, Torbole, Navene. În fiecare dintre ele există câte ceva pentru care turiștii vin aici – vedere spre lac, restaurante confortabile, magazine, străzi autentice.

Malcesine

Însă scopul nostru este orașul Malcesine. Și nu doar pentru că aici există un castel vechi și impresionant situat pe apă (care, fără îndoială, merită o privire mai atentă, dacă aveți timp), ci pentru că aici este telefericul până la cel mai faimos și cel mai înalt munte al lacului Garda – Monte Baldo. Funicolorull de pe Monte Baldo din Malchezin este foarte ușor de găsit – în primul rând, există semne și, în al doilea rând – în aceeași direcție, la stația de teleferic, merge o mulțime de oameni în afară de dvs.

Sfat: mergeți la teleferic dimineața devreme (este deschis de la ora 8:00). După orele 9-10, pentru a obține biletul râvnit, va trebui să stați la coadă (uneori câteva ore). Costul ridicării: 22 euro de persoană (dus / întors).

În cazul nostru, a avut loc o situație extraordinară – în timp ce stăteam la coadă, în așteptarea de bilete, ascensorul sa stricat și personalul nu a putut da un răspuns clar cu privire la când va fi reparat. Având în vedere acest lucru, am decis să ne asumăm un risc, pentru că tot voiam să ajungem sus și am decis să mergem cu mașina. Google a stabilit două trasee pentru noi și am ales unul care merge prin partea de nord, pentru că am hotărât să continuăm să mergem în această direcție. Și știți, a fost o decizie foarte corectă, care a dus la cel mai memorabil moment al întregii călătorii.

Urcarea pe muntele Monte Baldo

Deci, ne îndreptăm spre orașul Garda și imediat după aceasta o luăm pe drumul SP8. Veți începe să vă ridicați încet, trecând prin nenumărate vii, mici orașe somnoroase și vile, care stau singure în câmp.

Podgorii de lângă Lacul Garda

Am observat o trăsătură deosebită – viile sunt fără garduri și nu sunt păzite numai dacă strugurii sunt încă acri (aflat empiric) sau dacă au fost deja recoltați, dar dacă sunt copți și urmează să fie recoltați, podgoriile cu astfel de struguri sunt înconjurate discret cu o plasă metalică.

În zona orașului Ferrara di Monte Baldo, drumul devine extrem de abrupt (în același timp destul de îngust și absolut fără garduri – adică, dacă e să cazi – cazi bine) și aerul devine mai rece. Împreună cu aceste inconveniente, veți obține peisaje incredibile la 360 de grade, aer proaspăt curat, amestecat cu aromele ierburilor de munte și liniștea perfectă.

Aici practic nu există turiști, dar există multe, multe vaci, care pasc pe pajiștile montane. Când suflă vântul, clopotele din jurul gâtului lor încep să sune monoton, creând sunete asemănătoare cu muzica pentru meditație.

Pajisti cu vaci la poalele Monte Baldo

Urcarea pe Muntele Monte Baldo a fost pentru noi o călătorie în călătorie. Aici uitați că ați ajuns la unul dintre cele mai turistice locuri din Italia și vă odihniți cu trup și suflet.

Sirmione – cel mai popular loc de pe Lacul Garda

„Odihna la Lacul Garda nu va fi completă, dacă nu vizitați acest oraș” – după ce am întâlnit un astfel de mesaj în aproape toate recenziile despre Sirmione, desigur am hotărât să venim aici. Ne-am îndreptat spre acest oraș imediat după ce am coborât de pe Monte Baldo.

Pe drumul spre Sirmione

O mică notă: dacă aveți dorință, puteți merge la Gardaland (bilete aici), un parc de distracții mare, în partea de sud a insulei, pe drumul spre Sirmione. Acesta este al treilea cel mai popular parc din Europa. Aici există numeroase atracții, sunt de roller-coastere, unde va fi interesant și adulților. Prețul unui bilet pe zi este de la 34 de euro (în funcție de metoda de cumpărare, mai ieftin este să cumpărați online, pe site).

Să ne întoarcem la Sirmione.

Avantajul acestui loc este că, într-adevăr, este incredibil de frumos, un minus – că milioanele de oameni cred lafel, și acest mic oraș – peninsulă este pur și simplu sufocat de turiști. Ca să fie clar, plibându-ne prin Sirmione, am stat la coadă pe stradă. La coadă pentru a putea merge! Ce este atât de special aici?

Peninsula este înconjurată de o cetate veche – pereții ei arată foarte impresionant și autentic, este adevărat. Fiecare casă al orașului seamănă și cu o mică operă de artă. Un fel de mică Venetie, doar cu un lac in loc de canale. Străzile sunt foarte înguste, pe unele dintre ele nu pot trece doi oameni concomitent.

Străzile din Sirmione
Străzile din Sirmione


Una din casele din Sirmione
Una din casele din Sirmione

O altă caracteristică și atracție din Sirmione sunt gelateriile. Aici sunt multe, incredibil de multe. În fiecare casă (fără exagerare) din acest oraș sunt vândute zeci de tipuri de înghețată italiană în diverse coarne (erau și foarte uriașe – cu o jumătate de kilogram de înghețată, nu mai puțin). Da, gelato-ul din Sirmione este cu adevărat foarte gustos, dar este scump aici, chiar și pentru Italia.

Faimosul gelato. Sirmione

Un sfat: nu cumpărați înghețată la primele magazine de la intrarea în oraș (la porțile fortăreței), mergeți pe străzi, mai aproape de terme, acolo va fi cu 1-1,5 euro mai ieftin.

Termele din Sirmione

Apele curative sunt o altă atracție din Sirmione. Există o mulțime de centre spa cu ape termale, în unele dintre ele apa poate avea acel caracteristic miros de hidrogen sulfurat (dar nu foarte puternic).

Cele mai populare terme sunt Aquaria Thermal SPA, care reprezintă un complex mare, cu saune, piscine cu apă caldă și vedere la lac, posibilitatea de a face masaj și împachetări.

Un bilet pentru adulți costă 39 de euro (valabil 5 ore) în timpul săptămânii și 43 de euro de sărbători. Este mai sigur să faceți rezervări prin telefon sau prin mail.

Mai există, Terme di Sirmione S.p.A. și Terme Virgilio (dar acestea din urmă sunt pentru tratament, mai mult decât altele. Nu sunt ca un spa pentru relaxare, ci ca un centru medical serios, la care ar trebui să mergeți la recomandarea unui medic, pentru proceduri specifice).

Un sfat: dacă mergi la termele de la Sirmione de ziua dvs de naștere, asigurați-vă că informați personalul centrului despre acest lucru, deoarece, de regulă, de ziua lor de naștere vizitatorii profită de oferte speciale și reduceri.

Coasta de vest al lacului Garda

Din Sirmione începem să ne mișcăm din nou în sus, la nord de lac, dar acum de-a lungul coastei de vest. Drumul aici este foarte pitoresc, trebuie doar să fiți pregătit pentru faptul că uneori vă va duce departe de coastă și va ascunde vilele frumoase în spatele caselor.

Merită să vizitați orașul Salo și, desigur, Limone sul Garda. Limone este un oraș foarte pitoresc și fermecător. Numai plăcile cu numărul caselor cu forma lămâiului fac multe. Aici, totul este îngropat în flori, limonada este vândută la fiecare colț (atent, este foarte acră, dar înviorătoare). Nici unul dintre orașele de la Lacul Garda nu are aceeasi senzație de stațiune de pe litoral ca Limone sul Garda.

Între Limone sul Garda și Malcesine circulă numeroase bărci (o călătorie costă între 9 și 13 euro), o călătorie nu durează mai mult de 20 de minute. Prin urmare, puteți face o călătorie dus-întors și să apreciați peisajul lacului de pe apă.

De fapt, Limone este oprirea finală a traseului nostru, apoi mergem din nou spre Riva del Garda de-a lungul drumului care trece deasupra lacului (spre deosebire de cel de pe coasta de est – acesta se șerpuiește de-a lungul malului, lângă apă).

Coasta de vest al lacului Garda

Când am trecut pe acest sector de drum era deja întuneric, dar munții și lacul a fost clar vizibili – luminați de luna plină, lăsând o cărare pe apă, iar felinarele și luminile din case de pe coasta opusă fuzionau într-un singur fir luminos la poalele muntelui.

Unde stați la Lacul Garda

Aici există multe hoteluri, însă găsirea unui ideal pentru noi nu a fost atât de ușoară. În primul rând, este destul de scump (100 de euro per noapte pentru două persoane), iar pe de altă parte – am fi dorit, să aibă și vedere frumoasă, și un balcon, și să nu se audă zgomotul drumului (care, vă reamintesc, merge pe coastă, adică dacă hotelul se află lângă apă, atunci drumul se va afla în apropiere).

Mai multe hoteluri au ajuns în short-list-ul nostru:

Hotel Bellariva, situat în Riva del Garda. Avantajele sale – este, fără îndoială, o vedere minunată (amintiți-vă, am scris mai sus, că anume în această parte de-a lungul lacului munții sunt cei mai înalți), balcoane în camere (în fiecare), o terasă pe acoperiș, camere elegante și o oricare distanță (deși nu mare) de la drumul care merge de-a lungul coastei (există un mic parc între hotel și lac). Aici am vrut să rămânem, dar s-a întâmplat o mică confuzie și am rezervat un alt loc (despre el mai jos).

Hotel Bellariva Terasă

Hotel La Fiorita – este situat în Limone sul Garda. Hotelul are o piscină în aer liber, o grădină proprie, vedere la lac și o zonă de plajă. Nu am ales acest hotel dintr-un singur motiv – pentru că am vrut să ne oprim în partea de nord a lacului, iar acesta se află un pic mai jos (dar în Limone sul Garda, verde și înflorit).

Hotel Lago di Garda – la final am ajuns aici. Acest hotel nu se potrivea cu planurile noastre, pentru că camerele cu un buget adecvat erau, deși cu vedere, dar fără balcon, în apartamente superioare erau terase private cu jacuzzi, care costau 253 de euro pe noapte. Ne-am uitat la ele, am oftat, și am decis să rezervăm prima opțiune (Bellariva), dar am încurcat hotelurile și am rezervat din greșeală un număr standard (fără balcon) aici, la Lago di Garda. Am înțeles că am greșit numai când eram deja în cameră – cu ferestre uriașe, dar la parter și chiar lângă drum. A trebuit să căutăm o ieșire din situatie – ne-am dus la receptie si am spus ca, pe Booking nu era indicat că camera era la primul etaj la drum, asa că nu suntem gata sa o inchiriem. Și apoi sa întâmplat un miracol – o fată politicoasă de la recepție și-a cerut scuze pentru faptul că nu este această informație pe Booking și a schimbat numărul fără vre-o plată suplimentară. Da, pe unul cu jacuzzi!


Acea terasă cu jacuzzi (fotografie de pe site-ul hotelului, pentru că în timpul unei astfel de lumini frumoase și moi pe terasă, nu eram în cameră, iar fotografiile în întuneric nu reflectă tot farmecul)

Concluzie

Apus de soare la Lacul Garda

Lacul Garda nu este pentra „merg o zi să văd și eu”, puteți petrece aici cu ușurință o vacanță completă: bronzat pe plajă, mers pe jos pe străzile înguste ale orașelor sau podgoriilor, urcat pe vârfurile munților acoperite cu păduri dese. Tipuri de distracții pe acest lac sunt nu mai puține decât gusturi de gelata locală, soiuri de vin și topping-uri de pizza, iar peisajele pe care le vedeți aici vă vor rămâne în inimă pentru o viață.

PS: Dacă articolul a fost util pentru dvs., puteți să-mi mulțumiți rezervând un hotel pentru călătorie prin intermediul acestui link afiliat. Vă mulțumesc!

2 Comments

  1. Foarte frumos ..am fost si o sa ducem iarasi peste 4 zile ..dar hotelurile lasate de tine in descriere e de High class …nu avem 1400 Euro pe noapte . .Multumim oricum

  2. Nu vreau sa fiu rău, dar atât pentru autor/autoare cât și pentru primul comentator, am un singur sfat mai răsfoiți cărțile de gramatica limbii romane (dezacorduri, cacofonii…). In rest, articolul satisfăcător, sfaturi utile, in mare chiar ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *