Aeroportul Bratislava. Cum ajung în centrul orașului. Cum ajung la Viena și Praga.

Aeroportul Internațional Bratislava este cel mai mare din Slovacia. Acesta poartă numele faimosului politician slovac Milan Rostislav Štefánik. Se mai numește și aeroportul Bratislava – Ivanka, în slovacă – Letisko Bratislava-Ivanka. Situat la 10 km est de centrul orașului Bratislava, lângă satul Ivanka. În articol vă vom ajuta să navigați prin aeroport, vă vom spune cum să ajungeți din aeroport în centrul orașului ziua sau noaptea, cum ajungeți ieftin la Viena și alte orașe europene vecine.

Aeroportul este mic, dar destul de confortabil și comod. Este compunus din două terminale de pasageri – A și B. Terminalul B este conceput pentru a deservi pasagerii care sosesc sau pleacă în afara zonei Schengen. Letisko Bratislava acceptă zboruri ale companiilor aeriene: Ryanair, Wizz Air, companiile aeriene cehe, Flydubai, Pobeda, SmartWings, Georgian Airways. Acestea sunt, în principal, companii aeriene low cost cu bilete de avion ieftine. Prin urmare, mulți călători aleg aeroportul Bratislava ca punct intermediar pentru călătoria lor la Viena, Praga și alte orașe europene.

Aeroportul Bratislava.

Oficial, există două terminale A și B la Aeroportul Bratislava, dar practic nu există o separare clară. Clădirea aeroportului este percepută ca un terminal cu două etaje, cu o zonă de plecare și sosire.

La parter există cafenele, fast-food, magazine de suveniruri, case de schimb valutar, bancomate, un birou de informare turistică. Este disponibil Wi-Fi gratuit. Decorul original al aeroportului este un avion de epocă galben.

Check-in – ul este situat în zona de plecare, la parter.

La etaj există o zonă de verificare a securității. Camera de așteptare și duty-free. Pentru pasagerii care călătoresc în afara zonei Schengen – controlul pasapoartelor și în spatele ei, în sala de așteptare, din nou o zonă duty free. La etaj puteți urca cu scări rulante.

Zona de sosire se află la parterul aeroportului. Controlul pașapoartelor în terminalul B a fost trecut destul de repede, deși funcționau doar două ghișee.

Harta aeroportului din Bratislava.

Cum ajungeți de la aeroportul din Bratislava la centrul orașului.

De la aeroportul Letisko Bratislava-Ivanka până în centrul capitalei Slovaciei, puteți lua un autobuz, taxi sau să închiriați o mașină.

Autobuz

Opțiune de călătorie ieftină ieftină, la prețul transportului urban. În timpul zilei, de la aeroport pleacă două rute de autobuz. Programul actual poate fi văzutt pe site-ul de transport public din Bratislava.

1. De la aeroportul Bratislava la gara Hlavná stanica – autobuzul 61.

Traseul trece de-a lungul malului stâng al Dunării. Program: de la 04-45 la 23-30, plecare la fiecare 20 de minute. Timpul de călătorie la gară este de 25-30 de minute. De la gară, de mergând pe jos timp de 20-25 minute sau cu tramvaiul puteți ajunge în centrul istoric – Staré Mesto.

2. În Petržalka, pe malul drept al Dunării, merge autobuzul 96.

Stația finală este Prokofievova, care se află la 5-10 minute de mers pe jos până la gara Bratislava Petržalka. Primul autobuz de la aeroport este la 5-00, ultimul – la 23-00, plecare la fiecare 20 de minute. Durata călătoriei este de 35-40 de minute.

Pe timp de noapte, de la aeroport la gara din Bratislava Hlavná Stanica, merge autobuzul de noapte 61. Primul autobuz pleacă de la aeroport la 23-50, ultimul la 03-52. Interval de circulație – 1 oră.

Stația autobuzelor 61, 96 și al autobuzului de noapte nr. 61 se află în apropierea ieșirii din zona sosirilor aeroportului.

De unde cumpăr bilete de autobuz la Bratislava?

La mașinile de bilete din aeroport, în chioșcul de tutun / presă, în mașina de lângă stația de autobuz. Biletul trebuie să fie perforat în autobuz înainte de călătorie.

La ieșirea de la aeroport există o placă cu informații despre orarul circulației autobuzelor, în dreapta este o mașină de bilete pentru acestea, în stânga este o mașină de plată pentru parcare.

Tabloul cu informații despre programul celor mai apropiate rute de la aeroport.

Mașina de bilete este ușor de folosit. Când am plecat de la Terminalul B, rămâneau doar 5 minute până la următorarea plecare al autobuzului 61. În acest timp am reușit să cumpărăm un bilet și să fugim :). Cum se obține: alegeți pe monitor tipul de bilet dorit, numărul de pasageri. Puteți plăti în numerar sau prin card. Moneda oficială a Slovaciei este euro.

Costul maxim al unui bilet unic pentru transportul public în Bratislava este de 1,5 euro. Cu el puteți merge 60 de minute, în 4 zone urbane, în aceeași direcție cu transferurile.

Pentru a ajunge la gara centrală (Hlavná stanica), este suficient să cumpărați un bilet de 0,90 euro. Biletul este activ 30 de minute în două zone urbane, zi și noapte.

Taxi.

La aeroportul din Bratislava puteți lua un taxi. Serviciu oficial – AIRPORT SERVICE. Parcarea de taxi este situat la intrarea în zona de plecare a aeroportului. O călătorie în centrul orașului Bratislava începe de la 10 euro.

Transfer de la aeroportul din Bratislava.

Puteți și de acasă, prin Internet, să comandați un transfer individual de la Aeroportul din Bratislava. A rezerva un transfer convenabil și rapid se poate pe acest site. Veți fi întâmpinat cu o plăcuță pe care vă va fi trecut numele la sosirea zborului dvs., veți fi ajutat cu bagajele. Pentru a calcula costul unui transfer individual, apăsați aici.

Închiriați o mașină la Aeroportul Bratislava

Nu este necesar să închiriați o mașină pentru a vizita Bratislava. Mai economic și convenabil este de a combina transportul public cu mersul pe jos. Închirierea unei mașini are sens dacă plănuiți să călătoriți în afara capitalei Slovaciei. Este profitabil și ieftin să închiriați o mașină pe pagina de inchiriere masini. Acest serviciu compară prețurile pentru mașinile de închiriat la companii renumite de închiriere și vă ajută să alegeți cea mai bună opțiune.

Cum ajung de la Bratislava la aeroportul Bratislava-Ivanka.

Aceleași rute de autobuz 61, 96 și noaptea nr. 61. Orarul și stațiile pot fi vizualizate pe site-ul transportului public din Bratislava.

Cum ajungeți de la Bratislava la Viena, Praga și alte orașe europene.

Bratislava are o locație geografică excelentă pentru a călători în Europa. Orașul este situat la numai 65 km de Viena, la 200 km de Budapesta, la 320 km de Praga, la 130 km de Brno, la 200-300 km de stațiunile de schi și ape termale din Slovacia. Biletele de avion ieftine, low cost către Bratislava permit călătorilor să planifice excursii bugetare către cele mai apropiate țări din acest oraș. Am zburat spre capitala Slovaciei și apoi am mers la Viena. Am vorbit cu un vecin din avion, care a călătorit prin Bratislava spre Praga, deci este mai ieftin decât să cumpărați un bilet direct spre capitala Cehiei.

Cu autobuzul.

De la aeroportul Bratislava-Ivanka și stațiile de autobuz din capitala Slovaciei, autobuzele se îndreaptă spre stația de autobuz Erdberg din Viena și către aeroportul Viena-Schwechat (Flughafen Wien-Schwechat). Drumul durează aproximativ o oră și jumătate. De la aeroportul din Bratislava, autobuzele spre Viena pleacă la fiecare 1-2 ore, iar de la stațiile de autobuz la aproximativ o jumătate de oră. Prețul biletelor este de la 5 – 7 euro când cumpărați din timp prin Internet, uneori există promoții cu reduceri și prețuri de la 1 euro. La aeroportul din Bratislava puteți cumpăra un bilet de la șoferul de autobuz, dar acesta va fi mai scump.

De la stațiile de autobuz din Bratislava, autobuzele merg în multe orașe din Europa și Slovacia. Biletele de autobuz Bratislava – Viena, Bratislava – Praga și alte destinații pot fi achiziționate la următoarele companii:

Omio – Acesta este un serviciu internațional care compară ofertele de preț ale diferitor companii de autobuze și găsește cele mai ieftine opțiuni.

Stația de autobuz Bratislava-Viena este situată la clădirea aeroportului, vizavi de ieșirea din zona sosiri.

Autobuzele către alte orașe din Europa și Slovacia pleacă de la gările de autobuz din Bratislava. Biletele de autobuz pentru Bratislava – Viena și alte destinații pot fi cumpărate pe site-ul Omio.com. Acesta este un serviciu internațional, care ompară ofertele de preț ale diferitelor campanii de autobuz și găsește cele mai ieftine opțiuni.

Cu trenul

De la gara principală din Bratislava, Hlavná stanica, precum și de la gara din Petržalka din Bratislava, trenurile pleacă la fiecare oră spre Viena. Durata călătoriei – 1 oră, de la stația Petržalka – 1 oră și 15 minute. Un bilet dus-întors la Bratislava-Viena-Bratislava de la gara centrală costă 14 euro. Cheltuielile pentru bilet de la aeroportul Letisko Bratislava-Ivanka către Viena vor fi de 7,90 euro (7 euro + 0,90 euro bilet de autobuz de la aeroport la gară). Din gara Petržalka va fi mai scump.

Am călătorit în capitala Austriei cu trenul. Vagoane confortabile și calde, toaletă curată.

Biletele au fost cumpărate la casa gării. Destul de neobișnuit pentru noi. Biletul nu conține numele și prenumele pasagerului, datele de călătorie și locurile. Numai perioada de valabilitate – 15 zile. De exemplu, cu acest bilet, putem merge oricând între 4.02 și 19.02 o dată din Bratislava la Viena și o dată în direcția opusă. Controlorii din tren validează biletele de două ori în timpul călătoriei.

De asemenea, trenurile internaționale către Praga și alte orașe din Cehia pot fi găsite la gara centrală din Bratislava. Timpul de călătorie de la Bratislava la Praga este de 4 ore, biletul costă între 15 și 17 de euro într-o singură direcție. Cu transferuri puteți ajunge la Budapesta și orașele din Polonia. Calea ferată este convenabilă pentru a ajunge în stațiunile slovace. Un bilet la Kosice, de exemplu, costă de la 16 euro într-o direcție.

Vedeți orarul trenului, aflați costul călătoriei și cumpărați bilete pe site-ul oficial al feroviarei slovace Železničnej spoločnosti Slovensko.

Feribot

Nava este o modalitate romantică și interesantă de a vă deplasa de-a lungul Dunării de la Bratislava la Viena.

Twin City Liner, o ambarcatiune catamaran de viteză și bărci de agrement circulă de la Bratislava la Viena și înapoi. O asemenea oportunitate de a admira malurile Dunării se deschide din aprilie până în octombrie. Bărcile pleacă de la digul Fajnorovo nábrežie, vizavi de Orașul Vechi, între noul pod SNP și Podul Vechi. Timpul de călătorie este de 1,5 ore. Prețul biletului pornește de la 20 de euro. Biletele pot fi achiziționate la recepție la fața locului sau sunt rezervate online la site-ul companiei de transport maritim.

2 Comments

  1. Castelul din Bratislava adaposteste astazi Muzeul de Istorie si Muzeul National, ce cuprind o colectie impresionanta de nu mai putin de 3500 de picturi, statuiete, obiecte bisericesti  si alte marturii ale timpurilor. Aici veti vedea portretele casei regale, cum ar fi portretul Mariei Tereza si cel al  Mariei Antoaneta. Langa Castel puteti vedea si astazi fantana adanca de 80 de metri din care se aprovizionau cu apa locuitorii care se adaposteau aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *