15 muzee virtuale de vizitat din întreaga lume

Stai pe canapea, dar tânjești după ceva cultură? Nimic nu poate întrece splendoarea muzeelor de top din lume, iar tururile muzeale virtuale oferă o oportunitate incredibilă de a le explora stând în propria sufragerie.

Indiferent dacă sunteți fani ai maeștrilor clasici sau preferați lucrările contemporane, aceste galerii online au ceva de oferit pentru toată lumea.

Scufundați-vă în The Met

Metropolitan Museum of Art din New York găzduiește piese din zilele moderne până acum 5.000 de ani. Puteți vedea lucrări ale maestrului olandez Vermeer, statui din Egiptul Antic și rochii create de Christian Dior. Faceți o plimbare prin colecțiile sale care se află în trei locuri din New York: și anume Fifth Avenue, Breuer și Cloisters în acest tur virtual al muzeului.

Expoziție de statui asiatice antice la Muzeul Britanic

Vezi cele mai bune exponate la Muzeul Britanic

Muzeul Britanic, cu renume mondial, din Londra găzduiește peste 8.000.000 de artefacte. Și jumătate dintre acestea pot fi văzute în colecția lor online. Iubitorii de istorie antică pot admira colecțiile romane, grecești, din Orientul Mijlociu și Egipt. Vă interesează culturile din ținuturi mai îndepărtate? Aruncați o privire la colecțiile din Africa, Mexic și India. Piesele de jad sunt deosebit de uimitoare.

Tavanul aurit al galeriei muzeului din Vatican

Vizitați Vaticanul

Unul dintre obiectivele turistice ale Romei este Orașul Vatican, căminul Papei și a muzeelor celebre. Deși nu se poate întrece cu o vizita peronala la Vaican, colecția virtuală este impresionantă și ea. Fă un tur virtual și vezi Capela Sixtină a lui Michelangelo în rezoluție HD.

Galeria holului Le Louvre Museum

Aflați despre Luvru

Atragând peste 10 milioane de vizitatori pe an, Muzeul Louvre din Paris este cel mai mare muzeu de artă din lume. Datorită turneului său virtual, puteți explora șanțurile medievale de fortificare de sub clădire, colecția sa incredibilă egipteană și Galerie d’Apollon. Această galerie ornamentată, aurită, a inspirat Sala Oglinzilor din Palatul de la Versailles.

Galeria Națională de expoziții de artă cu tablouri și două canapele, Washton, DC

Fascinați-vă familia

National Gallery of Art din Washington, D.C. este locul perfect pentru familii pentru a explora lumea artei. Dacă sunteți blocat în interior, planificați o „zi la muzeu” fără a ieși din casă. Mergeți la colecția virtuală și ascultați o serie de prelegeri, răsfoiți expoziții speciale și accesați colecțiile. Secțiunile interactive pentru copii sunt perfecte pentru zile ploioase!

Expoziția Pinacotecii di Brera la Galeria Națională a muzeului de artă din Milano

Minunati-va de capodoperele din Milano

Refugiul unora dintre cele mai impresionante colecții de artă din Italia, Pinacoteca di Brera, se află în capitala modei Milano. Arta renascentistă este centrul principal al galeriei și veți vedea lucrări de Caravaggio, Tintoretto și Bellini în colecția online. Cea mai cunoscută lucrare a galeriei, „The Kiss” de Francesco Hayez, este mai recentă și a fost pictată în 1859.

Replică realistă de elefant în Smithsonian National Museum of Natural History din Washington D.C.

Minuni ale lumii în Washington

Șerpi în sticle? Scheletele dinozaurilor cu dimensiuni reale? O replică de balenă înotând în aer? Mumii din Egiptul antic? Toate aceste piese de muzeu incredibile pot fi văzute într-un turneu virtual al muzeului Smithsonian National Museum of Natural History din Washington D.C.

Sculptura unui copil care călărește un cal la galeria de artă al Muzeului Arheologic Național

Treziți-l pe Indiana Jones din interior

Arheologii în devenire, atât tineri cât și bătrâni, vor găsi fascinantă colecția Muzeului Național de Arheologie din Atena. Găzduiește peste 11.000 de piese și este cel mai mare muzeu din Grecia. Colecțiile de sculptură sunt deosebit de interesante, întrucât variază între 700 î.C. spre secolul al V-lea d.C

Statui Renascentiste la galeria Uffizi, Florența, Italia

Atingeți Renașterea

Casă pentru renumitele capodopere ale Renașterii, Galeria Uffizi din orașul de aur Florența vă încântă pe mai multe niveluri. Galeria și-a adunat lucrările valoroase sub formă de povești, astfel încât să puteți alege o temă care vă interesează. Celebrele opere ale lui Botticelli „Primăvara” și „Nașterea lui Venus” prind viață cu descrieri clare și fascinante.

Statuie în muzeul Prado din Madrid

Săriți la Prado

Cu peste 5.000 de piese în colecția sa online, Muzeul Prado din Madrid vă va ține ocupat timp de zile. Colecția are o excelentă funcție de căutare, astfel încât să vă puteți concentra pe ceea ce vă interesează cu adevărat. Vedeți lucrările artistului preferat, alegeți o temă sau optați pentru o tehnică sau un mediu specific. Sunt evidențiate lucrări ale artiștilor spanioli Velazquez, El Greco și Goya. Colecția include, de asemenea, câteva piese emblematice flamande și olandeze, în special infamul „Grădina deliciilor pământene” a lui Hieronym Bosch.

Muzeul din St Petersburg

Aruncați-vă în cultura din Sankt Petersburg

Vă puteți lăuda și spuneți că ați fost la al doilea cel mai mare muzeu de artă din lume, după ce ați vizitat virtual Muzeul Ermitage din Sankt Petersburg. Vizualizați colecția masivă, care se întinde de la Egiptul antic și Roma până la Epoca de Aur olandeză și include opere de artă rusești. Nu uitați să vă minunați de colecția de bijuterii.

Pictură murală cu lei în Muzeul Pergamon din Berlin

Fiți treziți de antici

Muzeul Pergamon din Berlin găzduiește monumente impresionante din vechea lume a Orientului Apropiat. Poarta Ishtar a fost construită în anul 575 î.Hr. iar reproducerea sa se ridică la 46 de metri înălțime. Celălalt monument faimos al muzeului, Poarta Pieței din Milet are o înălțime de 52 de metri. Cel mai bine este că vizitatorii colecției online pot vedea în continuare Altarul Pergamon, care este în prezent închis pentru renovări până în 2024.

Două portrete van Gogh în muzeul van Gogh din Amsterdam

Opriți-vă și mirosiți florile lui Van Gogh

Muzeul Van Gogh din Amsterdam are cea mai mare colecție de lucrări ale lui Vincent van Gogh din lume. Acest pictor olandez este renumit pentru lucrările sale postimpresioniste. Faceți un tur virtual al galeriilor muzeului și explorați peste 150 dintre picturile sale, inclusiv „Irisele”, „Floarea-soarelui” și „Florile de migdale”.

Muzeul de artă din Sao Paulo

Consultă arta selectă din São Paulo

Muzeul de Artă din São Paulo, cunoscut și sub denumirea de MASP, găzduiește cea mai mare colecție de artă europeană din America de Sud. Arta braziliană de asemenea este prezentă prin o expoziție specială al artei locale de până în 1900. Muzeul în sine este un element arhitectural modern cunoscut în peisajul urban din São Paulo.

Scări în formă de spirală la muzeul Guggenheim, New York City

Fii artistic în Big Apple

Faimos pentru arhitectura sa în formă de spirală, Muzeul Guggenheim din New York este un favorit pentru iubitorii de artă modernă. Colecția online Guggenheim are peste 1.700 de lucrări de artă. Muzeul se concentrează asupra artei de la impresioniști la artiști contemporani, iar cele mai importante sunt lucrările lui Picasso, Kandinsky și Klee.

Ai chef de mai multă artă? Consultă Google Art Project pentru a descoperi peste 45.000 de lucrări în HD, participi la discuții despre artă și multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *