Cum ajung la aeroportul din Napoli

Italia este de multă vreme destinația preferată a turiștilor (și nu numai) noștri. Astăzi îmi propun să vă povestesc cum ajungeți de la aeroportul Capodichino din Napoli la centrul orașului, precum și la alte orașe din stațiunile italiane de pe Coasta Amalfi și Roma.

Înainte de a zbura la Napoli, vă sfătuiesc să urmați aceste recomandări:

  • După ce ați selectat și ați rezervat un hotel, nu uitați să consultați Google Maps pentru locația exactă a hotelului dvs.;
  • Pe site-ul Google Maps, obțineți indicații către hotelul dvs. pentru a vă face o idee despre cum puteți ajunge la el de la aeroport și unde se află;
  • Notați pe hârtie adresa exactă a hotelului dvs., imprimați rezervarea hotelului și o hartă a zonei. Dacă este posibil, încărcați o hartă a Napoli pe smartphone. În articol voi prezenta și o mulțime de hărți pentru confortul dvs.

Informații despre aeroport

Aeroportul Napoli (Aeroporto Internazionale di Napoli) este situat la 6 km nord-est de Napoli și este cunoscut și sub numele de Capodichino. Aeroportul nu este foarte mare, iar toată navigarea în el este extrem de clară, datorită semnelor.

Aeroportul din Napoli
Aeroportul din Napoli

În aeroport există 2 terminale: Terminalul 1 deservește zborurile programate, iar terminalul 2 deservește zboruri charter. Există o bancă la parterul terminalului 1, precum și bancomate și schimb valutar. Magazinele Galleria Napoli sunt situate la parterul terminalului 1, unde puteți face cumpărături. Aeroportul din Napoli are restaurante, pizzerii, McDonald’s. Amplasarea terminalelor aeroportului și a transportului public pe aeroportul din Napoli o puteți vedea mai jos.

Harta aeroportului Napoli
Harta aeroportului Napoli

În apropierea aeroportului se află un hotel de 4 stele Millennium Gold Hotel la un preț de 71 Euro pe noapte pentru o cameră dublă cu mic dejun și un hotel de 4 stele Capodichino International Hotel la un preț de 98 Euro pe zi pentru o cameră dublă cu mic dejun unde puteți sta în caz de zbor matinal de la aeroportul Napoli .

Autobuz de la aeroportul din Napoli spre centru

Deoarece metroul până la aeroportul din Napoli nu a fost încă pus în funcțiune, există două modalități prin care călătorii pot ajunge în centrul orașului Napoli din aeroport: cu taxiul – comod sau bugetar – cu autobuzul urban. Există mai multe companii de autobuz în Napoli, care diferă în funcție de tarife.

Centrul orașului Napoli se poate ajunge de la aeroport cu autobuzul alb – roșu Alibus. Autobuzul circulă în fiecare zi între orele 05:45 – 23:40 la fiecare 10-15 minute. Durata călătoriei de la aeroport la Gara Centrală (Napoli Centrale) și Piața Garibaldi (Piazza Garibaldi) și la metroul cu același nume durează 15-20 de minute, în funcție de trafic. Durata călătoriei de la aeroport la port (Piazza Municipio) durează 30-35 de minute. Din port puteți ajunge deja pe insulele Ischia sau Capri, ajungând cu bărci de viteză sau cu un bac.

Prețul biletelor de autobuz: 3 € la chioșcul Sun Store din aeroport sau la magazinele Tabacchi din Napoli și 4 € la achiziționarea directă de la șoferul autobuzului. Biletul este valabil 90 de minute de la validare. Pe bilet va fi scris UNICO Alibus și sunt indicate modalitățile de transport cu care puteți călători. Vă rugăm să rețineți că biletele pentru trnsportul urban din Napoli nu pot fi utilizate sau achiziționate la bordul Alibus.

Autobuzele Napoli
Autobuzele Napoli

Stația de autobuz Alibus este situată în centrul orașului Napoli, în partea de nord a Piazza Garibaldi, la jumătatea distanței dintre Gara Centrală și Corso Garibaldi. Oprirea este adiacentă parcării autobuzelor orașenești și autobuzele către aeroport și portul Molo Beverello opresc aici. De aceea, urmați indicatoarele pentru a nu confunda autobuzele. Stația de autobuz Alibus din port se află în fața chioșcurilor de bilete pentru feribot. Apropo, pentru comoditate, vă sfătuiesc să vă stabiliți în un hotel de lângă piața Garibaldi, pentru a merge în excursii în alte orașe. Cel mai bun ca raport calitate / preț este hotelul Ramada Napoli, la prețul de 52 € per noapte.

O alternativă al autobuzului Alibus de la aeroport este autobuzul 3S, care merge și la Gara Centrală și la portul Napoli, dar face un număr mare de stații și are traseul în bucle. Spre deosebire de autobuzul Alibus, 3S nu are aer condiționat și costă 1 €.

Gara Centrală din Napoli
Gara Centrală din Napoli

Puteți lua autobuze directe către următoarele orașe italiene direct de la aeroport: Benevento, Avellino, Caserta, Capua, Salerno, Battipaglia, Sorrento, Potenza. Autobuzele către aceste orașe circulă numai de câteva ori pe zi, iar despre programul lor este mai bine să vă informați din timp. Multe rute nu circulă duminica. Dacă doriți să economisiți bani și să călătoriți de la aeroportul din Napoli drect la un oraș de pe coastă cu autobuzul, vă recomand să consultați orarul autobuzelor interurbane pe desenul de mai jos (tabel în italiană și engleză).

Orar Alibus
Orar Alibus

Cum ajungi de la Napoli la Roma

Dacă aveți nevoie să ajungeți de la Aeroportul Napoli la Roma, trebuie să luați mai întâi autobuzul spre stația Napoli Centrale – Piazza Garibaldi, apoi să luați trenul spre Roma. Costul unui bilet de tren către Roma de la Napoli variază în funcție de clasa trenului și de timpul de călătorie și poate costa de la 10 € la 30 €. Am scris deja instrucțiuni detaliate despre cum să cumpărați un bilet de tren în Italia. Pe lângă tren, la Roma și Milano se poate ajunge cu autobuzul interurban, biletele pentru care se pot cumpăra pe site-ul Omio. Prețurile autobuzelor sunt mult mai mici decât al trenurilor. Biletele pentru ruta Napoli-Roma pot fi cumpărate cu 5 €, Napoli-Milano pentru 20 €, Napoli-Bari 20 €, Napoli-Veneția pentru 25 €.

Închirieri auto la aeroportul din Napoli

La sosirea în Napoli, veți găsi un număr mare de companii de închiriere de mașini chiar în clădirea aeroportului. Cu toate acestea, nu vă grăbiți să le contactați: prețurile la birourile companiilor de închiriere din aeroportul din Napoli sunt mult mai mari decât prețurile la companii similare din centrul orașului. De asemenea, vă recomand să luați în considerare faptul că napolitanii circulă ca nebunii și nu sunt foarte toleranți. În Napoli, există și o problemă acută cu parcarea și cazuri frecvente de furt din mașini. Prin urmare, dacă doriți să luați o mașină pentru a conduce, de exemplu, doar de la Napoli la Amalfi, atunci vă sfătuiesc să luați un taxi. Serpentinele de munte din aceste locuri sunt comode doar pentru șoferi foarte experimentați. Însă pot să vă recomand să închiriați o mașină dacă mergeți direct în alt oraș din Italia chiar de la aeroport.

Închiriem mașini de călătorie la cele mai bune prețuri și cu cele mai bune condiții pe site-ul de închiriere de mașini Discovercars.

Taxi de la Aeroportul Napoli în Centru

O parcare de taxi se află la ieșirea din terminale. Majoritatea taxiurilor de la aeroport spre centrul orașului Napoli au un tarif fix, care este mai profitabil decât plata per distanța parcursă. Prin urmare, dacă decideți să utilizați serviciile șoferilor de taxi, întrebați-i despre costul fix al călătoriei. În taxiurile oficiale, tariful fix pentru rută este indicat pe spatele scaunului. Dacă doriți să călătoriți la un tarif fix, trebuie să anunțați șoferul înainte de călătorie. În taxiurile oficiale, există următoarele taxe la tarif: suprataxă pentru călătorii în weekend și sărbători, precum și după ora 22:00, suprataxă pentru bagaje și îmbarcare, suprataxă pentru călătoria de la aeroport (4 €).

Rețineți că majoritatea șoferilor de taxi din Napoli vorbesc foarte slab engleza și, dacă nu sunteți vorbitor de italiană, este posibil să nu vă înțelegeți pur și simplu. Pentru a evita astfel de neînțelegeri, vă recomand să comandați în prealabil un transfer de taxi online. Comandând un taxi din timp, veți ști imediat prețul fix. În plus, pe lângă centrul orașului Napoli, puteți lua și un taxi către celebrele stațiuni: Amalfi, Sorrento, Salerno și chiar Roma.

Taxi în Napoli, transfer aeroport

Cum ajungeți la aeroportul din Napoli

Pentru a ajunge la aeroportul din Napoli de la hotelul dvs., luați autobuzul Alibus din Piazza Garibaldi. Pentru a ajunge la Aeroportul Napoli din Sorrento, Salerno, Positano și alte orașe din stațiune, comandați un taxi, pentru că mersul autobuzelor spre aeroport din aceste stațiuni este neregulat și lipsește complet noaptea și duminica. Când călătoriți cu transportul public, stați mai mult timp pe drum, pentru ca de exemplu Napoli are trafic foarte greu și se formează deseori ambuteiaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *