4 aeroporturi principale din Londra. Cum ajung acolo?

În Londra, există patru aeroporturi principale, care funcționează non-stop și deservesc zeci și chiar sute de mii de pasageri pe zi. Aeroporturile sunt situate în diferite părți ale orașului, și în acest articol veți afla câte ceva despre fiecare dintre ele.

Heathrow

Aeroportul Heathrow

Este cel mai mare aeroport din Marea Britanie. Se situează pe locul trei în lume în ceea ce privește zborurile și pe primul loc la numărul de pasageri străini, care utilizează serviciile sale. Heathrow este situat la 12 km sud-vest de Londra și este conectat la linia de metrou Piccadilly.

Aproximativ 100 de companii aeriene utilizează serviciile aeroportului, conectând cele mai mari orașe din lume, aeroportul este proiectat pentru zboruri pe distanțe lungi, dar servește și zboruri interne și europene. Numărul pasagerilor este de peste 70 de milioane pe an, din care 46% din zboruri sunt internaționale de lungă distanță, 43% sunt cele internaționale mai apropiate și 11% interne. Mai multe informatii despe Aeroportul Heathrow.

Aeroportul Gatwick

Cel de-al doilea aeroport din Marea Britanie și Londra, și al douăzeci și cincilea din lume la numărul de pasageri pe an. Se află la 45 km sud de Londra și puteți ajunge acolo cu trenul Gatwick Express, taxi, autobuzele National Express sau cu trenul. În prezent, acest aeroport este utilizat ca bază pentru zboruri charter din Londra și dinn sud-estul Regatului Unit. Cei mai mari clienți ai aeroportului sunt British Airways și compania bugetară Easy Jet, care oferă, probabil, cele mai ieftine zboruri către Europa continentală. Mai mult – Aeroportul Gatwick

Aeroportul Stansted
Aeroportul Stansted

Aeroportul Stansted

Cel de-al treilea aeroport din Marea Britanie și Londra, este situat la 48 km nord-est de centrul Londrei. De la acest aeroport, în oraș se poate ajunge cu trenul Stansted Express, cu taxiul sau cu autobuzul Terravision la stația Liverpool Street Station. Aeroportul oferă transportul european și intern ieftin și este, de asemenea, unul dintre terminalele principale pentru aeronavele private și de marfă. Cum ajung de la Aeroportul Stansted la Londra.

Aeroportul Luton
Aeroportul Luton

Aeroportul Luton

Cel de-al patrulea aeroport din Londra este situat la marginea orașului Luton, la 48 de kilometri nord de centrul Londrei și este bază pentru Easy Jet, Monarch Airlines, Silverjet, Ryanair și altele. Majoritatea zborurilor de la Luton Airport zboară spre aeroporturile europene. În Luton se atestă cel mai mare număr de taxiuri pe cap de locuitor din Regatul Unit, ceea este direct legat de activitatea aeroportului. Puteți ajunge la Londra de pe acest aeroport utilizând trenul East Midlands, autobuzele National Express, Green Line, easyBus sau taxi. Mai mult despre metodele de a ajunge în Londra puteți găsi în articolul Aeroportul Luton.

Sperăm că informațiile noastre vor fi utile și vă vor ajuta în călătoria dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *