Cum ajung de la aeroport în centrul orașului Dublin

Aeroportul Dublin este situat la aproximativ 10 kilometri de capitala Irlandei, în județul Fingal. Acesta este cel mai mare aeroport al țării: anual acesta este folosit de aproximativ 20 de milioane de pasageri. Datorită distanței relativ mici de la aeroport la oraș, călătoria de la aeroport la centru nu este deloc dificilă. Dacă sunteți vă grăbiți sau doriți confort maxim, ar trebui să vă rezervați un taxi din timp, mașina vă va aștepta la sosire. De asemenea, puteți închiria o mașină.

Dacă aveți timp și nu doriți să cheltuiți mulți bani, există suficiente alternative.

Airlink 747

Airlink 747

Cea mai ușoară cale, care poate fi folosită și de călătorii neexperimentați, este de a utiliza autobuzul express Airlink 747 operat de compania Dublin Bus. Deplasarea până la centrul orașului durează aproximativ 40 de minute, iar autobuzele Airlink 747 se opresc la toate punctele de atracții importante și la stațiile centrale din Dublin. Un bilet pentru un adult costă 6 euro, în ambele direcții – 10 euro, iar biletul pentru copii costă de două ori mai puțin. Airlink 747 pleacă de la Aeroportul Dublin la fiecare sfert de oră de la 6:00 la 20:30 și la fiecare 20 de minute de la 20:30 până la 23:30.

Dublin Aircoach

Dublin Aircoach

O altă modalitate populară este de a lua autobuzul companiei Dublin Aircoach. Această companie are mai multe avantaje: în primul rând, autobuzele circulă non-stop – la fiecare 15 minute de la 6:00 la 20:00 și la fiecare 30 de minute pe timp de noapte. Călătoria până la centrul orașului va dura mai puțin de o oră, puteți ieși la O’Connell Street sau la Grafton Street. În al doilea rând, Dublin Aircoach oferă mai multe rute, inclusiv autobuze expres către orașele Cork și Belfast. Cel mai probabil, veți avea nevoie de cel mai popular traseu – 700 – aceasta este cea care circulă non-stop.

Ruta autobuzului 700
Ruta autobuzului 700

Apropo, trebuie luat în considerare faptul că Dublin Aircoach se oprește la aproape toate hotelurile populare, o listă din care poate fi găsită pe site-ul companiei. Un bilet cu direcție unică cu autobuzul 700 costă 6 euro, dus-întors – 11 euro. Pentru copii există un preț separat: 1,5 euro într-o direcție și 3 euro dus-întors. Biletele pentru alte rute sunt puțin mai scumpe.

Este foarte simplu să găsiți stațiile Dublin Aircoach și AirLink 747: sunt foarte aproape de terminalele 1 și 2. Dacă ați ajuns la Terminalul 1, trebuie să virați la stânga și veți vedea imediat stația de autobuz. Dacă ajungeți la Terminalul 2, numeroase semne vă vor ajuta să găsiți stația.

De unde cumpăr bilete

În general, vă cumpărați biletele atunci când urcați în autobuz. Sau la o mașină de bilete din vecinătatea stației de autobuz.

Unele companii oferă rezervare on-line, care ar putea veni cu o bună reducere a tarifului, deci merită verificat. Doar asigurați-vă că primiți un „bilet deschis” care nu vă va forța să luați un anume autobuz … într-un moment, care ar putea fi cu zece minute înainte de debarcare!

Taxi

În cele din urmă, puteți lua un taxi pe loc sau îl puteți rezerva din timp – la Aeroportul Dublin există taxiuri în apropierea fiecărui terminal. Călătoria vă va costa 20-30 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *