Roma Pass: ce este inclus, lista muzeelor, de unde cumpăr? Îmi trebuie?

Cum faci econimie în călătoria la Roma? Există vre-o modalitate de a obține beneficii simultane pentru vizitarea muzeelor și utilizarea transportului public? Una dintre metodele posibile de a economisi timp și bani este utilizarea cardurilor turistice Roma Pass, care promite că va face călătoriile prin oraș mai ieftine și vă va duce la atracțiile turistice ale Romei. În realitate, economiile nu sunt atât de certe, să analizăm toate nuanțele.

Dacă sunteți prea leneș pentru a citi întregul articol, atunci, pe scurt, opinia mea este să nu cumpărați cardul Roma Pass, dacă bugetul este limitat, la prima vizionați obiectivele gratuite din Roma iar banii economisiți cheltuiți-i pentru o cină bună. Dacă sunteți un fan al muzeelor, sunteți gata să vă dedicați 2 sau 3 zile numai vizitării muzeelor și locuiți departe de centru, atunci, cu siguranță, Roma Pass este alegerea voastră.

Tipuri și costuri

Ce este inclus în lista posibilităților oferite de cardurile Roma Pass?

Există două tipuri de carduri:

Roma Pass 72 Hours (72 de ore) pentru 38,50 euro

Roma Pass 48 Hours (48 de ore) pentru 28 de euro. Costul cardurilor este același pentru adulți și pentru copii.

Roma Pass oferă o gamă largă de servicii pentru turiști, inclusiv intrarea preferențială pe teritoriul obiectelor muzeale și a monumentelor istorice și culturale din centrul Romei (zona A) timp de 3/2 zile și utilizarea următoarelor mijloace de transport:

 • vehicule terestre ale sistemului ATAS , tramvai, troleibuz);
 • călătorie în metrou (direcțiile A și B);
 • trenuri suburbane (în direcțiile către Lido, Viterbo și Giardinetti). Puteți merge la mare.
 • Cardurile Roma Pass – 72 se termină la ora 24.00 la a treia zi, iar Roma Pass – 48 la ora 24.00 la a doua zi de la data achiziționării.

Ce reușesc să văd?

Roma Pass 72 Hours oferă dreptul la o vizită gratuită, cu intrare preferențială la două atracții, iar pentru a vizita toate celelalte, iar la următoarele, cardul trebuie să fie prezentat casierului după ce ați stat la coadă, și să rezervați online un bilet cu reducere din timp.

Roma Pass 48 Hours oferă dreptul de a vedea gratis și fără a aștepta la coadă una din atracții și o reducere a prețului la alte locuri istorice și culturale.

Lista muzeelor, a căror vizită este cu preț redus pentru posesorii de Roma Pass, poate fi descărcată aici.

Pentru a vizita Colosseum, Castelul Sant’Angelo sau Galleriiile Borghese folosind cardurile Roma Pass, nu există intrări speciale și posibilități de economisire a timpului. De fapt, plătiți aproximativ la fel ca și vizitatorii obișnuiți și colectați bilete la aceleași case.

Ca și o singură vizită este considerată intrarea la următoarele complexe muzeale:

 • Colosseumul cu Forumul Roman și obiectivele Palatine (Colosseo, Foro Romano, Palatino);
 • Muzeul de Artă Contemporană și sucursala sa (Museo di Arte Contemporanea di Roma);
 • Planetariul și Muzeul Astronomic (Planetario, Museo Astronomico), etc.

Ambele carduri dau dreptul la intrarea preferențială la evenimentele expoziționale din muzeele specificate în timpul orelor de program.

Există obiective turistice deosebit de populare, pentru a vizita care, chiar dacă aveți un card, va trebui să rezervați un bilet din timp:

 • Colosseum – rezervare obligatorie pentru 2 euro cu cel puțin 3-4 zile înainte;
 • Galeriile Borghese – rezervarea cu cel puțin o săptămână înainte prin telefon sau online pentru aceeași 2 euro;
 • Palazzo Valentini (Domus Romane).

Recenzile turiștilor care au vizitat Roma arată că Roma Pass nu are prea multe avantaje, deoarece obiectivele turistice, care reprezintă cel mai mare interes pentru turiști, necesită rezervare din timp, ceea ce este incomod.

Singurul avantaj posibil al Roma Pass ar fi o hartă a orașului atașată cardului, însă, de fapt, vă va fi oferită o hartă gratuită la orice hotel.

În secolul 21, este mult mai convenabil să folosiți Google maps pentru a vă orienta și a face trasee prin Roma.

Să cumpăr sau să nu cumpăr?

Atunci când luați decizia de a cumpăra cardul Roma Pass, trebuie să știți câteva detalii.

Gama de servicii oferite proprietarilor de Roma Pass nu include vizite în anumite locuri istorice și culturale precum și călătorii cu următoarele tipuri de transport la destinații:

 1. expoziții temporare la Muzeul Altarului Păcii (Ara Pacis);
 2. atracțiile și muzeele din Vatican;
 3. sistemul de transport feroviar Trenitalia;
 4. trenul Leonardo Express (Leonardo Express) care merge la Fiumicino;
 5. orice transport de la Roma către aeroporturile Fiumicino (Fiumicino) și Ciampino (Ciampino) și înapoi;
 6. taxi.

Atunci când cumpărăți cardul, luați în considerare următoarele:

 • copii sub 10 ani (din orice țară) folosesc gratuit transportul;
 • pentru persoanele cu dizabilități și persoanele care le însoțesc, muzee, complexele istorice și culturale sunt gratuite.

Majoritatea muzeelor din Roma nu funcționează în zilele de luni, 25 decembrie, 1 ianuarie, 1 mai. Când vă planificați o excursie, trebuie să verificați programul de funcționare al muzeelor pe care ați vrea să-l vizitați. Toate categoriile de turiști pot vizita unele obiective turistice gratuit (adică pentru ele nu este necesar un card Roma Pass)

 • Biblioteca Academiei Sf. Luca (Accademia Nazionale di San Luca);
 • Muzeul de Istorie Antică din Roma (Museo di Casal de’Pazzi);
 • Muzeul lui Napoleon (Museo Napoleonico)

Cum și unde cumpăr

Puteți cumpăra cardul Roma Pass on-line din timp pe site-ul – partener oficial www.tiqets.com, indicând ora sosirii la Roma (cardul este valabil 6 luni de la data plății).

Cardul Roma Pass este obținut la chioșcuri de vânzare a cardurilor unice sau chioșcuri de vânzare a biletelor pentru transportul public PIT peste 5 zile de la data plății. Acestea sunt situate în mai multe puncte:

 • la gări și aeroporturi;
 • chioscuri ATAC;
 • la stațiile de metrou liniile A și B;
 • lângă atracții turistice în partea centrală a orașului.

Iată câteva adrese comode la care vă puteți ridica cartela dvs.:

 • Lungotevere Vaticano (Piazza Pia) de la 9:30 până la 19:00 se află lângă Castelul Sf. Înger.
 • La ieșirea din zona de primire a bagajelor de la Aeroportul Ciampino de la 8:30 la 18:00.
 • Piazza delle Cinque Lune de lângă Piazza Navona de la 9:30 la 19:00.
 • Ieșirea din zona de primire a bagajelor din terminalul 3 al aeroportului Fiumicino de la 08:00 la 20:45.
 • În centrul turistic de pe Via dei Fori Imperiali, între orele 09:30 și 19:00.
 • Intersecția străzilor Via Marco Minghetti și Via del Corso între orele 09:30 și 19:00.
 • La gara Termini – Via Giovanni Giolitti, 3 de la 08:00 la 18:45.

Nu este necesar să cumpărați un card din timp, puteți cumpăra la fața locului, în punctele indicate, deoarece costul cumpărării on-line și la sosire este același. Doar dacă aveți nevoie să utilizați transportul public, este logic să comandați un card din timp și să îl ridicați imediat după sosirea la aeroport sau la gară.

Punctele de vânzare a cardurilor funcționează în fiecare zi fără zile libere de la 9.30 la 19.00. Biletul Roma Pass poate fi plătit cu un card de credit MasterCard sau în numerar.

Dacă cardul este pierdut sau călătoria la Roma se anulează după ce ați plătit online, banii nu pot fi recuperați.

Cum folosesc Roma Pass?

Utilizarea cardului de călătorie Roma Pass este foarte simplă. Mai întâi indicați numele și prenumele proprietarului și data achiziționării pe spatele cardului. Numărătoarea începe când este activat pentru prima data intr-un muzeu sau în transport, daca este lipit de cercul negru de pe validator și apare semnalul verde.

La intrarea în muzeu, angajatului muzeului se va prezenta cardul Roma Pass și un act de identitate.

Cum ajung în Galeriile Borghese cu Roma Pass?

 1. Sunați la galerie la +39 06 32 810 și rezervați bilete în engleză sau italiană pentru numele dvs., la ora și data dorite. Numele trebuie să fie același, care va este indicat în Roma Pass. Vă puteți înscrie înainte de a ajunge la Roma.
 2. Veniți la galerii cu o oră înainte de ora stabilită pentru a obține bilete conform cardului.

Concluzii și calcul

Să analizăm dacă este profitabil să cumpărăm Roma Pass, matematică pură, nimic personal.

Călătoria prin Roma cu transportul public timp de 100 de minute costă 1,5 euro, timp de 48 de ore – 12,5 euro, timp de 72 de ore – 18 euro.

Toate prețurile pentru transport sunt luate de pe site-ul oficial www.atac.roma.it.

Să scădem aceste costuri de transport din costul cardurilor Roma Pass:

 • 48 Pass Roma = 28-12,5 = 15,5 euro rămase pentru 1 o atracție;
 • 72 Roma Pass = 38-18 = 20 de euro rămase pentru 2 atracții.

Cardurile sunt de obicei luate de dragul celor mai căutate atracții turistice: un bilet la Colosseum costă 14 euro, iar la galeriile Borghese din 2019 – 15 euro. Pe lângă aceasta, la galeriile Borghese trebuie să rezervați un bilet din timp și, de fapt, nu există locuri pentru 3-7 zile în timpul sezonului, din martie până în noiembrie, și pentru 1-2 săptămâni pentru date extrem de populare (sărbători mai mari, Crăciun și așa mai departe).

Dacă utilizați în mod activ mijloacele de transport în comun și ajungeți la toate atracțiile, veți economisi 5-15 euro, cu condiția să reușiți să rezervați un loc pentru Galerii. Fără galerii, beneficiile cardului sunt foarte îndoielnice, deși trebuie să recunosc că este comod să-l folosești cel puțin din cauza transportului public.

Site oficial în limba italiană: www.romapass.it

5 Comments

 1. Pe toate celelalte site-uri care scriu despre Roma Pass am vazut ca principalul motiv pentru care merita sa-l cumperi e faptul ca nu mai stai la coada la bilete la Colloseum sau la Castelul Sant Angelo, aici vad ca informatia nu se verifica. Pana la urma, care-i adevarul ?

  1. Pentru Colosseum, chiar avand Roma Pass este nevoie de rezervare, care vine la un pret de 2 euro, daca se face online sau gratis la casele Colosseum – ului, unde este posibil sa obtineti un bilet pentru acceasi zi. Cei de la Roma Pass recomanda sa faceti rezervare cu 10 zile inaintea vizitei. Pentru Castelul Sant Angelo nu stati la coada – treceti impreuna cu cei ce au cumparat bilete online.

 2. Buna! Daca cumpar Roma Pass fac rezervare online la Colloseum si achit 2 euro/persoana ? Pentru adulti ? Sunt cu un copil de 12 ani, cum procedez ? Rezervare online si lui? sau ma duc doar cu Roma Pass fara rezervare , nici adulti, nici copiii, multumesc!

 3. Buna! Rezervarea costa 2 euro si pentru adulti si pentru copii. Practic, pentru acesti doi euro de persoana, va asigurati ca la ora indicata veti avea posibilitatea de a intra in Colloseum.
  A doua optiune este de a ridica biletele direct de la casa, fara rezervare, dar fara garantie ca, pentru ora planificata de dvs, vor exista acele bilete.
  Decizia este a Dvs: 4 euro si o ora cunoscuta de vizita sau gratis si riscul de a fi nevoit sa astepti o zi -doua pana la urmatorul timeslot liber.
  Cititi si articolul despre Collosseum.

 4. Credeti ca pt.19-20.01.2020 este necesar sa fac rezervare avand invedere perioada mai lejera(Colosseum)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *