Cum ajungi la mare din Roma?

În Roma, aveți o excelent[ posibilitate de a combina o vacanță de plajă cu una culturală. Astăzi vom învăța cum să ajungem la mare din Roma.

Ostia

Cel mai apropiat oraș pe malul marii, de la Roma este Ostia. Locuitorii Romei preferă alte plaje, dar dacă nu sunteți extrem de pretențios, atunci și în Ostia vă puteți bucura de marea Tireniană caldă.

Destinațiile dvs.:

  • Lido Centro – imediat de la piață, pe dreapta, căutați supermarketul Carrefour, de unde puteți cumpăra vin și prosciutto. Pe jos, în direcția Piazza dei Ravennati, unde este digul central al orașului Ostia și numeroasele plaje din apropiere. Această opțiune este recomandată tuturor călătorilor care vor să facă un pic de economie.
  • Christoforo Colombo – aici este locul meu preferat, pe plajă Shilling (La Rotonda), este cu plată (12-14 euro / șezlong pe zi). Există, de asemenea, un restaurant și un bar cu gustări aici, așa că se poate veni aici vara pentru întreaga zi. În zilele lucrătoare plaja este mai liberă. În apropiere există mai multe plaje de 8-10 euro, așa că puteți economisi bani și le puteți încerca. Ca urmare, o zi în Schilling vă va costă aproximativ 50-100 de euro, din care intrarea este de 24-28 de euro, o gustare (cocktail, sandwich-panini sau salată) în bar – 20 de euro, masa de prânz într-un restaurant – aproximativ 40-50 de euro .

Deci, cumpărăm un bilet pentru metroul de la Roma cu 1,5 euro, valabil 100 de minute – este suficient pentru noi. Ajungeți la stația de metrou Piramide, apoi urmați semnele spre stația Porta S. Paolo și luați trenul FC2 în direcția Christoforo Colombo, care circulă la fiecare 15 minute. Timpul de călătorie la Lido Centro este de 30 de minute, la Christoforo Colombo – 37 de minute. Total, cu toate transferurile în 1-1,5-2 ore, ajungeți la mare. Mai repede și direct de la hotel, în 30 de minute, puteți ajunge cu kiwitaxi. Șoferii de taxi de la Roma vor cere 70-80 de euro până la Ostia.

Orarul liniei FC2

Hotelul La Scaletta este un hotel chiar pe malul mării, în centrul orașului Ostia, unde am stat cu câțiva ani în urmă.

Hotel Ping Pong este un hotel vecin, de fapt, din cele doar două amplasate strategic. Puteți lua în considerare opțiunea de a sta din aprilie până în octombrie la mare și de a merge la Roma la plimbări, după-amiază.

Harta traseului prin Ostia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *