Palatul Pena: cum cumpăr bilete, cum ajung, fotografii și hărți

Pregătindu-mă pentru o călătorie în Portugalia, am văzut o fotografie a unui castel neobișnuit: roșu – galben, cu turnuri dințate, seamănă cu o jucărie. Sa dovedit că acesta este Palatul Pena, situat în Sintra. Despre el vă voi povesti în acest articol.

Palatul Pena (Castelul Pena) este situat la 30 km de Lisabona, în Sintra. În Sintra, apropo, există mai multe palate/castele, inclusiv Palatul Național Sintra, prin urmare, atunci când planificați o excursie, nu confundați aceste palatei! Palatul Pena a fost construit în stilul romantic și este listat ca un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO (1995) și este, de asemenea, printre cele 7 minuni ale Portugaliei.

Istoria Palatului Pena

Un pic de istorie. În secolul al XV-lea, pe locul palatului era o mică capelă, care în secolul al XVI-lea, prin ordinul regelui, a fost reconstruită într-o mănăstire. Această mănăstire a suferit din cauza unui fulger, iar mai târziu – din cauza unui cutremur devastator în 1755. Abia în secolul al XIX-lea regele Fernando al II-lea a cumpărat clădirea distrusă și a inceput reconstrucția. Până în 1910, regii portughezi locuiau în palat, însă după revoluție și formarea republicii, palatul a primit statutul de muzeu.

Parcul și Palatul Pena: ce e de văzut

Site-ul oficial al Palatului Pena: https://www.parquesdesintra.pt/parques-jardins-e-monumentos/parque-e-palacio-nacional-da-pena/

Cel mai interesant, după părerea mea, este Palatul, și anume aspectul său strălucitor. Poate că amintește puțin de castelul Hluboka pe Vltava din Republica Cehă (este, de asemenea, construit în stil romantic), dar nu veți vedea oriunde altundeva culori atât de vii ca aici!

Parc Pena

Puteți vedea palatul din afară cu un bilet Pena Park (7,5 euro). Cu un bilet complet (14 euro) puteți intra și în palat. În interiorul palatului există aproximativ 10 săli, însă excursia este organizată într-un mod absolut groaznic: cozile uriașe nu numai la intrare, ci și vizitarea palatului în sine are loc într-o coadă fără sfârșit.

Flux continuu de oameni. Înăuntru este la fel.

În plus, camerele palatului arătau cam… neîngrijite: băi vechi, zgâriate, mobilier în stare proastă, vase vechi, nerestaurate.

Bucataria Palatului

Dar cum se spune, ce a supraviețuit, a supraviețuit, dar, personal, am fost complet neinteresat să mă uit la acele lucruri, era mai bine dacă petreceam aacest timp în parc. În general, dacă aș fi știut din timp că pot să mă apropii de castel cu un bilet pentru Parc, cu siguranță n-aș fi plătit pentru un bilet combinat. Dar vă las să decideți.

Scanul schemei palatului:

Parcul Pena ocupă peste 200 de hectare, probabil, puteți șă vă plimbați prin el toată ziua. În cazul, în care, desigur, aveți timp. Puteți vizita mai multe puncte de observare, grădini, grote, lacuri, o capelă. Mai jos este o hartă a parcului, cercetați-o din timp și decideți ce doriți să vedeți.

Bilete pentru palatul  Pena: prețuri, cum cumperi

Pentru anul 2019 prețurile sunt următoarele:

Parc – 7,5 euro, cumpără online

Park + Palat – 14 euro, cumpără online.

Există, de asemenea, bilete integrate pentru a vizita mai multe atracții din Sintra, verificați detalii pe site.

Puteți cumpăra un bilet la casa de la intrare. Am ajuns în jurul valorii de 10 dimineața și deja exista o coadă. Posibil se va mișca repede, dar este posibil ca pe la 12 să fie și mai mare. Adăugați la această coadă de la casă, coada de la Palat. Vă recomand să nu petreceți timpul la coada de la casierie și să cumpărați un bilet on-line. Am cumparat cu o zi înainte prin intermediul aplicației tiqets.com. Este în limba engleză, dar totul este simplu. Plata se face cu card, nu este nevoie să tipăriți biletul, doar să scanați la intrare codul QR de pe ecranul smartphone-ului. Mai multe detalii aici.

Apropo, despre tiqets, aplicația este, de asemenea, comodă pentru că vă înregistrați acolo 1 dată și apoi puteți cumpăra rapid bilete la muzee / atracții populare din multe orașe ale lumii. Nu este necesar să mergeți de fiecare dată la site-uri cu atracții, să confirmați e-mailul, să introduceți detalii despre card. Vă apropiați de muzeu – ați văzut coada – ați cumpărat imediat un bilet online și ați trecut pe lângă coadă.

Program de lucru

În perioada de iarnă (până pe 23 martie): de la 10:00 la 18:00 (ultima intrare la ora 17:00)

În perioada de vară (după 23 martie): de la 9:30 la 20:00 (ultima intrare la ora 19:00)

Cum ajung la Palatul Pena

Puteți ajunge la Parc și la Palatul Pena cu mașina, cu transportul public sau în grup organizat cu ghid.

Cu mașina

Am ajuns cu mașina (închiriată aici), problema parcării era relevantă. Parcări există, ele sunt marcate pe maps.me. Dar nu sunt foarte multe locuri. După poarta spre parc – ultima parcare, există chiar și un indicator care „spune” că este ultima parcare. Rețineți că mișcarea pe un singur sens și dacă nu sunt locuri în ultima parcare, va trebui să dați un cerc mare. În jurul orei 10:00 locuri mai erau, dar când am plecat (în jurul orei 12:00), parcarea eraplină și blocată de personalul parcului. Parcarea este gratuită.

Cu transportul public

Pentru a ajunge la parc din Lisabona, la gara Rossio, trebuie să luați trenul la Sintra, iar la ieșirea din gară să luațiautobuzul 434, care vă va duce la intrarea în parc. Puteți cumpăra un bilet de la șofer, iar tariful de călătorie dus-întors este de aproximativ 5 euro.

Apropo, prin parc (până la intrarea în castel) circulă un alt autobuz, tariful este de 2 euro, dar cozile se sunt mari și va trebui să așteptați mult. Dacă nu aveți probleme de sănătate, este mai bine să mergeți pe jos, va dura aproximativ 10 minute, nu mai mult.

Urcarea este frumoasă

La Castelul Pena cu excursie din Lisabona

Dacă vă este mai comod să ajungeți la castel cu transport cu tot din Lisabona, există mai multe excursii, care conțin și vizitarea palatului Pena:

Alegeți modul care vă place și mergeți la parcul Pena! Dacă aveți timp liber, planificați o zi întreagă pentru acest loc sau vizitați alte palate din Sintra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *