Grădina zoologică din Lisabona – ce este, cum ajung, prețul biletului.

Grădina zoologică din Lisabona are peste 2.000 de animale din 332 de specii diferite, iar suprafața zooparcului este de 94.000 mp. Acesta este una dintre puținele grădini zoologice din lume unde puteți vedea animale foarte rare, de exemplu un tigru alb.

Gradina zoologica din Lisabona nu este doar un loc unde mergi să vezi animale, aici au loc o multime de spectacole si alte distracții, care sunt incluse în costul vizitei. De trei ori pe zi (iarna – de două) are loc un spectacol cu delfini și lei de mare (pe care vă recomand  să-l vizitați), puteți urmări hrănirea leilor de mare și a pelicanilor, de două ori pe zi are loc un spectacol cu păsări exotice în aer liber, precum și un spectacol de reptile.

Schema Grădinii Zoologice din Lisabona

Grădina zoologică are o fermă cu animale de companie și plante de grădină și un pavilion de reptile. De asemenea, în jurul perimetrului grădinii zoologice, a fost amplasată o telecabină, care oferă o vedere nu numai asupra tuturor pavilioanelor grădinii zoologice, ci și a orașului.

Istoricul grădinii zoo din Lisabona

Grădina zoologică din Lisabona are peste 130 de ani. Nu este doar unul dintre cea mai vechi grădini zoologice din Europa, ci și prima de pe Peninsula Iberică. Totul a început cu colecții private și colecția de animale din familia regală, donate pentru o cauză bună și 94.000 de metri pătrați de teren împădurit. Primele incinte pentru animale au apărut la Lisabona în 1884 în parcul São Sebastião da Pedreira și ofereau vizitatorilor 1127 de animale și multe specii de plante. De atunci, grădina zoologică a trăit două mutări. Prima a fost în 1894 în parc, unde se află acum Fundația și Muzeul Calouste Gulbenkian (Fundação Calouste Gulbenkian). A doua s-a produs în 1905, când grădina zoologică s-a mutat în sfârșit în parcul Quinta das Laranjeiras (cartierul Sete Rios) unde se află astăzi.

Ce animale are grădina zoo din Lisabona?

Grădina zoologică este împărțită în două zone: o zonă mică gratuită la intrare și cea plătită. Casele de bilete 1,2 și 3 sunt pentru achiziționarea biletelor. 4, 5 și 6 – pentru cei care au cumpărat bilete din timp sau reintră (dacă decideți să ieșiți să luați masa).

IMPORTANT: la grădina zoologică plătiți doar pentru biletul de intrare. Toate celelalte didistracții sunt gratuite: delfinariu, funicular etc.

delfini din grădina zoologică

Zoo din Lisabona este specializat în primate și feline. Istoric, majoritatea animalelor care trăiesc în el sunt din Africa, din fostele colonii și din India.

Girafa din Zoo din Lisabona

Scopul principal al existenței grădinii zoologice constă în conservarea speciilor aproape dispărute în sălbăticie. Reproducerea lor și revenirea lor în habitatul lor natural. Și, de asemenea, pentru instruire și pentru protecția mediului.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este începutul refacerii populației leoparzilor persani, dispăruți în Rusia. Un cuplul de Leoparzi a fost donat Parcului Național al orașului Sochi, iar în iunie 2013 aceștea au dat naștere la câțiva pisoi. Acesta este primul caz de naștere a leoparzilor persani în Rusia în ultimii 50 de ani.

În grădina zoologică din Lisabona, numai animalele periculoase stau în cuști separate, restul – împreună, în incinte spațioase, împărțite în zone după tipul de animale și după continentele de origine.

Bivolii stau la siesta

Elefantii sunt ținuți așa cum ar trăi in Africa. Masculul, o creatură solitară, trăiește într-o incintă separată, iar femelele, care sunt gregare, sunt ținute în altul. Printre elefanți de sex feminin există propria lor ierarhie. Un fel de „matriarhie” în absența unui elefant masculin. La momentul vizitei noastre se făceau reparații ample în incinta elefanților, de aceea pozele lipsesc.

Angajații grădinii zoologice din Lisabona încearcă să creeze condiții cât mai aproape de natura sălbatică, ceea ce simplifică adaptarea animalelor atunci când sunt eliberate în sălbăticie. Chiar și hrănirea, principalul motiv pentru care indivizii crescuți în captivitate nu se pot adapta, este format astfel încât să îi aducă mai aproape de mediul natural.

În cușca cu lei, există dispozitive speciale cu contragreutate care imită prada fugind. La maimuțe, există cutii cu șiretlicuri în care este ascunsă mâncarea, tigrii au „prada” lor suspendată, astfel încât să sară și să nu-și piardă forma fizică.

Animalele sunt întotdeauna hrănite la ore diferite, pentru a nu provoca dependență. În acest scop, uneori, sunt organizate zile de „post”.

Maimuțele se tem de apă, aviara lor este făcută sub forma unei peninsule și este protejată de public de apă, nu există niciun gard ca atare, este pur simbolic. Dar, exercițiile constante pentru dezvoltarea inteligenței, au dus la ceea că îngrijitorul Tiago a povestit despre un caz când a văzut cum un cimpanzeu, cu un băț, măsura adâncimea apei care înconjoară aviara.

Cea mai bună perioadă de timp pentru a vizita grădina zoologică este primăvara și toamna.

Gradina zoologica este un membru al Asociatiei Zoo Europene. Ei monitorizează liniile genetice ale animalelor pentru a preveni împerecherea strânsă. Schimbă între diferite zooparcuri bebelușii născuți. Toatul pentru a salva specia și pentru a preveni degenerarea și bolile genetice.

Deoarece există o mulțime de animale în grădina zoologică din Lisabona, este imposibil să le descriu pe fiecare în parte, voi arăta doar unele dintre ele.

Rinocer comun. Nu-i așa că atunci când îi privești, se pare că arată ca dinozaurii?

Nu este surprinzător că au creat o astfel de senzație când au apărut pentru prima dată în Europa. Dar, asta este o altă poveste.

În afară de mamifere, Zoo din Lisabona se poate lăuda și cu o colecție destul de impresionantp de reptile și amfibieni.

Tigru din Sumatra.

Girafele au o limbă lungă cu care pot ajunge la ochi. Această descoperire este una prospătă.

Girafa

Gradina zoologica este proiectata pentru o vizita de o zi intreaga. Acest lucru este necesar pentru a vedea, fără grabă, toate animalele. Dacă vă este foame, atunci la intrare, în partea gratuită sunt amplasate mai multe cafenele și un restaurant. Puteți întrerupe vizita, mănca, și continua.

În grădina zoologică din Lisabona nu ai impresia că animalele suferă. Sunt foarte jucăușe și vesele. Dacă doriți să faceți cunoaștință copiilor cu animale sălbatice acest loc merită vizitat și poate fi trecut pe lista dvs.

Orele de funcționare și programul grădinii zoologice din Lisabona:

 • Vara (21 martie – 20 septembrie): între 10:00 și 20:00
 • Iarna (21 septembrie – 20 martie): între 10:00 și 18:00

Spectacole (vara):

 • Spectacol cu delfini: 11:00, 15:00, 17:00 (40 min.)
 • Hrănirea leilor de mare: 10:30, 14:00 (20 min.)
 • Hrănirea pelicanilor: 18:15 (15 min.)
 • Prezentare cu păsări: 12:30, 17:30 (30 min.)
 • Spectacol de reptile: 16:15 (20 min.)

Alte atracții (vara):

 • Ferma: de la 11:00 la 19:00
 • Pavilion cu reptile: între 10:00 și 19:00
 • Telecabina: de la 11:30 la 19:30 (o călătorie e cam 20 min.)
 • Trenul (1 €): de la 10:40 la 12:40 și de la 14:20 la 19:00 (15 minute)

Spectacole (iarna):

 • Spectacol cu delfini: 11:00, 15:00 (40 min.)
 • Hrănirea leilor de mare: 10:30, 14:00 (20 min.)
 • Hrănirea pelicanilor: 14:30 (15 min.)
 • Prezentare cu păsări: 12:15, 16:30 (30 min.)

Alte atracții (iarna):

 • Ferma: de la 11:00 la 17:00
 • Pavilion cu reptile: între 10:00 și 17:00
 • Telecabina: de la 11:00 la 17:30
 • Trenul (1 €): de la 10:40 la 12:40 și de la 14:20 la 17:30 (15 minute)

Cum ajung la Grădina Zoologică?

Stația de metrou cea mai apropiată:
Jardim zoológico – Linia albastră (Azul)
Cu autobuzul:
numărul 758

Gradina zoologica din Lisabona – prețuri bilete:

 • Copii (mai mici de 2 ani): gratuit
 • Copii (3-12): 14,50 €
 • Adulți (12-64): 20,50 € | (65+): 16 €
 • Grup de la 15 persoane: 18 € de persoană
 • Bilet combinat: Hop on – Hop off Bus Lisabona (48 de ore) + Bilet Zoo (skip the line) – 36 de euro (AICI)

Website oficial: www.zoo.pt

Alte atracții în Lisabona: Oceanariul din Lisabona, Palatul Pena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *