Oceanariul din Lisabona (Oceanário de Lisboa) – poze, prețul biletelor, descriere și cum ajung.

Oceanariul din Lisabona este al doilea ca mărime din lume, iar acest lucru nu este întâmplător, deoarece întreaga istorie a Portugaliei este strâns legată de mare. În fiecare an, oceanariul este vizitat de aproximativ 1 milion de persoane.

Acesta nu este doar un acvariu mai mare pentru distracția publicului, pe lângă un acvariu imens există un departament de cercetare de biologie marină și oceanografie, se petrec multe activități educaționale pentru copii.

De-a lungul anilor de existență, Oceanariul de la Lisabona a primit numeroase premii internaționale în arhitectură, turism și pentru contribuția sa în știință.

Structura oceanariului

Deschiderea acvariului a fost programată pentru Expo 98, în zona Parcului Națiunilor. Clădirea a fost proiectată de arhitectul Peter Churmayeff, cunoscut pentru proiectele sale de acvarii și oceanarii din întreaga lume. Oceanariul este construit pe apă, ca o navă sau o insulă. Acesta este conectat la tărm printr-o rampă cu două nivele. În 2011, a fost deschisă o a doua clădire destinată expozițiilor temporare.

Oceanariul este împărțit în patru zone, fiecare dintre ele aparținând unui ocean aparte. Acestea conțin 500 de specii de mamifere, pești, nevertebrate și plante.

Oceanul Atlantic

În această zonă puteți vedea păsările de apă din această regiune. Fiți atenți la papagalul mării. Unele păsări stau fără teamă la lungimea brațului.

Oceanul Antarctic

Aici trăiesc mai multe specii de pinguini. Puteți vedea cât de frumos înoată aceștea sub apă. La etajul de jos puteți admira acest proces în acvariu.

Pinguini

Oceanul Pacific

Fără îndoială, această parte este una dintre cele mai interesante din oceanariu, datorită vidrelor care locuiesc aici (Kalan). Acestea au chiar nume – Mikash și Maray.

Vidrele Oceanariului din Lisabona

Această pereche de animale drăguțe nu lasă pe nimeni indiferent. Apropo, chiar și pe broșura oceanarului, pe copertă este o vidra și nu un pește.

Oceanul Indian

O parte din această zonă este ocupată de pădurile tropicale. În partea dreaptă de la intrare, veți vedea o trecere, prin care puteți urca și umbla printre plante tropicale.

Păduri tropicale

Dacă vorbim despre cifre, oceanariul ocupă 20.000 m2, este vorba despre 7.500.000 de litri de apă, din care 5 milioane în acvariul central.

Traseul oceanariului este construit astfel, încât inițial vizitatori să se familiarizeze cu biosfera a patru oceane.

Mergând la etajul de jos, vă puteți bucura de acvariul central simbolizând oceanul global în toată gloria sa.

Acvariul central

Rechin în Oceanariul din Lisabona

Acvariul, ca un cub mare, ocupă întreaga parte centrală a clădirii, trecând prin ambele etaje. În semiîntunericul din oceanariu, oferă o impresie fascinantă.

În fața vizitatorilor, literalmente la o mâină distanță, înoată rechini, calcani uriașei și alți pești.

Una dintre perlele colecției este peștele-lună. Ei sunt foarte greu de întreținut, iar pentru viața lor este necesar să se mențină standarde foarte stricte de temperatură și calitate a apei.

Pe lângă zonele acvatice centrale și climatice, Oceanariumul din Lisabona are o mulțime de expoziții interactive de instruire și acvariuri mici cu specii interesante de faună marină.

Acvariu cu meduze
Acvariu cu dragoni de mare
Copiilor le place deosebit de mult acvariul cu Nemo și frații săi

În articol se poate prezenta doar o mică parte a colecției. O vizită la oceanariul din Lisabona va fi interesantă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Aceasta este o călătorie în lumea necunoscută a oceanelor, o lume plină de secrete și măreție.

Video din Oceanariu

Programul de lucru

 • Luni                       10:00-19:00
 • Marți                     10:00-19:00
 • Miercuri               10:00-19:00
 • Joi                          10:00-19:00
 • Vineri                   10:00-19:00
 • Sâmbătă              10:00-19:00
 • Duminică             10:00-19:00

Cum ajung la Oceanariu? Adresa

Lisabona – Esplanada Dom Carlos I, District: Parcul Națiunilor
Lat .: 38.7635435 Long: -9.0937415

 • Cea mai apropiată stație de metro: Oriente
 • Cu autobuzul: 705, 708, 725, 728, 744, 750, 759, 782, 794
 • Cu trenul: gara feroviară Oriente
 • Pe jos: 15 minute de la gara sau stația de metro Oriente
 • Cu automobilul: există parcare cu plată la gara Oriente și la centrul comercial Vasco da Gama

Cum cumpăr bilet?

Există două metode de a cumpăra bilet pentru oceanariu: pe loc, la casă – de obicei e coadă (1 mln. de vizitatori pe an!).

Online, pe site- ul tiqets.com – specializat în vânzări de bilete pentru diverse atracții turistice. Bilete pentru oceanariul din Lisabona le găsiți aici.

Despre alte atracții turistice din Lisabona puteți citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *