Aeroportul Porto: cum ajung în centrul orașului

Aeroportul Porto poartă numele omului de stat portughez Francisco Carneiro. Marea deschidere a avut loc în 1945. Aeroportul a fost restaurat și reconstruit de mai multe ori, iar astăzi este o clădire modernă cu trei niveluri, care oferă pasagerilor o gamă largă de servicii. Vă voi spune cum ajungeți în oraș din acest aeroport.

Informații generale despre aeroport

Site-ul oficial https://www.aeroportoporto.pt

Aeroportul Francisco Carneiro are un singur terminal de pasageri. Anual aici sunt deserviți aproximativ 6 milioane de pasageri.

În fiecare zi de la 17:00 la 22:00 la etajul unu funcționează o zonă de duty free. Aici găsiți gastronomie portugheză, parfumuri, bijuterii. Selecția mărfurilor este largă. Prețurile sunt cu 15-20% mai mari decât în oraș.

Dacă este necesar, puteți utiliza camera de păstrare a bagajelor (la etajul 2). Prețul pentru bagaje de până la 10 kg este de 2,41 € pe zi. De la 10 la 30 kg – 3,66 €. Pentru bagajele cu o greutate mai mare de 30 kg, este prevăzut un cost de depozitare fixat la 7,27 EUR pe zi.

Cum ajungi de la Aeroportul Porto în oraș

Distanța dintre centrul orașului Porto și aeroportul local este de 10 km. Puteți merge cu:

 • metroul;
 • autobuzul;
 • taxi / transfer;
 • cu un shuttle de grup;
 • masină inchiriată.

Cum ajung de la aeroport în oraș cu metroul

Site-ul oficial al metroului Porto: https://www.metrodoporto.pt

De la aeroport până în centrul Porto vă duce linia de metrou mov (litera E). Itinerariu: Aeroporto – Estádio do Dragão. Stația este situată la parter, la ieșirea din aeroport.

Trenurile electrice circulă la fiecare 20-30 de minute, în funcție de ora și ziua din săptămână. Orele de fucționare: de la 6:00 la 01:00.

Pentru a călători, trebuie să achiziționați un card Andante de la automat. Costul cardului este de 0,60 €. Prețul călătoriei până în centrul orașului este de încă 2 € (pentru a ajungede la aeroport spre centrul Porto aveți nevoie de biletul Z4). Abonamentul de o zi (Andante24) va costa 6,90 € + prețul cardului (0,60 €).

Stații în centrul orașului de-a lungul liniei mov: Lapa, Trindade (schimbare la linia galbenă), 24 de Agosto; pe linia galbenă: Aliados, Sao Bento.

De la aeroport la Porto cu autobuzul

Cea mai simplă metodă de a ajunge cu autobuzul in centrul orașului Porto cu autobuzul este cu comapania Terravision (terravision.eu), care, în colaborare cu Here&Dare, ofera transferuri cu autocare comfortabile cu statii in Boavista și Aliados. Transferul este de tipul door-to-door si poate fi comandat aici.

Legătura prin autobuze cu orașul este asigurată de două companii de transport public:

O stație spre centrul orașului este amplasată vizavi ieșirii din zona sosirilor. Pe aici trec 3 rute de autobuze de zi:

 1. Ruta nr. 601 Aeroportul-Cordoaria. Ore de funcționare: de la 5:30 la 18:30. Timpul de așteptare este de 25 de minute.
 2. Ruta nr. 602 Aeroportul – via Padrao de Moreira Cordoba. Linia este deschisă între 05:30 și 00:30. Așteptăm tot 25 de minute.
 3. Autobuz numărul 604. Aeroport- Spitalul S. Juan. Primul autobuz intră pe linie la 6:00, ultimul – la 21:00. Timpul de așteptare este mai mare – 30 de minute.
 4. Noaptea, funcționează un autobuz obișnuit cu numărul 3M. Traseul – Av. Aliați – Aeroport. Merge la fiecare oră. Program: 00:30 – 05:30.

La fel ca în metrou, veți avea nevoie de un card Andante (0,6 €) + o călătorie cu autobuzul de 2 €. Cardul Andante24 este valabil 24 de ore pe toate mijloacele de transport, inclusiv autobuz. De asemenea, un bilet poate fi cumpărat de la șofer, prețul fiind de 2 €.

De la aeroport în centrul Porto cu taxi / transfer

Un rang de taxi este situat vizavi de ieșirea din aeroport. Vă ia aproximativ 15 minute pentru a ajunge acolo. Calculăm costul călătoriei: pornirea 3,25 € + 0,47 € pentru fiecare kilometru în timpul zilei și 0,56 euro noaptea. Supraplata pentru bagaje aproximativ 2 euro. Dacă prindeți un ambuteiaj în trafic (și nu sunt rare pe acest traseu), va exista o taxă suplimentară. Întrucât plata depinde de km parcurși, fiți gata ca un șofer de taxi să ocolească un ambuteiaj (real sau imaginat), ceea ce va crește costul călătoriei.

Pentru a evita astfel de probleme, prefer să rezerv un transfer: prețul este fix și nu depinde de cât timp petreci în ambuteiajele orașului, te întâlnesc la aeroport cu un semn, nu trebuie să plătești suplimentar pentru bagaje. Am folosit kiwi taxi de două ori, mi-a plăcut serviciul.

Prețul unui transfer pe ruta Aeroportul Francisco Carneiro – Porto Center este de la 25 €.

Navetă către centrul Porto din aeroport

O altă opțiune (este bine pentru cei care călătoresc singuri) este o transfer de grup către un hotel din centrul orașului. Acest serviciu este furnizat de o companie locală – Goin’Porto în colaborare cu liderul transferurilor de la aeroport – Terravision. Costul unui transfer cu microbuzul este de 5,50 euro. Avantajul este că ajungeți la hotel, nu în stație de metro sau autobuz, de la care urmează să mergeți cu toate bagajele.

Închirieri auto la Aeroportul Porto

Bineînțeles, există companii de închirieri auto la aeroport. Printre ele se numără:

 • Europcar;
 • Avis;
 • Guerin;
 • și altele.

Orele de fucționare: de la 7:00 la 24:00.

Puteți închiria direct de la un agent de închiriere, dar, de cele mai multe ori, se dovedește mai scump decât prin intermediul agențiilor online cum ar fi discovercarhire.com.

Închirierea auto începe de la 18 euro pe zi. De asemenea, luați în considerare costul benzinei. Un litru de combustibil în Porto costă aproximativ 1,5 EUR.

Pentru a beneficia de serviciul, aveți nevoie de un permis de conducere, un pașaport, informații despre cardul de credit pentru un depozit.

Drumurile din Portugalia sunt cu plată, luați aceasta în calcul.

Hoteluri la Aeroportul din Porto

În vecinătatea aeroportului Porto, există mai multe complexe hoteliere bune:

Park Hotel Porto Aeroporto – 0,3 km până la aeroport sau 7-8 minute pe jos. Camerele au o izolare fonică excelentă, nu se aud avioanele. Camerele sunt curate și spațioase, cu vedere spre oraș. Mobilier și instalații sanitare noi. Costul este de 65 de euro pe zi.

OPOHOTEL Porto Aeroporto – personal politicos și eficient, camere curate, mic dejun de la 4 dimineața, transfer gratuit spre / de la aeroportul Porto. Distanța de aeroport – 0,4 km. Cazarea în camere începe de la 60 €.

Hotel Aeroporto – aeroportul se află la 0,5 km distanță. Hotelul funcționează din 2012. Parcare gratuită și Wi-Fi, micul dejun este inclus în preț, Prețuri – de la 55 €.

Aeroportul Porto (Portugalia) are o suprafață mare, dar intuitiv clar. Peste tot sunt indicatoare. Poziția geografică convenabilă o face acest aeroport unul dintre cele mai confortabile pentru turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *