La capătul Lumii: Cabo da Roca în Portugalia. Ce să vezi și cum să ajungi în cel mai vestic punct al Europei.

Capul Stâncii (sau Cabo da Roca) este un cap în Portugalia, cel mai vestic punct al Europei. Călătorind în Portugalia să nu vizitezi Cabo da Roca îmi pare o prostie, așa că am inclus o vizită la această atracție în itinerariul nostru. În articol vă voi plasa fotografii al accestui cap și vă voi spune cum să ajungeți cu mașina și cu transportul în comun.

Unde este Cabo da Roca?

Cabo da Roca este situat în vestul Portugaliei, într-un parc național, la 40 km de Lisabona, la 18 km de Sintra și la aproximativ 17 km de Cascais.

Cabo da Roca pe hartă

De ce mergi la Cabo da Roca, ce să vezi?

Există două motive pentru a merge la cabo da Roca:

  • Priveliștile incredibile ale Oceanului Atlantic
  • „Bifați” vizita la extremitatea de vest a Europei. Apropo, o poți bifa atât mental, cât și destul de realist: la biroul de turism de aici, pentru 11 euro puteți cumpăra un certificat de vizită al acestui loc minunat.

Atracția principală a capului este, desigur, Oceanul Atlantic. Ce vederi se deschid de aici!

cape de roca cape capo de roca cape capo de roca portugal cape roca
Frumusețea Oceanului Atlantic

Este interesant să aruncăm o privire asupra farului ca atracție turistică. A fost construit în 1772 și astăzi este al doilea cel mai vechi far din Portugalia.

Stella cu crucea le reamintește din nou turiștilor (care brusc au uitat) că sunt în extremitatea de vest a Europei. Pe placa sunt gravate cuvintele marelui poet portugez Camoes – „Aici se termina pamantul si incepe marea…”

De pe cap se poate coborî pe o plajă, dar coborârea este foarte abruptă și destul de periculoasă. În timpul vizitei noastre, nu am văzut pe nimeni care să coboare spre ocean sau să fie pe plajă. Prietenii, la care am fost în vizită, spun că traseul este destul de periculos și de evitat cu copii mici.

Nu prea poți să coborî pe unde vrei

Cabo are o parcare mare (gratuită), o cafenea, un magazin de suveniruri și un birou de turism.

Îmbrăcați-vă mai cald, chiar dacă mergeți vara, mai tot timpul e vânt foarte puternic și rece. De exemplu, în oraș am purtat pantaloni scurți, iar pe cap, a trebuit să caut pantaloni în portbagaj.

Cum ajungi la Cabo de Roca?

Puteți ajunge la Cabo Rock sinestătător sau cu excursie.

Excursie la Capul Stâncii

Pentru a nu vă complica cu transportul public și pentru a nu închiria o mașină, puteți vizita Cabo da Roca în timpul unei excursii (individuale sau de grup).

Iată câteva opțiuni pentru excursii de la Lisabona la Capul Stâncii

De la Lisabona la Cabo da Roca pe cont propriu

Puteți ajunge la Cabo da Roca cu mașina sau chiar și cu transportul în comun.

Cu mașina

Dacă tot am călătorit în Portugalia la prieteni, care stau  acolo, am mers la Cabo da Roca cu mașina, nu am avut nici o problemă, am condus cu navigatorul. În timpul zilei, am reușit să vizităm Palatul Pena din Sintra, Cabo da Roca și să ajungem înapoi, acasă.

Drumul spre Cabo da Roca este destul de obișnuit, există puțină serpentină, dar acest lucru nu este critic. În mare parte drumul trece prin sate.

Aproape întregul drum de la Lisabona la Capul Roca este gratuit, undeva într-un singur loc am plătit 0,55 euro.

Parcare la punctul de vest al Europei există, parcarea este destul de mare. Gratuită.

Spre Cabo da Roca cu transportul în comun

Autobuzul către Cabo da Roca circulă din Sintra și Cascais. Acesta este autobuzul de la Scotturb No. 403 (ruta Cascais-Cabo da Roca-Sintra). Este nevoie de aproximativ 1 oră pentru a ajunge acolo. Programul de autobuz curent poate fi găsit la https://scotturb.com/carreira-403-verao/

Ruta autobuzului numărul 403:

Un bilet de autobuz poate fi cumpărat de la șofer. Cascais-Cabo da Roca aproximativ 4 euro, Sintra – Cabo da Roca – aproximativ 5 euro.

Pentru a ajunge de la Lisabona la Capul Stâncii, puteți merge fie prin Cascais, fie prin Sintra:

  • Trenul de la Lisabona la Cascais pleacă din stația Cais do Sodré, aproximativ din oră în oră. Stația de autobuz numărul 403 se află sub un baldachin al centrului comercial.
  • Trenul de la Lisabona la Sintra pleacă din gara Rossio (biletul este aproximativ 3 euro), este nevoie de 30-40 de minute pentru a ajunge acolo. Oprirea finală este Sintra. Stația de autobuz numărul 403, la 50 de metri la dreapta de la ieșirea din gară.

După cum am înțeles, nu va fi dificil să ajungeți la Cabo da Roca, nici cu transportul public, nici cu mașina și desigur nu vor fi probleme cu excursiile (există o alegere mare). Prin urmare, alegeți opțiunea și mergeți la Cabo da Roca – cel mai vestic punct al Europei. Acest loc chiar merită văzut!

Să aveți o călătorie frumoasă!

2 Comments

  1. Este cel mai soectaculos loc pe care l-am vazut in viata mea, pana la 72 de ani. Si insula Madeira aflata la 70 de km de Lisabona. Merita macar o data in viata sa ajungi acolo!

  2. Este un loc spectaculos și se ajunge ușor cu tren și autob din Lisabona, a meritat din plin să ajungem acolo! Priveam oceanul și visam să ajung dincolo de el. Între timp am bifat și asta. Și într-adevăr e mai răcoare și bate destul de tare vantul, dar priveliștea e minunata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *