Zooparcul (Bioparcul) în Roma: cum ajung, ore de funcționare, cât costă biletele.

Grădina zoologică din Roma a fost fondată în 1908, iar trei ani mai târziu a fost deschisă vizitatorilor. Atunci, grădina zoologică ocupa douăsprezece hectare de pământ, destinate expozițiilor de animale exotice. Timp de mulți ani, grădina zoologică s-a îmbunătățit și s-a extins, s-au făcut încercări (cu succes!) de a planta diverse plante evclusiviste pe teritoriul său și de a popula grădina zoologică cu animale rare și exotice. Grădina zoologică din Roma a fost transformată într-un Bioparc la sfârșitul anilor nouăzeci ai secolului trecut și a devenit cunoscută sub numele de Bioparco di Roma.

Gradina zoologica din Roma

În prezent, Bioparcul roman este o imensă grădină zoologică de șaptesprezece hectare, situată pe teritoriul Villa Borghese. Acesta este, probabil, unul dintre cele mai fermecătoare locuri ale orașului etern. În bioparcul Romei există o bogată și importantă colecție botanică de plante, există aproximativ două sute de specii de animale, inclusiv mamifere, păsări, reptile și amfibieni de pe cinci continente ale Terrei.

Toate animalele și păsările sunt plasate în grădina zoologică a Romei în familii, fiecare într-o zonă special amenajată și dotată pentru ele.

Zona tigrilor se află pe un teritoriu de 1000 mp. printre trunchiurile de castan și bambus. Aici trăiește tigrul Sumatran, care este specie pe cale de dispariție.

Casa girafelor – creată în 1926, ocupă o suprafață de 1.700 de metri pătrați, vizitatorii pot urmări girafele de pe rafturi special instalate.

„Oaza Lacului” – cu o suprafață totală de 1200 mp. Lângă un lac format artificial se află o zonă de picnic, un loc de joacă pentru copii, un amfiteatru, o arcă (navă), tobogane, leagăne, frânghii; „Teatro del Pinguino” – este utilizat pentru spectacole mici, divertisment și evenimente educaționale, expoziții, spectacole de teatru. Lebelede albe și rațele înoată pe lac, flăcările roz se plimbă maiestuos de-a lungul țărmului.

Habitate: pentru cele mai mici maimuțe din lume; teritoriul lemurilor; loc de joacă al leilor asiatici; așa-numitul sat al cimpanzeilor; spațiu imens pentru reptile; teritoriul hipopotamilor, cămilelor, zebrelor, elefanților, valea urșilor și multe altele. (Pentru o descriere mai detaliată, consultați site-ul oficial al bioparcului).

Gradina zoologica din Roma
Gradina zoologica din Roma

La intrarea în grădina zoologică se află cafeneaua „Il Caffè del Parco”, în zona prădătorilor – restaurantul Mascagni. De asemenea, pe teritoriul grădinii zoologice din Roma există mai multe restaurante „area ristoro”, toalete, două locuri de picnic. În magazinul bioparcului puteți cumpăra suveniruri, cărți, gadgeturi, animale de împăiate. Pentru copii există un tren expres (un bilet costă 1,50 euro).

Pentru a vizita Bioparcul de la Roma, trebuie să alocați o zi completă. Teritoriul grădinii zoologice nu este mic, ca să treceți prin toate pavilioanele, colțurile acesteia și să vedeți toate animalele și păsările nu vor fi suficiente de 1-2 ore!

Gradina zoologica din Roma este accesibila tuturor. Nu există obstacole în calea deplasării persoanelor cu dizabilități; puteți trece cu ușurință prin bioparc pe un scaun cu rotile; pentru persoanele cu deficiențe de vedere, este echipat un traseu circular în jurul perimetrului Oazei, aici puteți asculta sunete folosind dispozitive speciale: de exemplu, cântarea păsărilor care trăiesc în parc. Cei interesați se pot alătura grupului pentru excursii senzoriale și seminarii interactive.

Atunci când vizitați grădina zoologică din Roma este interzis:

 • hrănirea animalelor, aruncă orice obiecte în celule;
 • trecerea pe teritoriu cu baloane, biciclete, scutere, skateboard-uri, pe patine cu role, în pantofi pe roți;
 • este interzisă trecerea cu animale (cu excepția câinilor – ghid).

În zooparc nu există încăperi de depozitare (lucrurile grele și obiectele mari este mai bine să nu le aveți în timpul vizitei).

Cu 60 de minute înainte de sfârșitul programului parcului, se închid departamentele cu feline (lei, tigri, etc.), cimpanzei, girafe, elefanți, reptile.

Aproximativ, cu o oră înainte de închidere, difuzorul, în italiană și engleză, anunță închiderea grădinii zoologice din Roma. Aveți grijă, grăbiți-vă spre ieșire, în caz contrar, toate porțile vor fi închise și este imposibil să urcați pe gard – în partea superioară a gardului de zăbrelă sunt știfturi metalice ascuțite …

Cum ajungi la grădina zoologică din Roma?

După cum am scris mai sus, grădina zoologică din Roma este situată în parcul Villa Borghese, care este foarte mare, însă găsirea drumului către grădina zoologică va fi ușoară dacă urmați indicatoarele, care se află la fiecare intersecție a străzilor parcului, cu inscripția – Bioparco. Pe dealul Pincho, în apropierea punții de observație, este schema Borghese Parc, în care se arată și bioparcul Romei.

Cum ajungeți la parcul Villa Borghese, pe teritoriul căruia se află Grădina Zoologică Romană?

De la metrou Spania:

Coborâți în metrou și mergeți prin trecere, unde va fi indicată „Villa Borghese”, urcând o scară rulantă, apoi urmați indicatoarele.

Din piața Spaniei (piazza di Spagna), puteți ajunge și la Villa Borghese urcând Scara Spaniolă până la Biserica Sfintei Treimi până la piazza della Trinita dei Monti, apoi întoarceți la stânga și mergeți pe drum spre parc aproximativ cinci minute pe jos. La capătul străzii veți vedea o mică punte de observație și un monument – acesta este un reper al parcului, vizavi de Villa Borghese. În continuare, trebuie să intrați pe teritoriul parcului, va trebui să mergeți la grădina zoologică prin to parcul, spre partea de nord a acestuia.

Din Piața Popolo până la Parcul Villa Borghese:

Urcați scările spre dealul Pincho, apoi urmați străzile parcului până la capătul opus spre partea de nord a parcului Villa Borghese.

Vedeți cum ajungeți de la Piazza dei Popolo la Grădina Zoologică a Romei pe hartă:

Cu transportul urban la Villa Borghese se poate ajunge:

 • cu autobuzele numărul 52, 61, 3, 53, 926, 217, 360, 910 (autobuzele opresc în parc).
 • cu tramvaie până la stația Bioparco – № 2, 3, 19.

Prețurile pentru biletele de intrare la Bioparcul de la Roma:

1 bilet pentru adult – 16 euro; 1 bilet pentru copii: până la 12 ani și copii mai mari de 1 metru – 13 euro, mai mici de 1 metru – gratuit; pentru pensionari (peste 65 ani) – 13 euro

Biletele pot fi achiziționate direct la casele de bilete ale grădinii zoologice, de pe Tiqets.com și de pe site-ul oficial al bioparcului – bioparco.it

(La cumpărarea de pe site-uri biletul este valabil 60 de zile de la data achiziționării, însă nu există reduceri la achiziționarea acestor bilete).

Reduceri la bilete

Accestea pot fi obținute doar la casa de bilete a Grădinii Zoologice din Roma:

 • Reducere 3,00 EUR pentru adulți și copii la prezentarea unui tichet de îmbarcare pentru un zbor Alitalia.
 • O reducere de 3,00 EUR pentru adulți și copii la prezentarea unui bilet pentru o vizită la Casa Raphael.
 • La prezentarea unui card Ikea se oferă o reducere de 3,00 EUR pentru deținătorul cardului și membrii familiei (până la 5 persoane, inclusiv deținătorul cardului).
 • Roma Pass – reducere de 2,00 € pentru deținătorul cardului.
 • Carnet de student – taxa de intrare pentru studenți 6,50 €, (pentru studenții învățământului superior).
 • Pentru cei care sosesc la Roma cu trenurile de mare viteză Freccia, se acordă o reducere la bilet de 4 € în data sosirii și cel târziu a doua zi.

Adresa grădinii zoologice din Roma: Viale del Giardino Zoologico, 1;

Orele de funcționare: zilnic între 09:30 – 18:00 (iarna, timpul de vizitare este redus cu 1 oră); 25 decembrie este închis.

Site oficial: bioparco.it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *