Unde păstrez banii în vacanță sau într-o călătorie?

Cum păstrez banii în concediu?
Continuarea articolului Ce bani iau în călătorie?

În acest articol, nu vom vorbi despre cum să „păstrăm și să înmulțim” și nu vă voi povesti multe și mărunte despre potențialele venituri și avantaje. O să scriu despre lucruri practice: ce să fac, cum să mă comport în străinătate, ca să nu –mi fie luați, furați, ciordiți banii.

Când vă aflați în vacanță în străinătate, și vi se fură laptopul sau telefonul – este neplăcut, uneori este periculos, dacă în agenda telefonică sau în laptop păstrați coduri PIN, parole și alte informații confidențiale. Dar această este un lucru, care se poate repara – un laptop poate fi cumpărat, iar pierderea telefonului, uneori, chiar poate fi utilă, ca un imbold pentru a cumpăra un nou, mai performant.

Mai rău, când vi s-au furat toți banii. Acest lucru este foarte neplăcut și –l puteți imagina foarte clar: imaginați-vă că vă aflați pe o stradă aglomerată pe ger cumplit, fără chiloți. Sentimentele, care vă vor vizita, dacă vi se va întâmpla așa ceva, sunt cam la fel.

Pot să spun că nu este nevoie să vă disperați. Principalul este că sunteți în viață și bine. Stând în frig fără chiloți este mult mai plăcut decât la doi metri adâncime…

Regula unu:

Păstrați banii (și ouăle) în coșuri diferite. Intreaga suma, pe care o luați cu voi în vacanță ar trebui să fie împărțită în cel puțin două părți, iar părțile acele ar trebui să fie cât mai departe una de alta, deoarece, dacă două părți sunt plasate într-un singur coș, când acest coș dispare, dipar și acele două părți. Deci, o parte în geantă, cealaltă în buzunar. Sau o parte la tine, a doua la soț / soție.

Regula doi:

Păstrați bani sub formă de plastic și sub formă de hârtie: aveți la voi un card de credit, dar nu uitați de numerar … și invers. Situații care se pot întâmpla: cardul a fost demagnetizat, cardul a fost blocat – axsh-ul a rezolvat problemele. Invers: banii au fost pierduți, dar cardurile nu au fost atinse – și poți continua călătoria folosind serviciile ATM-urilor. Cea mai bună opțiune este să veți mai multe carduri de la diferite bănci, și chiar mai bine cu sisteme diferite de plată: Visa și Master Card cu o sumă limitată de bani pe ele. Foarte bine, dacă aveți posibilitatea să le alimentați prin intermediul online banking (pentru trei carduri ale mele, parola vine prin sms, pentru unul – digitpass (poate fi utilizat în cazul, în care este furat telefonul). Asigurați-vă că aveți activate notificare prin SMS despre toate tranzacțiile cu carduri.

Regula trei:

Utilizați seiful din camera dvs.: estimați aproximativ de câți bani aveți nevoie de la momentul ieșirii  din cameră până vă întoarceții înapoi – luați acea sumă cu dvs., restul va rămâne în siguranță. Safe-ul de la recepție – nu l-am folosit niciodată și nu-l voi folosi. Aceasta nu înseamnă că eu nu am încredere în personalul hotelului (și eu nu am încredere în el, normal), aceasta înseamănă că dând banii într-un plic străinilor, trebuie să accept regulile lor. Are loc o lovitură militară în această țară mâine și angajatul a luat bani din seif și a plecat – pierderea va fi calificată drept forță majoră.

Regula patru:

În cazul în care camera nu există un seif, este mai bine să depozitați bani într-o valiză sau geantă, pe care puteți agăța un lacăt. Întotdeauna închideți valiza sau geanta când părăsiți camera. Personalul de serviciu este adesea recrutat direct din stradă. De multe ori sunt oameni luați la întâmplare, și ei pot, fără o remușcare de conștiință să scotocească prin lucruri și să găsească un portmoneu – fără îndoială – vor scoate câteva bancnote de acolo. Nu vor lua totul. Nu vor rupe sau tăia geanta – aceasta este o dovadă de efracție evidentă. Dar să se uite în rezervorul vasului de toaletă, sub saltea, în spatele caloriferului sau în spatele grilei de ventilare (unde mai ascund turiștii banii?) și să vă privatizeze banii – asta o fac simplu. Și nu există dovezi: cine a văzut și poate confirma că ați avut un portmoneu ascuns sub saltea?

Regula cinci:

Plecând din camera de hotel, luați cu dvs. doar suma minimă de bani (nu se aplică celor care vin pentru shopping). Luați un card bancar cu dvs. – dacă nu aveți suficienți bani – duceți-l la bancomat, sau chiar mai bine – plătiți cu cardul. Banii excesivi vi-i pot expropria elementele de pe strada: hoții de buzunare, jefuitorii sau alți șmecheri. Fiți atenți: plătiți undeva și vrând-nevrând arătați pachetul de bani pe care îl aveți cu voi. Este imediat citit și transmis. Este prost. Iar dacă repartizați banii prin buzunare și scoateți doar bancnota necesară, este mai bine. Iar dacă întindeți cardul, este și mai bine. Cei care vor să profite de banii voștri, nu au niciun motiv să-și mai piardă timpul.

Regula șase:

Nici măcar o regulă, schema mea de a păstra o parte din bani, care pentru moment sunt cu mine: acești bani sunt întotdeauna cu mine. Inclusiv pe plaja, dar nu-i las pe shezlong, într-o carte și țip: „Maria! Uită-te la lucrurile mele aici, eu mă duc să fac baie! „Dacă merg să înot, banii sunt în

buzunarul pantalonilor mei de baie. Vor fi uzi? Și ce dacă – se vor usca. În plus, multe bancnote sunt acum imprimate pe material plastic subțire, inclusiv RON – ii, care rezistă bine unui scăldat în mare – în aceste țări, cu astfel de bani, mulți fac surfing și achitarea pentru un pachet de țigări sau o sticlă de bere cu o bancnotă umedă nu va mira pe nimeni. Banii umezi pot fi uscați în cameră, sun aerul condiționat. Puteți folosi pungi de plastic cu ziplock de la instrucțiuni sau de la componente electronice – acolo banii nu se udă

Fără număr. Regula fără regulă:

În cazul în care cu bună știință mergeți într-o țară necunoscută, cu o situație criminală proastă: Orientul Mijlociu, Africa sau aveți de gând să mergeți în centrul unui oraș din America Latină noaptea târziu (mai bine, desigur, să nu faceți acea plimbare), puteți folosi tot felul de gadget-uri, cum ar fi curelele umplute cu bucăți de aur, sau buzunare cusute pe chiloți … Orice, dar să știți un singur lucru: nici un truc, curea sau geantă de mână nu vă va salva, dacă neglijați regulile de securitate de bază.

Metoda de păstrare a normei zilnice de bani, al aparatului de fotografiat, al laptopului pe plajă, dacă ați ajuns acolo într-o mașină închiriată

O modalitate de a păstra banii și obiectele de valoare, atunci cand mergeți pentru a înota la plajă cu masina inchiriata: banii pot fi ascunși în mașină (acolo sunt suficiente locuri pentru a ascunde un card de plastic sau o normă zilnică de bani. De asemenea, puteți lăsa aparatul de fotografiat și notebook-ul, băgându-le sub scaun sau în portbagaj (principalul este să nu faceți aceste manipulări în parcarea de la fața locului). În cazul, în care cheia nu are chip și este fără butoane, este posibil să înotați cu ea – nu se va întâmpla nimic, dacă cheia are chip, este pliabilă sau cu butoane, dați-o la păstrare în cafeneaua de pe plajă sau în bar, angajatului de la casă, pentru un mic tips. Toate acestea sunt valabile în cazul parcării organizate, cu valet, care primește și el un tips mic pentru a avea grijă de mașină. De multe ori am folosi această metodă și niciodată nu a dat greș.

Regula șapte:

Dacă aceasta se întâmplă și sunteți jefuit – dați-i liniștit hoțului tot ce aveți, deoarece:

a) Viața și sănătatea sunt mai prețioase decât banii
b) Dacă ați ascultat sfaturile date până acum, pierderile vor fi minime
Bucurați-vă de vacanțăe și călătorii în siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *