Cum ajung de la Aeroportul Internațional Dubai în oraș

Aeroportul Internațional Dubai (codul IATA – DXB) este situat la 5 km de orașul cu același nume. Acesta este cel mai mare aeroport din Emiratele Arabe Unite și cele mai aglomerate din lume, din punct de vedere al transportului internațional de pasageri. Deasemenea acest aeroport este bază pentru compania aeriană națională Emirates și al lowcoster-ului local Flydubai.

Aeroportul din Dubai constă din trei terminale, dintre care două sunt subdivizate în zone (hale de distribuție):

Terminalul 1 deservește zborurile internaționale și cuprinde două zone: C și D
Terminalul 2 este utilizat pentru zboruri charter și zboruri comerciale, în special în țările din Orientul Mijlociu, India și Afganistan. Este bază pentru companiile aeriene FlyDubai și Air India.
Terminalul 3 este destinat exclusiv zborurilor companiei Emirates Airlines. Terminalul este împărțit în zonele A, B și C.
Terminalul VIP este utilizat de companiile aeriene private.
Între cele trei terminale ale aeroportului din Dubai, non-stop circulă autobuzele gratuite cu interval de 5-10 minute.

Schema generală al aeroportului din Dubai: terminalele T1, T2 și T3, precum și amplasarea lor în raport cu principalele rute și linia de metrou.

Servicii aeroportuare

Serviciul Marhaba

La aeroport, funcționează serviciul Marhaba, care oferă servicii de întâlnire și escortare a oaspeților prin toate formalitățile de la aeroport. Serviciul trebuie comandat cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea / plecarea pasagerilor. Sala de servicii pentru pasageri din Marhaba se găsește în toate terminalele aeroportului. În săli există centre de afaceri, puncte publice de catering și, de asemenea, reprezentanți ai serviciului sunt în permanență gata să ofere pasagerilor asistența necesară. Încăperele sunt deschise non-stop și disponibile pasagerilor tuturor companiilor aeriene, care au rezervat acest serviciu din timp.

Dubai Duty Free

Dubai Duty Free are o suprafață de 15.000 de metri pătrați. Pe lângă magazinele duty-free, de vânzare cu amănuntul acesta este cunoscut pentru loteriile sale pentru pasageri, cum ar fi Finest Surprise Luxury Car și „Millennium Millionaire“, în care puteți câștiga o mașină de lux sau un milion de dolari.

Odihnă și relaxare

În Terminalul 1, există zece încăperi SnoozeCube, fiecare cu un pat, acces la internet de mare viteză și un televizor mare. 4 ore de stat într-o astfel de cabină va costa turistul undeva 20 USD.

În timpul șederii lor la aeroport, puteți sta într-un hotel de cinci stele din Dubai International, care se află în terminalele 1 și 3. Hotelul oferă 341 camere de diferite categorii, două cluburi de sănătate cu piscine și saune G-Force, centru de afaceri, mai multe restaurante.

Restaurante

Există mai mult de 25 de restaurante și baruri în Aeroportul Dubai. Acest număr include rețele internaționale de autoservire cum ar fi McDonald’s și restaurante fine cu bucătărie autentică franceză, indiană și chineză, cum ar fi Le Matin Francois, bistro libanez, Jashan și bucătărie Tansu.

Cum ajung în centrul orașului de la Aeroportul Internațional din Dubai

Cu metroul

Metro Dubai

Cel mai simplu mod de a ajunge în centrul Dubaiului este cu metroul. Pe teritoriul aeroportului se află două stații din linia verde a metroului Dubai – „Terminal Aeroport 1″ și ” Terminal Aeroport 3″ (ambele stații se află în terminalele respective). Pentru a ajunge la stațiile de metrou, urmați indicătoarele sau întrebați personalul cu inscripția pe tricoul „May I help you?”.

Majoritatea hotelurilor mari și a punctelor turistice sunt situate relativ aproape de stații.

Pentru o mișcare rapidă și confortabilă în jurul orașului, este comod să utilizați metroul împreună cu un taxi sau un autobuz – la multe stații de metrou există opriri corespunzătoare.

Timpul de funcționare al metroului din Dubai:

Linia Verde: de sâmbătă până joi: de la 5:30 am la 00:00 (miezul nopții)
joi: 5:30 – 1:00 am
în zilele de vineri: 10:00 – 01:00

Linia Roșie: de sâmbătă până joi: de la 5:00 am la 00:00 (miezul nopții)
joi: 5:00 – 1:00 am
în zilele de vineri: 10:00 – 01:00

Trenurile circulă aproximativ la fiecare 10 minute.

Schema metro Dubai

Plata pentru călătorie

Tariful depinde de numărul de zone de transport și de tipul de bilet de călătorie.

Pentru a călători cu metroul sau cu autobuzul, trebuie să cumpărați un bilet Red Nol într-o mașină specială sau în biroul de transport public din Dubai – RTA. Aceast bilet costă 2 dirhame. Pe acesta este posibil să se adaduge bani prin intermediul dispozitivului automat în vânzare. Un bilet Red Nol poate fi reîncărcat pentru maximum 10 călătorii.

Costul unei călătorii cu metroul sau autobuzul depinde de numărul de zone pe care le treceți. Există 5 zone în total. Calculați costul călătoriei dvs. pe site-ul RTA, introducând stațiile de plecare și de sosire. Costul minim de călătorie printr-o zonă este de 1,80 dirhame, costul maxim prin mai multe zone este de 5,80 dirhame. Biletul (cardul NOL) este vândut atât la casele de bilete la stațiile de metrou, cât și la automatele speciale. Deoarece costul biletului depinde de numărul de stații, verificarea se efectuează atât la intrare, cât și la ieșire. Intrați în metrou, aplicați cardul pe turnichei; când ieșiți, lipiți-l a doua oară și sunt scoși banii, în funcție de numărul de stații (zone) pe care ați trecut.

De exemplu, Nol Card de nivel de intrare «red» (roșu) este recomandat pentru turistii care vin la Dubai pentru o perioadă scurtă de timp. Acest card are următoarele tarife pentru metrou: atunci când traversați o zonă, prețul biletului este de 4 dirhame, două zone – 6 dirhame, din trei zone – 8,50 dirhame. Mai multe detalii despre cardul Nol sunt disponibile la adresa https://www.nol.ae. Cardurile sunt vândute la toate stațiile de metrou, stațiile de autobuz și tramvai.

Cu autobuzul

Autobuz Dubai
Autobuzele sunt o opțiune ieftină de a ajunge de la aeroportul Dubai în centrul orașului, care este mai potrivit pentru localnici sau persoanele care sunt familiarizați cu orașul. Stațiile de autobuz se află aproape de numeroasele hoteluri din metropolă. Opririle sunt lângă fiecare dintre cele trei terminale. Autobuzul F55 merge către peste 80 de hoteluri; la stația de metrou Ibn Battuta. Orele de circulație: la fiecare oră de la 05:50 (05:30 joi, 13:00 vineri) până la miezul nopții (01.00 noaptea, joi și vineri).

Centrul orașului Dubai poate fi accesat și cu autobuzul numărul 401. Acest autobuz pleacă de la terminalul 1, la fiecare jumătate de oră, până la Deira, trecând prin următoarele stații pe drum: Deira City Centre, Al Karama, Golden Sands, Al Mankhool și Al Ghubaiba Bus Station.

Ruta de autobuz 402 pleacă de la terminalul 1 spre Dubai prin următoarele stații: Deira City Centre, Al Karama, Golden Sands, Al Mankhool și Al Ghubaiba Bus Station.
Autobuzele nu cel mai comod mijloc de transport prin Dubai prin aceea că fac bucle prin mai multe zone, iar călătoria poate dura foarte mult timp. De exemplu, o călătorie de la aeroport la Deira poate dura până la 1,5 ore. Direct de la conducătorul auto nu puteți cumpăra un bilet. Trebuie să aveți deja un bilet Red Nol.

Taxi de la aeroportul din Dubai

Taxi Aeroport Dubai
Având în vedere distanțele lungi din Dubai, va fi cel mai convenabil să luați un taxi. Taxiul este un mijloc foarte comun de transport prin oraș. Distanta de la aeroport pana la hotelurile din Palm Jumeirah este de 37 km, pana la Burj-al-Arab – 27 km.

Tariful standard pentru un taxi de la aeroport este AED 25 pornirea și 1,96 dirhams pentru fiecare kilometru. Puteți comanda taxiul dvs. aici.

5 Comments

  1. Si atunci cum ajung duminica din centru la aeroportul din Dubai? Daca nu e nici metrou si nici autobus?

    1. Mulțumesc de observație. La metrou am corectat orarul, care era greșit. Despre autobuz vă recomand să citiți mai atent. Ambele mijloace de transport circulă duminica.

  2. Cum ajung din aeroport in port pt.imbarcare in croaziera ?

  3. Cum pot ajunge de la terminalul 2 Aeroport Dubai la metrou. Am vazut pe harta ca statii de metrou sunt doar la terminalele 1 si 3. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *