Cum ajungi de la aeroport la terminalul de croaziere din Dubai?

Croazierele din Golful Persic în timpul navigării de iarnă ocupă o poziție de top printre iubitorii de croaziere. O selecție uriașă de companii de croaziere, călătoriile fără viză, soarele de vară și prețurile atractive datorită concurenței mari fac din această destinație de vacanță un adevărat hit în timpul iernii.

Dubai este unul dintre cele mai importante puncte în care începe sau se termină aproape orice croazieră pe Golful Persic. Am cercetat trei moduri principale de a ajunge la terminalul de croaziere dacă ați ajuns deja la aeroportul din Dubai.

Cum se ajunge la Dubai Cruise Port

Toate terminalele de croaziere din Dubai sunt situate în acela-și port cu denumirea de Port Rashid. Aici există trei terminale și sunt toate amplasate unul după altul. Cel mai nou dintre acestea este Terminalul 3, care poartă denumirea lungă de Hamdan bin Mohammed Cruise Terminal 3 și este capabil să deservească până la 14 mii de pasageri simultan.

Deci, cum ajungeți de la aeroport la terminalul de croaziere din Dubai?

De la aeroport cu metroul și apoi în port pe jos

Să zicem din start că, deși mersul pe jos este bun pentru sănătate și pentru forma piciorului, dar în special în această situație este o idee foarte proastă. De la aeroport, nu se poate ajunge la port cu metroul. Maximal aproapede port, unde puteți ajunge cu metroul  este stația Al-Ghubaiba (linia verde), cu o schimbare de linii la stația BurJuman.

Schema metroului din Dubai

Când ieșiți din metrou, nu credeți cifrele optimiste ale navigatorului dvs., care vor aprecia traseul dvs. de mers pe linie dreaptă într-o total de 45 de minute. Cel mai probabil veți vedea chiar nava dvs., iar distanța vă va părea foarte mică. De fapt, calea se va șerpui, veți ajunge pe drumuri fara ieșiri, o autostradă fără treceri de pietoni și semne, fără posibilități de a o traversa în siguranță. Chiar dacă printr-o oarecare minune, calea vă va aduce la un gard de sârmă care se întinde pe o distanță necunoscută.

Dar cea mai mare surpriză vă va aștepta la punctul de control al portului – oficial este imposibil să treceți pe aici pe jos – este interzis – așa cum semnalează semnele. Trecerea este permisă doar cu mașina sau cu taxiul.

De la aeroport cu metroul și apoi cu autobuzul gratuit

Această opțiune este cea mai economic avantajoasă dintre toate disponibile.

Port Rashid oferă un transfer gratuit la fiecare oră, care merge din port la Mercato Mall și City Center Drive.

Mall Mercato se află la 3 km de la stația de metrou Burj Khalifa / Dubai Mall, aceasta fiind linia roșie de metrou:

Mall Mercato

Dubai Mall este mai aproape de aceeași stație:

Prima navetă pleacă din port la 09:00.

De asemenea, rețineți următoarele: Metro Dubai este deschis vineri de la 10 dimineața.

Programul mai exact este următorul:

Linia roșie UAE Exchange – Rashidiya:

Sâmbătă până miercuri între 05:00 și 00:00,

Joi 05:00 – 01:00,

Vineri de la 10:00 la 01:00.

Linia Verde Etisalat – Creek:

De sâmbătă până miercuri între 05:30 și 00:00,

Joi 05:30 – 01:00,

Vineri de la 10:00 la 01:00.

De la aeroport la terminalul de croaziere cu taxiul

Mersul cu taxiul este singura cale ușoară de a călători în Dubai, mai ales pe drumul spre port. Taxiurile de aici, au un anumit specific.

Rugati sa conecteze taximetru

Vă rugăm să rețineți că pentru urcarea de la aeroport la cost se adaugă 20 de dirhami, iar pentru intrarea în port încă 20 de dirhami (precum și pentru urcarea din port). Astfel, o călătorie la terminal cu taxiul vă va costa în total 15-20 de dolari și va dura cel mult 25 de minute. Dacă luați un taxi din oraș, nu se va percepe nicio taxă suplimentară. Taximetriștii nu sunt obișnuiți să pornească contoarele, așa că insistați să-l pornească, călătoria, va fi mai ieftină.

Vă rugăm să rețineți că un taxi cu acoperiș roz sau complet roz este un taxi NUMAI pentru femei, iar șoferul este ÎNTOTDEAUNA o femeie.

Taxi pentru femei

În cazul în care nu vreți să vă complicați cu taxiurile locale luate din aeroport, puteți face comandă de un taxi online – vă va întâlni un șofer cu o placă de identificare, vă va ajuta cu bagajele, și vă va duce la Port.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *