Cum ajung din aeroportul Falcone Borcellino – Punta Raisi în Palermo

De la aeroportul din Palermo în oraș și înapoi se poate ajunge print rei metode – tren (metrou), autobuz și taxi. Prețul biletului pornește de la 6 €.

Cel mai apropiat de Palermo aeroport internațional poartă mai multe nume simultan – Aeroportul Palermo, Aeroportul Falcone Borcellino și Aeroportul Punta Raisi, codul PMO. Cu aceste trei nume, veți fi dus în același aeroport, dar să nu-l confundați cu Aeroportul Trapani, care este mult mai departe și al cărui cod este TPS.

Autobuzul spre Aeroportul Palermo – PMO

La momentul scrierii acestui articol, autobuzul este o opțiune cu același preț de a ajunge în Palermo, pentru ca și trenurile au reluat circulația pe acest traseu. Un autobuz al companiei “Prestia e Comande” circulă de la aeroport spre Palermo și înapoi.

Biletul costă 6,3 € fiind cumpărat la șofer și 6 € pentru ce cumpără online. Timpul de călătorie este de aproximativ 60 de minute. Plecarea are loc la fiecare 30 de minute de la terminalul aeroportar și de la autogara din Palermo. Pe drum, autobuzul face mai multe opriri, ceea ce poate fi convenabil dacă planificați să înnoptați undeva pe traseul autobuzului.

Puteți rezerva un bilet și puteți verifica programul mersului autobuzelor pe site-ul: www.prestiaecomande.it

În afară de Palermo, puteți ajunge cu autobuzul și în orașele siciliene precum: Agrigento, Menfi, Porto Empedocle, Ribera ), Trapani (Trapani) și Sciacca (Sciacca). Puteți cumpăra un bilet aici: www.buscenter.it De exemplu, un bilet de la aeroport la Trapani vă va costa 8 euro.

Bilet de autobuz
Programul de cirulație al autobuzului din aeroport spre Palermo
Program de autobuz din Palermo spre Aeroport

Trenul către Aeroportul Palermo – PMO

Din anumite motive, acest tren este denumit metrou de multe site-uri, deși totul spune că este un tren obișnuit, deoarece biletele pot fi cumpărate de pe site-ul căilor ferate italiene, unde este listat ca tren regional. Dar acest lucru nu este atât de important, să trecem la traseul în sine.

Stația de plecare se află direct la aeroport, sau mai degrabă, sub acesta. Urmărim indicatoarele (privind sus) și coborâm sub pământ, este foarte greu să te rătăcești.

Biletele de tren pot fi cumpărate aici.

Dacă ați cumpărat un bilet la fața locului, trebuie să îl validați. Fără validare, biletul nu este valabil și riscați o amendă.

Când cumpărați biletul de la automat, trebuie să selectați următoarele stații: Aeroport (Punta Raisi) și Gara Centrală Palermo (Palermo Centrale). Este imposibil să mergeți mai departe, deoarece acestea sunt stațiile terminale în ambele direcții.

  • Prețul biletului este de 6 €.
  • Durata călătoriei 60-70 minute.
  • Plecare la fiecare 30-60 minute.
Bilet achiziționat de la casa

În acest tren poate funcționa principiul „turistului prost” dacă nu ați atins biletul din anumite motive de validator. Dați-l conductorului când vi-l cere, el va face o inscripție pe bilet cu un pix. Puteți vedea în imaginea de mai sus, dar verificarea acestei teorii din nou nu este recomandabilă. Mai bine validați!

Ca și în cazul relatat de un prieten:

Cobor încet spre platformă pentru că știu că trenul a plecat deja, dar nu! Acesta era acolo, trenul stă și parcă mă așteptă (am aflat ulterior că trenurile întârzie în Italia, este NORMAL și chiar am verificat de mai multe ori.)

Am înțeles că încă îl pot prinde, caut cu privirea casele, dar casele mă găsesc singure. Italianul temperamental strigă ceva în italiană în direcția mea și își flutură mâinile. Alerg spre el, întind banii, îmi dă repede bilet și restul. Vreu să fug spre validator, dar un alt italian îmi arată că trebuie să alerg la tren. Uit de validator și urc în tren, unde cu o „față de turist prost” arăt biletul, pe care conductorul scrie ceva ndiscifrabil, asemanator cifrelor și-mi întoarce biletul. Așa am primit primul meu autograf în italiană.

Transfer privat din Aeroportul Palermo

Cea mai bună opțiune, pentru cei care călătoresc cu gașcă mare sau cu bagaje multe, precum și pentru cei, care iubesc confortul și doresc să ajungă de la aeroport la hotel cât mai repede. Când comandați un transfer pe site-ul KiwiTaxi, veți primi un semn la aeroport sau veți fi preluat la adresa specificată. Bariera lingvistică nu va fi nici un obstacol, deoarece șoferul va ști deja unde să vă ducă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *