Cum ajungi la Aeroportul Kastrup din Copenhaga (CPH)?

Cum ajungi la Aeroportul Copenhaga cu autobuzul, metroul sau trenul pe timp de zi sau de noapte. Prețul transportului către centrul orașului și de unde iau un taxi.

Pentru toate tipurile de transport de la aeroport la oraș (autobuz, metrou, tren) sunt valabile biletele pentru transportul public și, înainte de a decide, care este potrivit, trebuie să cumpărați un bilet, indiferent de tiul de transport ales. Costul unui astfel de bilet, pentru o singră căltorie către centrul orașului este de 36 DKK sau ceva mai puțin de 5 € la rata de schimb.

Dacă intenționați să utilizați transportul public în această zi sau în următoarele zile, este mai bine să achiziționați un bilet tip CityPass pentru 24 de ore la 80 DKK sau pentru 3 zile la prețul de 200 DKK. Puteți cumpăra un bilet în automatele de la toate stațiile de metrou și tren, precum și la aeroport. Biletul este valabil în zonele 1-4, iar aceasta este aproape de toate atracțiile orașului.

Zona de valabilitate al biletelor CityPass
Zona de valabilitate al biletelor CityPass

Cei, care vor vizita muzeele, orașele vecine și vor folosi transportul public vor fi în avantaj dacă vor achiziționa Copenhaga CityCard valabil timp de 1, 2, 3 sau 5 zile. Cu acest card poți intra gratuit la peste 70 de muzee și poți folosi toate tipurile de transport în zona de valabilitate din Copenhaga, iar acesta este un teritoriu foarte mare. Puteți plăti cu cardul online și să-l ridicați la sosirea în aeroport, din centrul de turism.

Zona de valabilitate Copenhaga CityCard
Zona de valabilitate Copenhaga CityCard

Cel mai bine este să planificați ruta către / de la aeroport cu orice mijloc de transport folosind site-ul web Rejseplanen. Acest site vă va afișa nu numai cea mai bună opțiune, dar va mai informa și costul unui bilet unic în funcție de distanță și de zonele tarifare de transport.

Metrou de la Aeroportul Copenhaga

Chiar în clădirea Aeroportului din Copenhaga, este prezentă linia de metrou M2. Stația este la capătul terminalului 3, nu trebuie să ieșiți afară. Metroul circulă în permanență, în timpul zilei intervalul de circulație este la fiecare 5 minute, noaptea – 15-20 minute. Centrul orașului (stația Nørreport) este la 15 minute de mers.

Un bilet unic costă 36 DKK. Îl puteți achiziționa la casa de bilete DSB și în mașinile de bilete de la fiecare stație de metrou, terminalul acceptând monede și carduri de credit. Puteți cumpăra și bilete CityPass valabile timp de 1 sau 3 zile la aceleași mașini de bilete.

Harta metroului din Copenhaga
Harta metroului din Copenhaga

Trenul de la aeroportul din Copenhaga

O linie feroviară din Suedia vecină trece prin terminalul 3 al aeroportului. Trenurile ajung la Gara Centrală din Copenhaga în numai 14 minute. Plecarea trenului în timpul zilei are loc la fiecare 10 minute, iar noaptea la fiecare 20-30 minute.

Gara este situată sub terminalul 3, de la terminal la platforma ajungeți cu o scară rulantă. Biletele se vând la casele de bilete DSB, dar pentru toate trenurile care trec prin aeroport sunt valabile biletele pentru transportul public, inclusiv bilete CityPass și Copenhaga CityCard.

Un bilet poate fi achiziționat pe site-ul RailEurope, dacă nu doriți să cumpărați Copenhaga CityCard. În căsuța de căutare, trebuie să selectați Copenhagen Airport și Copenhagen.

Trenul spre Aeroportul Copenhaga
Prețul biletelor de tren din Aeroportul Copenhaga

Cu trenul, puteți pleca direct din aeroportul din Copenhaga și în orașele suedeze Malmo și Goteborg, iar cu Copenhaga CityCard puteți ajunge la Helsingor.

Trenul spre Aeroportul Copenhaga
Trenul spre Aeroportul Copenhaga

Autobuz de la/spre aeroportul din Copenhaga

Pe lângă trenuri și metrou, un autobuz, cu numărul 5C, merge către Aeroportul Copenhaga din centrul orașului. Spre deosebire de metrou și tren, stația de autobuz este situată în afara terminalului 3, și nu în interior. De asemenea, autobuzele merg la aeroport în regim non-stop.

Tariful nu diferă de celelalte moduri de transport, aici fiind valabile și cardurile CityPass și Copenhaga CityCard.

Autobuzul este cea mai lentă opțiune pentru a ajunge în centrul orașului și este mai potrivit pentru cei, care au rezervat un hotel în Copenhaga pe ruta acestui autobuz.

Taxi spre Aeroportul Copenhaga

Taxiul în Danemarca nu este foarte ieftin, dar există momente în care nu poți fără el. De exemplu, ești cu o mulțime de bagaje, copii, cărucior sau nu vorbești o limbă străină pentru a explica și a cumpăra bilete.

Taxi spre Aeroportul Copenhaga
Preț taxi spre aeroportul Copenhaga

În acest caz, puteți rezerva un transfer la serviciul de taxiuri – KiwiTaxi. După rezervare, veți fi așteptat la aeroport cu un semn sau, în direcția opusă, luat de la pragul hotelului. Comunicarea cu șoferul va fi redusă la aproape zero, deoarece chiar și călătoria este plătită online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *