Cum ajung de la Aeroportul Salzburg în centrul orașului

Cel mai detaliat ghid despre cum ajungi de la Aeroportul Salzburg în centrul orașului și la stațiunile de schi din Tirol. Articolul descrie toate opțiunile de călătorie disponibile și poți alege cea mai bună opțiune pentru tine.

Scurte informații despre Aeroportul W. A. Mozart din Salzburg

Aeroportul W. A. Mozart Salzburg, cod: IATA: SZG, ICAO: LOWS

Numele aeroportului internațional: Aeroportul Salzburg W. A. Mozart

Adresa aeroportului: Innsbrucker Bundesstraße 95, 5020 Salzburg, Austria

Ora locală: GMT +02:00

Moneda austriacă: euro (€)

Cifra de pasageri pe aeroportul Salzburg W. A. Mozart: aproximativ 2 milioane de pasageri pe an

Locația Aeroportului W. A. Mozart Salzburg: nordul Austriei, la 3 km de centrul orașului Salzburg, la 2 km de hotarul cu Germania

Telefon Informații Aeroport: +43 (0) 662 858 00

Vremea pe aeroportul din Salzburg în diferite luni: de la 0 la -3°C în sezonul de schi, iarna și +20 +21°C în lunile de vară

Servicii la Aeroportul Salzburg: duty free, chioșc de ziare, banca Salzburger Sparkasse, ghișee de bilete, birou de agenție de turism Reisewelt, restaurante tradiționale, cafenele, brutării, business lounge, rambursare tax free, zonă pentru copii, vestiare, Wi-Fi gratuit în ambele terminale, depozit de bagaje la 8 EUR pe zi per valiză și 5 EUR pe zi pentru depozitarea schiurilor/snowboard-ului

Hoteluri în apropiere de aeroport: Airporthotel Salzburg (590 m de aeroport), Ibis Budget Salzburg Airport (1,3 km de aeroport).

Aeroportul W. A. Mozart Salzburg

Aeroportul W. A. Mozart Salzburg este al doilea cel mai mare aeroport din Austria. Aeroportul deservește Salzburgul, stațiunile de schi din Tirol și regiunea Bavaria la sud de Munchen. Aeroportul este situat convenabil aproape la hotarul austro-german.

Recenziile despre aeroport sunt extrem de pozitive. Este mic si curat. Controlul vamal și al pașapoartelor este rapid, cu excepția sezonului de schi, când aeroportul este plin. Restaurantele locale sunt destul de scumpe, așa că vă recomandăm să mâncați ceva înainte de a merge la aeroport. De pe o terasă specială poți urmări decolarea și aterizarea aeronavelor – dată fiind amplasarea aeroportului într-un loc pitoresc înconjurat de munți, pozele facute aici sunt excelente.

Terminalele aeroportului

Aeroportul include două terminale de pasageri.

Terminalul 1 este terminalul principal. Are 26 de ghișee de check-in, magazine, restaurante și o terasă pentru vizionarea avioanelor. Zboruri pleacă din acest terminal către țări din interiorul și din afara spațiului Schengen.

Terminalul 2 este un terminal mai mic conectat la Terminalul 1 printr-o pasarelă. Se folosește numai în orele aglomerate, de vârf. De la terminalul 2 zboară transportatorii low-cost.

Autobuz de la aeroportul din Salzburg până în centrul orașului

Singura formă de transport public care leagă Aeroportul Salzburg de centrul orașului este autobuzul. Pentru a ajunge în centru cu autobuzul, mai întâi trebuie să cumpărați un bilet de la News Corner (în Terminalul 1), de la automatul din stația de autobuz sau de la șofer. Biletele în automat și magazinul de tutun sunt vândute la pachet de 5 bilete la prețul de 9,5 EUR. Când cumpărați un bilet de la șoferul de autobuz, veți plăti mai mult – 2,9 € per călătorie. Biletul trebuie validat la urcarea în autobuz!

Stația de autobuz din aeroport se numește Aeroportul Salzburg și este situată la ieșirea din Terminalul 1, în spatele zonei de parcare pe termen scurt. Este comod să vedeți traseul călătoriei pe site-ul de transport public din Salzburg – www.Salzburg-Verkehr.at. Pentru a face acest lucru, trebuie să introduceți punctul de plecare – Aeroportul Salzburg, destinația – de exemplu, gara principală din Salzburg (Salzburg Hauptbahnhof), iar sistemul vă va oferi un orar actualizat. Există 2 rute de autobuz către centrul orașului de la aeroport. Nu există un serviciu de autobuze pe timp de noapte, așa că singura opțiune pe timp de noapte este un taxi.

Autobuz în Salzburg
Autobuz în Salzburg

Autobuzul numărul 2 circulă între gara centrală din Salzburg și aeroport la fiecare 10-20 de minute, în funcție de ora zilei. Durata călătoriei, incluzând opririle, va fi de aproximativ 23 de minute. Ruta de autobuz acționează de la 05:36 până la 23:26, orele de deschidere în weekend și de sărbători sunt diferite. Programul actual al traseului îl găsiți mai jos. Traseul final este oprirea Obergingl. De la gara Salzburg, vă puteți continua călătoria către stațiunile de schi austriece cu trenul sau autobuzul. Sau puteți face o plimbare în jurul Orașului Vechi (la 30 de minute de mers pe jos de la gară; această distanță poate fi parcursă și cu autobuzul orașenesci). Traseul autobuzului numărul 2 până la gara cu toate stațiile este afișat în schema de mai jos.

Rută de autobuz de la aeroport până la gara auto Salzburg (click pentru a mări)

Autobuzul nr. 10 merge de la aeroport, în centru trece pe la stația de autobuz Salzburg Ferdinand-Hanusch-Platz și merge la cea finală – Sam Lankessiedlung. Autobuzele circulă la fiecare 10 minute, iar durata călătoriei este de 15 minute. Ruta funcționează între orele 05:51 și 22:30. Puteți vedea itinerarul autobuzului mai jos.

Rută de autobuz de la aeroport la Salzburg (click pentru a mări)

Transport de la Aeroportul Salzburg către orașele din Austria și Germania

De la Aeroportul Salzburg există autobuze interurbane directe ale companiei ÖBB Postbus către următoarele orașe din Austria și Germania: Bad Reichenhall, Unken, Lofer (cu o schimbare la numărul de autobuz 4012 către Kitzbühel și St. Johann in Tirol), St. Martin, Zell-am -Zee. Aceste destinații sunt deservite de autobuzul numărul 260, care pleacă de la stația de autobuz  ÖBB din fața terminalului aeroportului. Biletele sunt disponibile pentru prevânzare pe site-ul www.Oebb.at.

Cele mai importante orașe austriece sunt ușor accesibile din Salzburg cu autobuzul sau trenul. Autobuzele și trenurile către Viena și Innsbruck pleacă de mai multe ori pe zi din Gara Centrală din Salzburg. Adică nu poți ajunge direct în aceste orașe de pe Aeroportul Salzburg – doar cu un transfer.

Transport de la Salzburg la München

Nu există autobuze directe către München de la Aeroportul Salzburg. Cea mai convenabilă modalitate de a ajunge în capitala bavareză este prin închirierea unei mașini sau cu autobuzele Flixbus care pleacă din Gara Centrală din Salzburg. Găsirea unei stații Flixbus nu reprezuntă dificultăți – trebuie doar să urmați indicatoarele.

Trenurile circulă și între Salzburg și München, dar sunt mult mai scumpe decât autobuzele. Un bilet pentru autobuzul Flixbus, cumpărat online în avans, vă va costa 5 EUR de persoană, în tren – cel puțin 33 EUR. După părerea mea, beneficiul este evidente. Timpul de călătorie pe ruta Salzburg – München va fi de aproximativ 2 ore.

În sezonul de iarnă, biletele pentru trenuri și autobuze se vând rapid, așa că cel mai bine este să aveți grijă să le cumpărați din timp. Este convenabil să rezervați bilete de tren pe site-ul Omio, unde sunt afișate toate opțiunile de călătorie și poți alege cea mai bună opțiune pentru tine. Vă sfătuiesc să luați bilete pentru autobuzele Flixbus pe site-ul oficial al transportatorului (procesul de cumpărare este simplu, există mai multe opțiuni de plată).

Autogara Salzburg

Taxi de la aeroportul din Salzburg

Taxiul este cea mai rapidă și comodă metodă de a ajunge de la aeroportul din Salzburg la stațiunea dvs. de schi. Stația de taxi este situată la ieșirea din aeroport, iar durata călătoriei până la gara centrală va fi de 15-20 de minute. Companiile de taxi populare includ Taxi & Bus Huber, Gasteintaxi, Taxi Jäger. De asemenea, în Salzburg, există un serviciu de taxi online popular numit Uber.

Tariful mediu de la aeroport la centru este de 40 €. După cum puteți vedea, un transfer cu taxiul nu este ieftin, dar puteți economisi la el dacă rezervați din timp un taxi online. În acest caz, șoferul vă va întâlni la sosire cu un semn și vă va însoți până la mașină. Vi se va percepe  prețul prestabilit pentru transfer, fără suprataxe ascunse. În plus, puteți alege o mașină cu un portbagaj mare sau un scaun pentru copii. Un taxi vă va duce în stațiuni atât de faimoase ale țării precum Abtenau, Bad Gastein, Kaprun, Kitzbühel și multe altele.

Taxi Salzburg și transfer aeroport

Închiriați o mașină de la aeroportul din Salzburg către centru

Închirierea unei mașini în Salzburg este cea mai bună opțiune pentru turiștii care sosesc în vacanță în stațiunile de schi. Mașina se va potrivi cu toate valizele și echipamentul de schi – nu trebuie să schimbati autobuzele și să fiți nervos. Închirierea unei mașini în timpul sezonului cu rezervare anticipată vă va costa 160–250 EUR. Costul unui litru de benzină în Austria este la momentul publicării 2,24 EUR. Birourile de închiriere sunt situate vizavi de primul etaj al Terminalului 1 și sunt legate de acesta printr-o pasarelă acoperită.

Noi închiriem mașini pentru călătorii la cele mai bune prețuri și cu cele mai bune condiții pe site-ul de închirieri auto Rentalcars. Site-ul compară prețurile de la toate companiile de închirieri auto de la cele locale la cele internaționale cunoscute: Hertz, Europcar, Avis, Budget și altele. Un avantaj incontestabil al închirierii din timp, pe lângă garanția celui mai bun preț, este că dacă ai un zbor târziu, te vor aștepta și nu te vei împiedica de ușile închise ale biroului de închiriere.

Închirieri auto Salzburg
Închirieri auto Salzburg

Cum se ajunge la Aeroportul Salzburg

Pentru a ajunge la Aeroportul Salzburg din centrul orașului, luați autobuzul 2 sau 10, oricare dintre rutele este cea mai apropiată de apartamentul dvs. Dacă aveți îndoieli sau dacă nu găsiți o oprire, verificați site-ul oficial de transport Salzburg.

Când călătoriți către Aeroportul Salzburg din stațiunile de schi, cel mai convenabil este să comandați un taxi sau o mașină închiriată – astfel vă veți economisi timp și nervi. In sezonul de schi se recomanda plecarea in avans la aeroport, deoarece la ghișee se pot forma cozi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *