Cum ajung de la Aeroportul Baden-Baden in centrul orasului sau Karlsruhe.

Articol cu informații practice despre cum ajungeți la Aeroportul Baden-Baden din centrul orașului balnear, Strasbourg, Karlsruhe și alte orașe din jur cu transportul public.

Informații despre aeroportul Baden-Baden

Numele oficial al aeroportului: Aeroportul Karlsruhe/Baden-Baden (Flughafen Karlsruhe/Baden-Baden)

Cod aeroport (indicat de obicei pe bilet): IATA: FKB; ICAO: EDSB

Adresa aeroportului: Flughafen Karlsruhe/Baden-Baden, Victoria Boulevard 106A, 77836 Rheinmünster, Germania

Locația aeroportului și distanța față de centru: Aeroportul Baden-Baden este situat la 15 km vest de centrul orașului Baden-Baden, aproape la granița cu Franța

Numele stației de transport public: Airpark Terminal (FKB)

Telefon aeroport: +49 7229 662000

Site-ul oficial al aeroportului: Baden-airpark.de

Cifra de afaceri a aeroportului: 1.257.585 de persoane pe an

Zboruri directe către următoarele orașe: Berlin, Belgrad, Kiev, Moscova, Bari, Londra, Lisabona, Roma etc.

Ora locală: GMT+1

Moneda locală: euro

Servicii suplimentare: ghișeele companiilor germane de turism, bancomate, automate de cafea și băuturi răcoritoare

Hotel lângă aeroport: B&B Hotel Baden-Airpark

Aeroportul Baden-Baden deservește în principal zboruri ale companiilor aeriene low-cost (Ryanair, Wizz Air, Eurowings, Pobeda) și este situat la hotarele Franței cu Germania într-un fel de zonă industrială cu un număr mare de ateliere de reparații auto și parcări.

Anterior, a fost un aeroport militar, care a fost transformat într-un port aerian civil, care a început să accepte nave de pasageri în 2001. Aeroportul Baden-Baden este simplu și constă dintr-un singur terminal, așa că este puțin probabil să vă pierdeți în el.

Dacă decideți să zburați către Baden-Baden cu companiile aeriene low-cost, luați în considerare următoarele amanunte:

Imprimați talonul de îmbarcare.

Examinați condițiile privind bagajele și bagajele de mână și asigurați-vă că bagajele de cală și de mână au dimensiunea și greutatea corecte, așa cum este specificat în planul dvs. tarifar.

Vă rugăm să rețineți că la controlul pașapoartelor în Germania există adesea angajați foarte meticuloși carora, la cerere, trebuie să le prezentați asigurarea, rezervarea la hotel și să le comunicați scopul sosirii în Germania.

Aeroportul Baden-Baden

După cum înțelegeți, Aeroportul Baden-Baden are o locație geografică convenabilă. Prin urmare, vă va fi util să cunoașteți distanța de la Aeroportul Baden-Baden până la orașele învecinate:

Centrul Baden-Baden: 15 km

Karlsruhe: 41 km

Frankfurt pe Main: 175 km

Strasbourg: 60 km

Stuttgart: 111 km

Colmar: 130 km

Distanța și locația Aeroportului Baden-Baden

Autobuz de la Aeroportul Baden-Baden

Singura modalitate de a ajunge oriunde de la Aeroportul Baden-Baden cu transportul public este cu autobuzul, deoarece nu există o cale ferată spre aeroport și, prin urmare, aici nu circulă trenuri Aeroexpress.

Stația de autobuz de la aeroport se numește Airpark Terminal (FKB). Stația este situată chiar la ieșirea din zona de sosiri. În Germania, stația este indicată printr-un indicator cu litera H verde pe fond galben. Aici vor opri autobuzele. Numerele rutelor sunt indicate cu numere albe pe fundal violet.

Următoarele rute de autobuz circulă de la Aeroportul Baden-Baden: nr. 234, nr. 285, nr. X34.

Autobuzul numărul 285 merge la gara feroviară principală Baden-Baden (Baden-Baden Bahnhof). Program autobuz: de la 6:17 la 22:50. Interval: la fiecare 60 de minute. Timp de călătorie: 28 minute. Tariful pentru un adult în această zonă tarifară (de la aeroport până la gară) este de 3,6 euro.

Autobuz de la Aeroportul Baden-Baden

De la Aeroportul Baden-Baden spre alte orașe germane

După cum înțelegeți, cu autobuzul puteți ajunge la Gara Baden-Baden. Există o singură gară în oraș și nu există alte gări aici. Și din această gară puteți lua trenuri directe către următoarele orașe din Germania și Europa:

Berlin, Braunschweig, Göttingen, Kassel, Fulda, Frankfurt pe Main, Mannheim, Karlsruhe, Offenburg, Freiburg, Basel, Hamburg, Hanovra, Köln, Zurich, Marsilia, Strasbourg, Lyon, Heidelberg, Kassel, Bremen etc.

Biletele pot fi cumpărate atât online, cât și de la casa de bilete a gării sau la un automat. În Germania, nimeni nu verifică biletele când intrați în tren, așa că, cu un bilet, puteț intra în orice vagon la clasa menționată, ulterior controlorul vă va verifica biletul în  timpul mersului.

Gara și trenul Baden Baden
Gara și trenul Baden Baden

Taxi la Aeroportul Baden-Baden

Taxiul în această regiune a Germaniei este foarte scump: aproximativ 3,5-4 euro – pornirea, 2-3 euro – tariful pentru 1 km. Așadar o călătorie în oraș va costa aproximativ 40 de euro. Aeroportul Baden-Baden este deservit de 4 companii de taxi, a căror flotă este în cea mai mare parte confortabilă.

Închirieri auto pe aeroportul Baden-Baden

După cum înțelegeți, această regiune are o accesibilitate bună la transport, dar există un dezavantaj – trebuie să vă adaptați la programul de autobuze și trenuri, ceea ce înseamnă că puteți vedea doar 1-2 obiective turistice pe zi, dar dacă doriți să fiți mai puțin obosit și să vedeți  maxim, atunci nu vă puteți lipsi de o mașină închiriată.

La sosire, chiar în clădirea terminalului, veți vedea standuri ale unor companii de închiriere auto cunoscute: Sixt, Europcar, Hertz, REDWEISS. Puteți compara prețurile de la toate aceste companii de închiriere de mașini și puteți alege mașina potrivită pe site-ul Rentalcars. Vă rugăm să rețineți că din 2018 aveți nevoie de un card de credit pentru a închiria de la companii internaționale.

Închirieri auto pe aeroportul Baden-Baden

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *