Ce vezi și unde mergi în Budapesta? Cele mai bune locuri din oraș.

Lista noastră include băi termale, o operă maghiară, un metrou istoric, adrese de pub – uri din ruine și multe altele. Pentru a vizita toate aceste locuri, veți avea nevoie de pantofi comozi, un costum de baie și o rochie de seară. Știați că unul dintre siturile de patrimoniu UNESCO din Budapesta este subteran?

Pentru prima cunoștință cu Budapesta, este avantajos să  cumpărați un card de reducere – Budapest card, care include călătorii cu transportul public, intrarea gratuită la peste 30 de muzee și atracții, baile St.Lucas și reduceri de 10-15% in 100 de localuri din Budapesta.

Băile din Budapesta

Băile Gellert

Din 118 izvoare subterane și fântâni arteziene din Budapesta iese apă minerală cu o temperatură de + 25 … + 71 ° С. Băile cu renume mondial prezintă un interes nu numai terapeutic și profilactic, ci și istoric. Băile din Budapesta au fost construite în vremuri diferite, în stiluri diferite: roman, grecesc, turcesc, mai modernă nord-european.

Băile istorice din Budapesta

Széchenyi bilet de intrare + muzeul pălincii

Sfântul Luca (Lukács) – este inclus în Budapesta card

Rudas – bilet cu prânz din 3 feluri

Kiraly

Am vizitat complexul termal St. Gellert și am rămas cu impresii și sentimente minunate. Băile Gellert sunt situate în aceeași clădire cu istoricul Hotel Gellért, cu vedere spre Dunăre, care este acum închis pentru renovare.

Piața centrală din Budapesta (Központi Vásárcsarnok)

Clădirea pieței este considerată cea mai frumoasă din Europa, asa că va trebui să intrați. La parter se vând cârnați, brânzeturi, legume, condimente, toate acestea pot fi gustate și cumpărate în diferite cantități, feliate, în frumoase ambalaje. Ungaria este renumită pentru cârnați și boia de ardei.

La etajul doi (balcon) este un bufet. Localnicilor le place să stea aici cu o ceașcă de cafea sau un pahar de vin. Gustați mâncarea tradițională maghiară – lángos. Aceasta este o pâine prăjită în ulei, smântână, brânză și orice ingrediente, la alegere, sunt puse deasupra.

Suvenirurile din Budapesta merită și ele cumpărate de la Piața Centrală – prețurile sunt mici, alegerea este bună. Am cumpărat un set de bucătărie cu un prosop brodat și linguri de lemn și un tricou cu imaginea Parlamentului. La parter este și un supermarket. Piața centrală este deschisă de la 6:00 la 18:00, sâmbătă până la 14:00, ziua liberă este duminică.

Într-un tur gastronomic, un ghid vă va duce în cele mai delicioase locuri din Budapesta, vă va prezenta bucătăria maghiară și istoria acesteia și vă va ajuta să faceți cumpărături la prețuri bune. Alegeți un tur aici.

Metrou istoric (Millennium Undergraund)

Metro Budapesta

Acesta este al doilea cel mai vechi metrou din lume, deschis în 1896 și este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 2002. Linia galbenă M1 este formată din 11 stații. Există un muzeu (Földalatti Vasút Múzeum) în stația Deák Ferenc tér. Intrarea în metroul istoric este cu bilet obișnuit.

Am intrat la prima stație Vörösmarty tér și am mers până la penultima – Széchenyi fürdő, coborând la fiecare stație. Această linie istorică și trenurile care circulă de-a lungul ei sunt foarte diferite de tipul de metrou cu care suntem obișnuiți. Împăratul austriac Franz Joseph  călătorea prin subteran cu trăsura sa.

Opera de Stat Maghiară (Magyar Állami Operaház)

Magyar Állami Operaház

Iubitorii de operă vor aprecia acustica uneia dintre cele mai bune săli de operă din lume, în timp ce cei interesați de arhitectură pot merge în excursii, care încep la 15:00 și 16:00. Afișe și bilete ale Operei Maghiare pot fi gasite pe site-ul operei – opera.hu.

Parcul orașenesc Városliget

Cel mai mare parc din Budapesta, pe teritoriul căruia se află o grădină zoologică, un circ, atracții, castelul Vajdahunyad și băile istorice Széchenyi. Dacă nu plănuiți să vizitați băile, atunci merită să admirați această clădire mare și frumoasă în stil renascentist și să mergeți înăuntru pentru a-i vedea interiorul.

Castelul Vajdahunyad este înconjurat de un lac artificial, vara localnicii și turiștii se plimbă pe el cu bărci și catamarane, iar iarna – patinează. Acum clădirea este ocupată de Muzeul Agricol, în curte se află o statuie al letopisețului Anonim (trebuie să vă puneți o dorință și să-i frecați stiloul).

Insula Margit (Margitsziget)

Parcul verde din centrul Budapestei este locul preferat de odihnă pentru rezidenții și oaspeții orașului. Margit are o fântână muzicală, o piscină pentru sport, hotelul Ensana Grand Margaret Island, cu izvoare termale, cafenele și locuri de joacă. Există o pistă de jogging în jurul insulei, puteți închiria o bicicletă sau un scuter. Pe Insula Margareta, oamenii fac plajă, picnicuri, dansează în club.

Bilet de intrare la centrul spa termal de pe Insula Margareta

Festivalul de vară de la Budapesta are loc pe scena în aer liber a parcului. Am ajuns la insulă cu tramvaiul numărul 2, care oprește în fața podului Margit hid.

Croaziera pe Dunare (Danube Cruise)

Cea mai populară croazieră – Danube Legend durează 1 oră, include un ghid audio în 30 de limbi și o băutură. Ecranele instalate în cabină demonstrează fotografii ale locurilor pe lândă care trece nava, interioarele clădirilor.

Mi-am sarbatorit ziua de nastere pe barca intr-o croaziera cu cina si muzica live – m-au felicitat cu un desert cu lumanari (anunțați-i la cumpararea biletului).

Baruri din ruine (ruin bars, ruin pubs, rom kocsma)

Barurile din ruine au devenit foarte populare în Budapesta în ultimii ani. Sunt amplasate în clădiri dărăpănate, foste garaje, în curți decorate cu mobilier și obiecte de interior asortate.

O concentrație mare de baruri în ruine se găsește în cartierul evreiesc din Budapesta. Ar trebui să mergeți acolo pentru atmosferă și pentru spectacolele trupelor la modă. Prețurile la băuturi și mâncare sunt accesibile, majoritatea unităților sunt deschise tot anul, altele din mai până în septembrie.

Turul ruinelor din Budapesta include o vizita la 4-5 baruri si o plimbare de noapte prin oras – interesanta si sigura.

Baruri populare în ruinele din Budapesta:

Corvintető (Blaha Lujza ter 1-2)

Kuplung (Király utca 46)

Instant (Nagymező utca 38)

Fogasház (Akácfa u. 51)

Grandio Bar (Nagy Diófa utca 8)

Video cu unele din atracții din Budapesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *