Când vom putea pleca în vacanță? Termeni de reluare a călătoriilor pentru destinații de vară, inclusiv Spania, Grecia și Italia.

Probabil că vacanțele în străinătate nu vor mai fi posibile pentru următoarele de câteva luni, în timp ce pandemia face furori prin Europa. Cu toate acestea, unele țări încep să își ridice măsurile stricte de izolare – ceea ce ar putea fi o veste bună pentru turiști.

Sfatul actual al Uniunii Europene rămâne de a evita orice călătorie neesențială, stare care va continua și după 15 mai.

Cu toate acestea, chiar și cele mai afectate țări, inclusiv Italia și Spania, renunță la unele dintre restricțiile dure puse în aplicare în urmă cu șase săptămâni. Grecia și Cipru rămân, deasemenea, optimiste cu privire la întorcerea turiștilor în vară.

Deși există încă speranțe pentru o vacanță de vară, nu există nicio garanție că acest lucru se va întâmpla, în timp ce recomandările se schimbă frecvent datorită naturii imprevizibile a virusului.

Unele țări refuză, de asemenea, să acorde o dată estimată de redeschidere, Franța și Egiptul susțin că este prea devreme pentru a decide o dată de reuare al fluxului turistic..

Nici o țară nu știe cu siguranță când turiștii se vor putea întoarce – iată cele mai recente predicții ale destinațiilor populare de vacanță în privința revederii turiștilorlor. Voi încerca să mențin acest articol actual, urmărind toate schimbările din politicele tărilor cu potențial turstic.

Franța – 2021

Franța este cea mai strictă în reluarea călătoriilor în străinătate, chiar și turismul intern este puțin probabil în această vară.  Hotelierii locali și agențiile turistice se tem că turiștii nu vor putea reveni decât în 2021.

Proprietarul unui chateaux, Stéphanie Gombert, a declarat pentru Forbes: „Mă îndoiesc că pentru tot anul vom avea turiști internaționali”. Președintele Comitetului departamental pentru turism, Sylvie Chevallier a adăugat: „Știm că străinii nu se vor mai întoarce în 2020”. Franța își diminuează restricțiile, dar nu a oferit nici un semn că turiștiiii ar putea să se întoarcă în curând.

Spania – august 2020

Spania a aplicat una dintre cele mai stricte politici, interzicând oamenilor să iasă afară decât dacă se află în apropierea propriilor case. Au început să ridice restricțiile, plajele deschizându-se până în iunie pentru localnici, dar există opinii contradictorii cu privire la momentul în care vor putea reveni turiștii străini.

Insulele, care se bazează, în mare parte, pe turism, solicită revenirea turiștilor din iunie. Cu toate acestea, Mallorca este foarte probabil să vadă doar turiștii germani, cel devreme în iulie, turiștii din alte țări fiind așteptați nu mai devreme de august.

Insulele Canare sunt mai puțin optimiste în așteptări – președintele insulei, Angel Victor Torres, a declarat cotidianului spaniol El Mundo: „În octombrie, noiembrie sau decembrie, care sunt luni bune în Insulele Canare, putem începe să primim turiști din alte țări”.

Totuși, Spania nu a dat date specifice, rămânând doar la nivel de speculații ale miniștrilor și liderilor din turism.

Portugalia – 2021

În ciuda faptului că Portugalia a evitat un număr mare de infectați u coronavirus în comparație cu Spania, țara este, de asemenea, mai pesimistă în vederea întoarcerii turiștilor.

Algarve se teme că turiștii ar putea să nu se mai întoarcă până în 2021.

Eliderico Viegas, șeful Asociației hotelierilor și întreprinderilor de turism din Algarve, a avertizat că „multe hoteluri nu se vor deschide anul acesta”.

El a relatat pentru Bloomberg că, chiar dacă țara gestionează bine pandemia, nu se așteaptă ca turiștii să se întoarcă în regiune până în aprilie anul viitor.

Până atunci, industria va trebui să se bazeze pe turizm intern cu rezervări locale – deși acestea sunt „insuficiente” pentru a menține deschise hotelurile și restaurantele.

Italia – iulie 2020

Italia este una dintre țările cele mai afectate de coronavirus, dar începe să reducă măsurile de izolare.

Turiștii ar putea să se întoarcă pentru o vacanță de vară, urmând ca barurile și cafenele să fie deschise până la 1 iunie.

Giorgio Palmucci, președintele Consiliului Național al Turismului italian, a declarat presei locale: „Vom începe doar (cu turiști) din Uniunea Europeană și cel devreme, în iulie sau august.

„Problema este că, spre deosebire de alte sectoare, turismul se bazează pe rezervări, astfel că fereastra de timp deschisă pentru operatori va fi una într-adevăr mică.”

Dacă umărul de cazuri de coronavirus crește, turismul nu se va redeschide.

Italia vrea ca turiștii să se întoarcă, dar acest lucru se va întâmpla doar dacă numărul cazurilor de COVID 19 nu va crește.

Grecia – iulie 2020

Grecia este cea mai pozitivă în pronosticurile sale: turiștii se vor întoarce până în iunie.

Ministrul turismului din Grecia, Harry Theoharis, a declarat: „Scopul nostru este ca sezonul să înceapă în iulie și, posibil, să se extindă până în octombrie sau noiembrie.

„Operatori de turism speră și abia așteaptă să vadă care vor fi precauțiile de sănătate și noile reguli. „

Izolarea este lent redusă în toată țara, ceea ce include deschiderea hotelurilor din iunie.

Deși aceste pronoticuri sunt o veste pozitivă pentru turiști, guvernul ăncă nu a confirmat reluarea vacanțelor.

Cipru – iunie 2020

Cipru speră să primească turiști până în iunie.

Inițial, vice ministrul turismului cipriot, Savvas Perdios, a declarat: „Important este că agențiile de turism nu uită de Cipru… există semne pozitive din Germania, Elveția, Austria, țările nordice, Grecia, Israel și, probabil, Olanda”.

Bulgaria – iulie 2020

Ne-am putea întoarce pe Sunny Beach din Bulgaria, imediat ce țara își va reduce măsurile de izolare.

Starea de urgență a fost declarată pe 13 martie cu interdicții de călătorie, închiderea unităților de învățământ și a multor întreprinderi, permițând poliției să intervină asupra celor care încalcă regulile.

Aceasta va expira pe 13 mai, cu planuri de a redeschide stațiunile în următoarele câteva luni începând cu 1 iulie.

Ministrul Finanțelor, Vladislav Goranov, a anunțat recent: „Ne îndreptăm către acțiuni legate de refacerea treptată a vieții sociale și economice, cu accent pe măsurile care vor rămâne în vigoare.”

Pentru a încuraja turiștii, plajele vor oferi, de asemenea, șezlonguri și mese când se vor deschide din nou pentru afaceri.

Liderul Național pentru Salvarea Bulgariei, Valeri Simeonov, a declarat că chiar și în cele mai grave scenarii turiștii vor reveni până în august.

El a explicat: „Toți ne dorim foarte mult ca sezonul turistic să se deschidă cât mai curând posibil. Dacă lucrurile se vor dovedi a fi mai proaste, aceasta se poate întâmpla în august”.

Turcia – august 2020

Este posibil ca turiștii să rateze revenirea în Turcia pentru sezonul estival

Domnul Mehmet Ersoy, Ministrul Culturii și turismului,  a declarat că Turcia va începe să revină la viața normală până în a doua săptămână a lunii mai – dar turiștii vor trebui să aștepte mai mult.

El a adăugat că, deși unii turiști ar putea fi primiți până la sfârșitul lunii iunie, este posibil ca alte țări, inclusiv cele din Europa, să nu poată intra în țară până la sfârșitul lui iulie.

Acest lucru s-ar putea schimba și în ultimul moment, în funcție de răspândirea virusului în Europa.

Dubai – iulie 2020

Dubaiul vrea să înceapă să-i lase pe turiști să revină în Emiratele Arabe Unite până în iulie, potrivit directorului general al turismului.

Emiratele Arabe Unite au oprit toate zborurile de intrare pe 24 martie, cu mii de persoane rămase blocate după ce această dată a fost mutată cu 48 de ore mai devreme la un scurt timp.

Helal Al Marri, directorul general al Departamentului pentru turism și comerț din Dubai, a declarat pentru Bloomberg TV: „Multe țări rămân închise și este vorba mai mult despre discuțiile bilaterale. Va fi iulie când lucrurile vor începe să se deschidă lent? Va fi septembrie? Trebuie doar să ne asigurăm că suntem gata dacă lucrurile vin mai devreme decât se aștepta.”

Hotelurile reduc deja prețurile cu 60% pentru a încuraja turiștii să se întoarcă, dar până în prezent nu a fost pus în aplicare un plan referitor la primirea vizitatorilor internaționali.

Varianta video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *