Noile reguli de zbor. Ce vă poate aștepta când zburați după pandemie.

Liniile aeriene încep să reia zborurile, easyJet lansând zborurile din luna viitoare, iar Ryanair îi va urma exemplul în iulie. Se pare că, în condițiile actuale, călătoria cu avionul va deveni o experiență foarte diferită de ceea ce a fost până acum. Majoritatea din aeroporturi vor efectua verificări ale temperaturii prin camerele montate în culoarele folosite la trecerea pasagerilor. Screeningul, care a fost deja testat în Italia, durează doar câteva secunde folosind senzorii cu infraroșu. Pasagerii care vor fi detectați cu o temperatură ridicată pot fi trimiși în carantină, dar aceasta nu este încă cert.

EasyJet

EasyJet, care a anunțat noi rute în Marea Britanie și Europa începând cu 15 iunie, va aplica noi reguli atât pentru pasageri, cât și pentru echipaje. Măștile vor fi obligatorii pentru toată lumea, iar la check-in vor fi montate ecrane suplimentare, avioanele vor fi, de asemenea, dezinfectate între zboruri, iar mâncarea la bord nu va mai fi disponibilă. Johan Lundgren, CEO al easyJet, a declarat:

„Siguranța și bunăstarea clienților și a echipajului nostru rămân prioritatea noastră cea mai mare, motiv pentru care implementăm o serie de măsuri care cresc siguranța la fiecare etapă a călătoriei, de la dezinfectarea aeronavei până la obligativitatea pasagerilor și a echipajului de a purta măști „.

Qatar Airways și Emirates

Credit imagine: Quatar Airways

Unele companii aeriene merg mai departe, Qatar Airways și Emirates obligă echipajul să poarte costume hazmat în timp ce lucrează. Qatar Airways a explicat într-o declarație că „va oferi clienților o siguranță și mai mare, pe lângă măsurile igienice deja existente”.

Emirates oferă oaspeților chiar truse gratuite de igienă, care conțin măști, mănuși, șervețele antibacteriene și produse de igienizare a mâinilor. Mâncarea și păturile vor rămâne pe zboruri, dar sterilizate.

Alte măsuri de precauție

Alte restricții luate în considerare de companiile aeriene includ obligarea pasagerilor să ceară să meargă la baie (Ryanair) și îmbarcarea din spate spre față, dacă călătoriți cu Delta Airlines. Ideea de a lăsa scaunul din mijloc gol, a stârnit reacții mixte ale companiilor aeriene. Companiile aeriene americane, precum United și JetBlue, au fost de acord să le lase goale, în timp ce Ryanair a numit ideea „idioată”, întrucât este neviabilă din punct de vedere financiar. Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) este, de asemenea, împotriva blocării scaunelor din mijloc, în conformitate cu declarația lor, și recomandă măștile de față ca o măsură de precauție mai eficientă.

Ce va fi cu prețurile?

Companiile aeriene ar putea fi forțate să zboare cu un număr mai mic de pasageri, deși cu restricții de călătorie încă în vigoare, experții spun că este posibil să rămână așa pentru următoarele luni din cauza lipsei cererii.

Joseph Mayfield, care a lucrat ca însoțitor de zbor timp de 17 ani și este președinte al Uniunii Muncitorilor din Transporturi din America, a declarat pentru USA Today: „Zborurile pleacă cu 40 de persoane – și se întorc cu cinci sau șase persoane”.

Aceasta poate fi o veste proastă pentru călători, deoarece vânzările scăzute de bilete ar putea duce la zboruri mai scumpe, pentru că companiile aeriene vor încearca să mențină zborurile profitabile. Experții au avertizat deja despre vacanțe mai scumpe în viitor, cu unele pronosticure de preț crescur de până la trei ani. Din fericire, se presupune că prețurile vor reveni la nivelurile pre-pandemie în cele din urmă – doar că nu în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *