7 sfaturi importante despre cum să supraviețuiești unei vacanțe cu copil mic

Cât de multe haine pentru copii să pun într-o valiză? Cu ce să hrănesc copilul la hotel? Merită să car după mine cutii cu piure? Și cu ce surprize în general mă pot întâlni, când merg în vacanță cu un copil mic? Calatorindependent.com oferă sfaturi despre cum să „supraviețuiești” vacanței de vară cu un copil și să obții plăcere de la ea.

În avion

Luați în salon tot ceea, ce de obicei captivează complet copilul, dar nu exagerați cu cantitatea. Puteți face o surpriză: o nouă jucărie mică, o carte, un puzzle. Un set mic cu un test multi-color, o carte cu autocolante colorate, jocuri pentru copii sau desene animate pe smartphone, tabletă (nu uitați să luați căști) este minunat. Despr haine trebuie găndite două opțiuni: în cabină poate fi atât de rece că șosetele calde vor deveni utile, sau atât de cald, că, ii va fi prea cald în blugi.

in avion

La hotel

Pentru un copil mic, imediat de la recepție cereți un vas de toaletă. Chiar dacă acasă folosește deja toaleta comună, acest lucru nu înseamnă că totul nu se va schimba brusc în hotel. Aflați programul clubului și al discotecilor pentru copii (cei care nu dansează, urmăresc cu plăcere alți copii și animatorul), locația bazinelor, costul serviciului de babysitting.

Și întrebați unde este cel mai apropiat supermarket (în cazul în care hotelul este în oraș sau în apropierea orașului): acolo puteți cumpăra întotdeauna brânzici, iaurturi și sucuri pentru cazul, în care copilul nu vrea să mănânce cele oferite în hotel. Apropo, nu uitați să aduceți câteva sticle (chiar dacă copilul dvs. nu le-a folosit de mult timp). În ele se va putea lua pentru noapte suc, lapte sau ceai.

la hotel

La restaurant

La vârsta de trei ani și uneori chiar mai devreme, copiii devin neliniștiți. Dacă copilul mai și mănîncă puțin, atunci îi va fi foarte dificil să stea toată durata mîncării la masă. Și copilul începe să-și hărțuiască părinții și alți vizitatori: aleargă prin sală, sare de sub masă direct sub piciarele trecătorilor, cântă cântece, învățate la grădiniță, și dansează în culoare cu servețelele de pe masă. Ieșirea – alegeți o masă afară sau pe terasă, de preferință lângă familiile cu copii pe care copilul dvs. le-a întâlnit deja la locul de joacă sau pe plajă. Afară, unde sunt copaci, flori și pisici (care, bineînțeles, pot fi hrănite), este mult mai ușor pentru copii să și găsească o ocupație. Apropo, dacă copilul nu vrea să mănînce, aduceți cu el câteva cutii de piureuri preferate sau iaurt.

la mancare

În piscină

Înainte de a merge la piscină, este mai bine să faceți rost de jucării gonflabile, sau și mai bine, vestă gonflabilă pentru copil. Pentru ce? Pentru ca el nu va sta numai în bazinul pentru copii, cu adâncime de 30 de centimetri, dar o să vrea în piscina adulților. Problema este că copiii urmează adesea părinții sau copiii mai mari și vor să meargă în bazin mare. Argumentele de fier pe care le au sunt: „Am crescut deja, sunt mare”. Dacă înălțimea dvs. este mai mare de 170 de centimetri, atunci nu va exista nici o problemă. Veți sta ferm pe picioare într-un bazin de adâncime standard și veți putea „plimba” copilul de-a lungul apei. Va fi foarte dificil pentru oamenii de înălțime mică să facă acest lucru. Cercul, o vestă sau cel puțin mînecuțe gonflabile vor ajuta la soluționarea problemei.

la bazin

În excursii

Înainte de rezervarea hotelului, vă rugăm să precizați ce excursii puteți face. Poate că va dura prea mult pentru a ajunge în cele mai interesante locuri din stațiune. În acest caz, este mai bine să luați o decizie fermă că această vacanță va trece fără excursii. Dacă trebuie să se trezească mai devreme, să stea mult timp în fotoliu, copilul va fi foarte obosit, din regim nu va mai rămâne nimic și impresiile călătoriei vor fi distruse nu numai pentru dvs, ci și pentru oamenii din jur.

la excursii

Pe plajă

La plajă, luați hăinuțe de schimb … pentru hăinuțe de schimb. Cel puțin un tricou extra. După ce scoateți costumul de baie de pe copil și-l schimbați, nimeni nu poate garanta că colegii de joacă nu-l vor mai stropi cu apă sau că el nu varsă suc peste sine. În haine ude, mersul pe jos este neplăcut. Iar fără ele, chiar dacă ați uns bebelușul cu creme cu protecție solară maximă, se poate obține ușor o arsură solară.

Nu uitați să aduceți un set de jucării din plastic pentru a se juca în nisip. Puteți să-l luați acasă sau să-l cumpărați pe loc. Alegeți cum este mai convenabil pentru dvs. Fie plătiți mai mult (în stațiuni aceste jucării vor fi întotdeauna mai scumpe decât la magazinul de lângă casă), fie le cărați după voi. Faza este că un copil pe plajă neapărat va avea nevoie de o găleată. Și nu doar una mică, pentru a sculpta prăjituri nisip, dar, una încăpătoare – pentru a obține apă și nisip umed. Cu cât aveți găleata mai mare, cu atât mai puține drumuri la mare va trebui să faceți. O alternativă este să luați o sticlă de plastic pe plajă și să cărați apă în ea. Apropo, la formarea bugetului luați în calcul pistoalele de apă și jucăriile gonflabile, deoarece copiii cel mai des au nevoie de jucărie exact la fel ca și „la acel băețel.“

pe plaja

Haine

Adunînd bagajele pentru un copil, alegeți mai multe lucruri simple de bumbac. Ele pot fi udate în mare fără regret, îngroapate în nisip și chiar „îneacate” într lacul artificial, uitându-te la broaște și crini. Aceste haine respiră și, în plus, se usucă repede. Pentru o fată, luați o rochie de seară. La discotecile pentru copii de vârstă mică, tinerele doamne se îmbracă cu plăcere. Și nu neglijați sandalele de cauciuc cu curea (în papuci obișnuiți, pentru copii este dificil să meargă). Pe plajă, ele sunt de neînlocuit. Fără ei, pe o plajă cu pietriș, plimbarea copilului desculț va fi dureroasă, iar pe o plajă cu nisip – fierbinte.

Alegerea între un șapca de baseball, o bandană sau o pălărioară cu poale largi, țineți minte câteva reguli. Șapca de baseball sigur va salva nasul bebelușului de la razele directe a soarelui, dar urechile ar trebui să fie unse cu generozitate cu cremă de protecție solară. Bandana va salva gâtul copilului, dar nasul, obrajii și urechile vor rămâne fără apărare. Pălărioara cu margini largi pare a fi opțiunea ideală, dar nu toți producătorii de modele le produc cu șnur, să poată fi legate sub bărbie și acestea sunt foarte ușor luate de vânt. În principiu, dacă aveți o pălărioară favorită fără șiruri, le puteți coase acasă. Pe plajă, sunt extrem de utile.

Hainute
Citiți și 11 mituri populare despre odihna cu copiii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *