Plaja din Barcelona

10 cele mai bune plaje din Barcelona

Pentru cei care vor să petreacă o vacanță în Barcelona însorită, am pregătit un review a celor mai bune 10 plaje din oraș, unde vă puteți relaxa și petrece timpul liber de excursii. Vom vorbi și despre reguli, care ar trebui urmate pe plajă. Respectându-le, nimic nu vă poate strica șederea și veți obține multe emoții pozitive. Nu știți când se deschide sezonul de plajă în Barcelona? Toate răspunsurile le aflați din acest articol.

Plaja Sant Sebastia

Plaja Sant Sebastia

Această plajă este una dintre cele mai vechi din Barcelona și a fost odată o zonă de pescuit. Astăzi este cea mai populară destinație de vacanță printre turiști și publicul local. În pofida unei oricare distanțe de la centrul orașului, teritoriul acestei mari plaje este întotdeauna plin de iubitori de face plajă și baie în mare. Plaja Sant Sebastia a câștigat o astfel de popularitate datorită poziției sale geografice – într-un golf confortabil, care se distinde prin puritatea și transparența apei. Pe lângă avantajele naturale, această plajă este caracterizată de confort și este foarte bine amenajată pentru oaspeți. În primul rând, aceasta se referă la persoanele cu dizabilități. În special, fiecare dintre aceștia poate beneficia de ajutor în timpul înotului.

Persoanele, care au limitări de mișcare, aici vor fi ajutați să ajungă la apă, să înoate în mare, să iasă din ea și să ajungă la locul de plajă pe un drum special. În plus, în zona pentru persoanele cu dizabilități există săli speciale și dușuri echipate special cu scaune și ascensoare. Există un centru sportiv pentru iubitorii de sporturi nautice, unde toată lumea poate să facă scufundări sau surfing în voie. Iubitorii de odihnă liniștită se vor bucura de biblioteca plajei și de accesul gratuit la internet.

Pentru copii există un loc de joacă, unde totul este amenajat astfel încât copiii să fie interesați și să nu se plictisească. Este, de asemenea, posibil să luați un prânz gustos la cafenele și restaurante situate în apropiere, sau să cumpărați mâncare la oricare dintre magazinele din apropiere. Oaspeților le este oferită o gamă completă de servicii de plajă. Există servicii de salvamari și servicii medicale, iar ordinea este monitorizată de poliția locală.

Cum ajung la plaja Sant Sebastia?

Pentru a ajunge la plajă, puteți lua metroul și merge la stația Barceloneta, sau autobuzele municipale – 14, 16, 17, 39, 40, 45, 51, 57, 59, 64 și 157.

Plaja Sant Miquel

Plaja Sant Miquel

Numele său vine de la biserica ridicată în secolul XVIII, Sant Miguel del Port, care se află în apropiere. Această plajă, împreună cu San Sebastian și Barceloneta, este una dintre cele mai vechi plaje ale urbei. Sant Miguel se distinge prin mărimea sa modestă, cu o lungime de doar 400 m. Cu toate acestea, amplasarea sa în partea centrală a orașului creează condiții pentru popularitarea tot mai mare a plajei. Sant Miguel, mereu plin de viață, atrage mulți turiști nu numai prin posibilitatea de a savura soarele, ci și de a gusta o varietate de mâncăruri din pește și fructe de mare în restaurantele din apropiere.

Plaja Sant Miquel

Turiștii pot închiria șezlonguri și umbrele de plajă, pot folosi dușurile și toaletele publice. Pe plajă există Wi-Fi, precum și un centru de informare. Dacă este necesar, puteți contacta centrul medical local. Există, de asemenea, o farmacie, un turn de observare și fântâni arteziene. Pe plaja Sant Miguel sunt create condițiile ideale pentru o vacanță de familie. Este deosebit de comod să veniți aici cu copiii, deoarece în acest loc confortabil nu există muzică tare și este mai puțin zgomot de la tot felul de divertismente, spre deosebire de alte plaje.

Prin urmare, plaja Sant Miguel este potrivită pentru cei care caută pacea și liniștea. Aici vă puteți relaxa complet în timp ce vă bucurați de sunetul liniștitor al valurilor mării.

Cum ajung la plaja Sant Miguel:

Plaja este ușor accesibilă cu autobuzele 10, 14, 16, 17, 36, 39, 40, 45, 51, 57, 59 și 64, metroul care circulă pe linia galbenă și tramvaiul. Dacă luați metroul, aveți nevoie de stația Barceloneta sau Ciutadella. În cazul în care alegerea dvs. este tramvaiul, atunci trebuie să ajungi la stația Ciutadella-Vila Olímpica.

Plaja Bogatell

Plaja Bogatell

Este situată puțin mai departe de centru. Prin urmare, pe teritoriul Boghelan sunt mai puțini oameni și este mult mai liniștit decât pe plajele centrale. În plus, mult mai puțini comercianți enervanți. Teritoriul plajei este curat și bine îngrijit. Ca și pe toate plajele din Spania, personalul face curățenie pe timp de noapte. Sunt disponibile dușuri gratuite, dintre care unele sunt prevăzute cu scaune, ce este comod pentru persoanele în vârstă și pentru persoanele cu handicap. Cei care doresc să mănânce, fără a pleca de pe plajă, vă puteți uita la cafenelele și restaurantele situate în apropiere, pentru a savura bucătăria locală.

Bogatell face parte din plajele municipale, deci intrarea pe teritoriul său este gratuită. Plaja se distinge printr-o infrastructură bine stabilită. Pentru o mică taxă, puteți închiria umbrele și șezlonguri. Turiștii și localnicii pot folosi toalete, vestiare și camere de depozitare cu seifuri pentru obiecte de valoare. Amenajat pentru Jocurile Olimpice din 1992, plaja a fost creată pentru comoditatea și confortul vizitatorilor. În special, informațiile despre temperatura aerului și a apei din mare, precum și despre timpul exact apar constant pe tabloul interactiv.

Fanii de jocuri sportive vor aprecia locul de joacă bine echipat. Pentru turiștii cu copii, pe plajă există o zonă de joacă pentru copii. La plaja Bogatell se poate ajunge pe linia de metrou galbenă, până stațiile Poblenou sau Llacuna, precum cu autobuzele municipale. În plus, puteți merge la plajă cu bicicleta pe un traseu special amenajat de-a lungul coastei.

Cum ajung la plaja Bogatell:

Se ajunge cu metroul pe linia L4 până la stația Poblenou sau cu autobuzul 6 până la stația Doctor Trueta. o altă opțiune – autobuzele 26 sau 36 până la stația Taulat-Ciutat de Granada.

Plaja Llevant

Plaja Llevant

Cea mai îndepărtată de partea centrală a orașului. Această plajă este deschisă din anul 2006. Dusurile, vestiarele, toaletele, șezlongurile și umbrelele, locurile pentru sport și de joacă pentru copii reprezintă un set de plajă standard, datorită căruia vizitatorii de la Levant pot face plajă în condiții de siguranță și comoditate. Avantajele plajei Levant – numărul mic de oameni și servicii excelente.

Cum ajung la plaja Levant:

Puteți lua metroul L4 spre stația Selva de Mar sau puteți utiliza autobuzul 36 sau 141 până la statia Llull — Diagonal Mar sau tramvaiul Т4 coborând la El Maresme.

Zona de baie Forum (Zona de banys del Fòrum)

Zona de banys del Fòrum

Barcelona City Park Forum are propria sa plajă, principala caracteristică a căreia este zona pavată a unei plaje artificiale și o scară largă, care duce direct la mare. Această plajă creativă este pe plac atât locuitorilor Barcelonei, cât și turiștilor. Și toate pentru că nu este nisip enervant, iar scara comodă și largă face intrarea în mare fpaerte ușoară, ceea ce este important pentru persoanele care au probleme de sănătate. În plus, infrastructura din Banys del Fòrum este foarte bine pusă la punct.

Cum ajung la Zona de baie Forum:

Puteți ajunge la Zona de baie Forum folosind transportul public – metroul L4 la stația El Maresme | Fòrum, tramvaiul Т4 – stația Fòrum sau autobuzul 36 sau141 la Metro Maresme/Fòrum.

Plaja Mar Bella

Plaja Mar Bella

A fost amenajată pentru deschiderea Jocurilor Olimpice și a devenit imediat populară printre iubitorii de mare și soare. Aici este totul pentru comoditate și confort. Pe terenul de joacă de pe plajă copiii vor găsi o mulțime de distracții, iar fanii sportului se pot distra pe terenul de sport, zona de skateboarding și la clubul de iahturi. Partea vestică a plajei aparține nudiștilor și este separată de restul teritoriului de o dună de nisip acoperită cu bambus. În plus, Mar Bella este foarte frecvent aleasă de băieții gay.

Această plajă a câștigat faima celei mai vesele plaje din Barcelona. Aici auzi mereu o muzică excelentă și vezi o mulțime de tineri. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că pe plajă se odihnesc doar bărbați.

Cum ajung la Plaja Mar Bella:

Plaja este la distanță mai mare de centru, deci este mai bine să ajungeți cu taxiul. Puteți să vă folosiți și de transport public – metro L4 – stația Poblenou, autobuzul 26 la stația Pg. Taulat-Bac de Roda, sau autobuzele 36, 71, 141 la stația Llull-Bilbao.

Plaja Nova Mar Bella

Plaja Nova Mar Bella

A fost creat și în timpul reconstrucției rampei pentru Jocurile Olimpice, după care noul loc de odihnă a câștigat imediat popularitate în rândul tinerilor. Pe lângă infrastructura standard de plajă, există containere de gunoi nu numai pentru colectare, ci și pentru reciclare. Prin urmare, pe plajă domnește curățenia și confortul.

De-a lungul întregii plaje sunt prezente numeroase magazine, cafenele, baruri și restaurante. Pe plajă există întotdeauna posibilitatea de a găsi divertisment pe plac, cum ar fi diverse excursii sau plimbări cu caiacul sau cu o barcă cu pânze. Cicliștii își pot lăsa în siguranță vehiculele în parcarea de biciclete. Această plajă a fost aleasă de nudiști, având o zonă specială alocată.

Cum ajung la Plaja Nova Mar Bella:

Puteți ajunge cu autobuzul 26 la stația Pg. Taulat-Provençals sau cu autobuzele 36, 141 la stația Llull-Selva de Mar, precum și cu metroul L4, stația Selva de Mar.

Plaja Barceloneta

Plaja Barceloneta

Cea mai veche și cea mai populară printre locuitorii orașului și printre turiști. În timpul reconstrucției generale a terasamentului, plaja a fost reînnoită și a câștigat faima ca fiind locul cel mai curat și mai sigur de odihnă. Aici există o întreagă gamă de servicii excelente pentru toți vizitatorii Barcelonetei. Apropo, publicul întâlnit pe plajă este foarte variat. Mulți tineri. Pe plajă există o zonă special delimitată, unde fac plajă nudiștii.

Cum ajung la Plaja Barceloneta:

  • L4, stația Barceloneta, până la plajă mai mergeți 5–7 minute pe jos.
  • Chiar lângă plajă opresc autobuzele 45 și 59, stația Platja de la Barceloneta.
  • O plimbare pe jos de la marginea celebrei La Rambla până la Barceloneta durează în jur de 20 de minute.

Plaja Somorrostro

Plaja Somorrostro

Această plajă, al cărei nume este împrumutat de la un cartier vechi al Barcelonei, a câștigat popularitate în rândul tinerilor străini. Cu ceva timp în urmă, în această zonă a orașului trăiau doar oamenii săraci, dar astăzi pe plaja Somorrostro se bronzează publicul căruia banii nu-i lipsesc. Bineînțeles, în apropiere sunt prezente restaurante de lux și cluburi de prestigiu. Pe plaja plină de oameni deloc săraci, datorită varietății de servicii, au fost create toate condițiile încât turiștii să se simtă confortabil.

Cum ajung la Somorrostro:

Puteți ajunge la plajă, folosind serviciile de transport public – metro L4, stația Ciutadella / Vila Olímpica, autobuzele 36, 45, 59, 71 stația Pg. Marítim — Trelawny, tramvaiul Т4, stația Ciutadella|Vila Olímpica, sau.. cu bicicleta.

Plaja Nova Icária

Plaja Nova Icária

Este îndrăgită de rezidenții orașului și de turiști. În pofida apropierii de centru, plaja este curată și atmosfera este liniștită. Un număr mare de facilități și curățenia plajei au fost remarcate nu numai în rândul turiștilor locali, dar și la nivel internațional. Nova Ikaria este marcată cu steagul albastru. Pe această plajă, preferă să se relaxeze familiile cu copii.

Cum ajung la plaja Nova Ikaria:

Plaja este ușor accesibilă folosind orice formă de transport public – cea mai apropiată stație de metro – Ciutadella / Vila Olímpica, linia L4; autobuzele 36, 41, 92 – Av. Icària-Àlaba, sau 71 – Àlaba-Bogatell.

Sezonul de plajă în Barcelona

Toate plajele din Barcelona încep sezonul de odihnă din 12 aprilie. În sezonul jos se încadrează zilele de la 12 la 21 și de la 26 până la 27 aprilie, de la 1 până la 30 mai și de la 15 până la 30 septembrie. În aceste perioade, toate plajele sunt deschise între orele 10.30 și 18.30. În sezonul jos, toate toaletele publice se deschid. Un set complet de servicii de plajă poate fi obținut în aceste perioade la Bogatell, Barceloneta și Nova Mar Bella. Din 31 mai până în 14 septembrie este sezon înalt. În această perioadă moment plajele sunt deschise de la 10.30 la 19.30. Toaletele publice de pe plaje funcționează după aacela-și program, dar închid cu o oră mai devreme decât plajele. Între 15 și 30 noiembrie, toate plajele se închid. Toate infrastructura de plajă încetează să funcționeze și toate echipamentele portabile de plajă sunt îndepărtate. Plajele nu funcționează din octombrie până în aprilie.

Reguli de vizitare a plajelor din Spania

Pentru animalele de companie pe plajă proprietarului i se va aplica o amendă de 1,5 mii euro. Nu folosiți săpun sau geluri de duș în dușurile de pe plaje. Puteți practica jocurile active numai în locuri special desemnate. Puteți sta pe plajă, instalând umbrele de plajă, la o distanță de cel puțin 6 metri de apă. Este interzisă plimbarea pe plajă cu orice mijloc de transport, inclusiv bicicletă, skateboard etc. Nu puteți cânta la instrumente muzicale sau nu puteți asculta muzica tare pe anumite plaje. Pe multe plaje este interzis fumatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *