Cum cumperi bilete la Vatican online adica pe internet

Astăzi, vom învăța cum să cumpără bilete on-line în Muzeul Vaticanului, fără intermediari și fără a sta la coadă, și cozile sunt de două, trei, până la patru ore în timpul sezonului de vârf. Dacă 4 ore din timpul tău costă mai mult de 4 euro, care-i plătești pentru o rezervare online, atunci poți găsi 5 minute pentru a citi această instrucțiune. Desigur, vom rezerva doar pe site-ul oficial de bilete ale Muzeului Vaticanului – celelalte site-uri sunt fie făcute de escroci, fie vă percep o comisie suplimentară pentru acest serviciu. Alegeți limba engleză și ajungeți la această pagină. Pentru a vizita Capela Sixtină și muzeele, alegeți ADMISSION TICKETS.

Cum cumperi bilete la Vatican

Trecem la pagina în care în secțiunea INFORMTION suntem atenționați că biletele nu pot fi returnate. Alegeți muzeul VATICAN MUSEUMS ANS SISTINE CHAPEL (MUZEELE VATICANULUI ȘI CAPELA SIXTINE).

Cum cumperi bilete la Vatican

Din 2018, biletul deplin costă 17 euro, iar pentru rezervarea fiecărui bilet, statul independent Vatican vă va percepe 4 euro. Reducerea de 50% este valabilă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani și studenții cu vârsta sub 25 de ani, care trebuie să prezinte un card de identitate internațional de student.

Cum cumperi bilete la Vatican

În secțiunea SELECT PERIOD AND PARTICIPANS, selectați luna vizitei și numărul de participanți. Faceți click pe Next.

Pentru numărul de bilete specificat, alegeți o dată accesibilă pentru vizită (evidențiată în verde). După cum ați observat, nu puteți ajunge la muzee în fiecare zi, mai ales dacă cumpărați un bilet pentru câteva zile sau săptămâni. Vă sfătuiesc să rezervați bilete și să planificați vizita dvs. cel puțin o lună – vor fi mai multe opțiuni.

Cum cumperi bilete la Vatican

Alegem timpul potrivit. Important: înainte de a cumpăra bilete, coordonați cu ghidul data și ora începerii turului (dacă aveți unul).

Cum cumperi bilete la Vatican

 

În exemplul nostru, are loc procesul de cumpărare de bilete pentru 2 persoane, se selectează Full price ticket și se stabilește 2 în secțiunea  QUANTITY. Dacă sunteți copii sau studenți, atunci alegem un bilet cu reducere, Reduced ticket, pentru 8 euro. Sunteți avertizat că dacă nu puteți prezenta un act, care să confirme vârsta copilului (cred că nu vor exista întrebări cu copii de 10 ani) sau un card de student, vi se va cere să plătiți costul integral al biletului sau vi se va refuza vizita. Încă o dată, la acest pas, vă avertizează că biletele nu pot fi returnate sau schimbate.

Cum cumperi bilete la Vatican

În partea cu ADDITIONAL SERVICES este indicată valoarea de 4 euro pentru servicii de Pre-sales Fee – da, din această Vaticanului și câștigă, și pentru cei, care doresc să economisească bani, bilete sunt disponibile la case, la care însă este rând. Faceți clic pe Next.

Cum cumperi bilete la Vatican

Apare fereastra REFERENCE DATA în care introducem datele plătitorului. De exemplu, puteți cumpăra bilete pentru prieteni, așa cum fac eu în acest exemplu. Mai jos, în secțiunea LIST OF PARTICIPANTS, scrieți numele și prenumele celor, pentru care cumpărați biletele. FOARTE ATENT INTRODUCEM EMAIL-UL. VATICAN CERE SĂ FIE INTRODUS DE 2 ORI. BILETELE VOR FI EXPEDIATE PER E-MAIL.

Cum cumperi bilete la Vatican

În secțiunea GENERAL NORMS OF PURCHASE, bifăm I accept the Conditions. În secțiunea SECURITY CODE, introducem codul din imagine. Facem clic pe butonul Accept the Estimate  și Proceed with the reservation.

Cum cumperi bilete la Vatican

Aici suntem avertizați cu roșu că trebuie să începeți rezervarea în următoarele 5 minute sau va trebui să începem din nou. Faceți click pe butonul verde Conclude Reservation.

Cum cumperi bilete la Vatican

În cele din urmă, ajungem la biroul de bilete, introducem detaliile cardului ca în fotografia de mai jos. Și faceți clic mai jos Pay.

Cum cumperi bilete la Vatican

Aici, în funcție de banca dvs.: sau plata va fi efectuată imediat; sau, ca în cazul meu, trebuie să aștepte SMS-ul pentru a confirma plata de la bancă. Pentru toate plățile aveți până la 30 de minute. De obicei, SMS-ul vine într-un minut. Apasăm pentru a confirma.

Cum cumperi bilete la Vatican

 

Cum cumperi bilete la Vatican

Tranzacția noastră a fost finalizată cu succes! Faceți clic pe Back to merchant.

Cum cumperi bilete la Vatican

Vedem confirmarea că plata noastră este finalizată cu succes, este primită o cerere de rezervare, călugări special instruiți (glumă) vor verifica toate detaliile manual, și într-o oră va fi trimis biletul la mail-ul specificat pentru a fi tipărite și prezentate la intrare. Pentru orice eventualitate, salvați acest cod lung.

Cum cumperi bilete la Vatican

Mergem la mail. Imediat după efectuarea plății, primim o notificare de la system.epay@net.va despre transfer.

Cum cumperi bilete la Vatican

Așa arată scrisoarea. Dacă nu există o astfel de scrisoare, verificați la SPAM. Mesajul este generat automat, trebuie să vină neapărat, nu este necesar să răspundem.

Cum cumperi bilete la Vatican

În cazul meu, în 5 minute, porumbeii din Vatican au trimis o scrisoare online de la Ticket Office.

Cum cumperi bilete la Vatican

După cum puteți vedea, nu este nimic complicat în cumpărarea online a biletelor pentru muzeele Vaticanului. Este doar nevoie de aproximativ 10 minute pentru a completa datele. Voi fi bucuros să vă răspund la întrebări în comentarii.

11 Comments

 1. Buna,
  Multumesc pentru prezentare, e foarte utila. Vreau sa intreb daca este diferenta intre biletele cumparate de aici si cele cumparate de pe
  https://www.vaticanticket.org 🙂
  Evident, nu la pret ma refer ci la modul de intrare, mai astept la coada?

  1. Bineinteles diferenta e doar pretul. Tiqets este un reseller, care permite obtinerea biletului in ultim moment. De fapt, pentru asta si sunt apreciati.

 2. Buna ziua, excelenta prezentare, ma mai puteti ajuta cu o informatie?Exista un bilet separat pentru Basilica San Pietro, sau se poate vizita cu biletul pentru Capela Sixtina! Multumesc frumos!

  1. Intrarea in Basilica San Pietro este gratuit, ca si in orice biserica din Italia. Pentru cupola Basilicii San Pietro exista bilet separat. Prețul biletului: urcat pe jos (551 trepte) – 6 euro, ascensor + urcat pe jos (320 trepte) – 8 euro, copii mai mici de 12 ani – gratuit.

   1. Buna ziua,
    De unde achizitionez vielt separat la Basilica? Pe siteul oficial am vazut acelasi pachet prezentat mai sus (muzeele Vaticanului+Capela Sixtina), sau alt pachet care oarecum se suprapune (muzeele Vaticanului+Basilica Sf. Petru). Voi cum ati procedat?
    Multumesc!

    1. Citiți despre Dom aici, pentru ca Bazilica e gratis

 3. Buna ziua
  Foarte utila prezentare. Sa inteleg ca daca voi achizitiona bilete pt 4 persoane, eu si inca 3 prieteni,
  voi primi la final un bilet in care se regasesc numele meu, care fac plata si cele 3 nume pentru care am platit tot eu?
  Biletul pentru urcarea treptelor catre domul Basilicii San Pietro se achizitioneaza acolo, pe loc (si nu mai stai la coada?), sau se poate achizitiona on-line si doar il prezinti si poti urca.
  Din ce am citit simpla vizitare a Basilicii este gratuita, doar urcarea la Dom necesita bilet.
  Va multumesc anticipat pt raspuns!

 4. Luînd în cosiderație că accest site este doar un hobby, de care nu întotdeauna am timp, inclusiv de a răspunde la comentarii, am creat o postare dedicată Bazilicii Sf. Petru, unde pot fi găsite toate informațiile necesare. Și o altă postare despre Domul Bazilicii.

 5. Vă multumim frumos pentru acest articol plin de informații suuuper utile!
  Tocmai am cumparat bilete folosindu-le!

 6. Buna seara,

  Foarte utile informatiile si foarte bine prezentate/explicate.
  Plec in 2 zile la Roma cu cei 3 nepotii – 2 elevi (clasa a XII-a) si 1 student (anul II).
  Va rog, daca puteti, sa imi oferiti mai multe detalii despre acel act/card student care sa ateste ca nepotii sunt elevi/studenti?
  Este suficient sa avem cartea de identitate + carnetul de elev/legitimatia de student, vizate la zi? Sau este vorba despre un cu totul si cu totul alt act?
  As vrea sa rezerv online 3 bilete la pret redus pentru Muzeul Vaticanului dar nu sunt pe deplin lamurita cu dovada pe care trebuie sa o prezentam acolo. Nu vreau sa ma trezesc ca platesc, carnetul de elev/legitimatia de student nu sunt documentele ok si … probabil, ma asez la coada sa platesc biletele integral.
  Multumesc anticipat pentru raspuns!

  1. Din pacate am cam trecut de varsta studentiei, deci nu pot spune sigur. Iata ce scrie chiar pe site-ul Vaticanului: It is also possible to reserve a ticket at a reduced price for students up to 25 years of age on presentation of a student identity document or a valid International Student Card on the day of the visit.*
   Adica este nevoie de un carnet/card de student valabil sau card international de student. Daca inteleg eu bine, este suficienta legitimatia simpla de student.
   In cazul, in care nu se va accepta legitimatia (ceea ce este putin probabil), va trebui sa achitati diferenta dintre bilet cu pret redus si bilet deplin. Sper ca informatia a fost utila. Calatorie placuta sa aveti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *