Toate zborurile din aeroportul Heathrow sunt la sol, deoarece poliția investighează rapoartele unei dronde pe pistă, la doar la câteva săptămâni după haosul de la Gatwick

Pasagerii înfruntă haosul proaspăt în această seară, după ce plecările de pe aeroportul Heathrow au fost oprite pentru că au fost observate drone.

Călătorii așteaptă în prezent pe piste, în imposibilitatea de a decola de la aeroport, care este cel mai mare din Marea Britanie și care deservește peste 200.000 de oameni în fiecare zi.

Unii pasageri, blocați în interiorul avioanelor, au relatat despre vehicule aflate pe pista, căutând drone.

Poliția mitropolitană a confirmat că investighează rapoartele privind observarea dronelor pe pistă.

Zborurile în prezent aterizează pe pista de sud, oar pista de nord este blocată.

Aeroportul Heathrow a confirmat pe Twitter că investighează o posibilă vizionare a dronei.

Aeroportul Heathrow a confirmat pe Twitter că investighează o vizionare a dronei
Aeroportul Heathrow a confirmat pe Twitter că investighează o vizionare a droneii

 

Ei au spus: „Răspundem la o vizionare a dronului de pe Heathrow și lucrăm îndeaproape cu poliția metropolitană pentru a preveni orice amenințare la adresa siguranței operaționale.

„Ca măsură de precauție, am oprit plecările în timp ce investigăm. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pe care le-ar putea cauza acest lucru.

Printre cei rămași pe pistă se numără și actrița britanică Wallis Day, care a scris pe tweeter: „Oricine zboară cu drona la Heathrow … poți să nu. Trebuie să ajungem pe Krypton, dar suntem ținuți pe pistă.

Haosul vine la doar câteva săptămâni, după ce mai mult de 1.000 de zboruri și 140.000 de pasageri au fost afectați în perioada din ajunul Crăciunului, când a fost o situație similar la Gatwick.

Pasagerii au fost blocați în avioane timp de mai multe ore și au fost forțați să doarmă pe podelele din aeroport, pentru că zborurile au fost anulate.

Costul haosului provocat de drone este estimat să depășească zeci de milioane de lire sterline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *