Muzeul Orsay

Muzeul D’Orsay: adresa, orar, bilete

Cel de-al doilea muzeu ca popularitate din Franța – muzeul Orsay își deschide porțile pentru tine. Pentru mai multe informații despre galeria de artă, citiți articolul nostru „Ce trebuie să vedeți în Muzeul Orsay: cele mai faimoase picturi”.

Programul de lucru

Orarul muzeului Orsay

De la 9:30 la 18:00.

Lunea este singura zi liberă.

Joi, muzeul este deschis până la ora 21.45.

Muzeul este închis de 1 mai și 25 decembrie.

Cum ajung la muzeul Orsay?

Cum să ajungi Muzeu Orsay

Cu autobuzul: rutele 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84, 94.

Cu metroul: linia 12, stația Solferino.

Pe autostrada suburbană RER: linia C, stația Muzeul Orsay.

Cât costă intrarea în Orsay?

Intrarea în Orsay

Prețul total este de 14 euro, cu reduceri prețul este de 11 euro (după ora 16:30 (cu excepția zilei de joi), după ora 18:00 (joi)). Liberă pentru toți cei care vin în prima duminică a lunii, copii, tineri (până la 25 de ani, cetățeni sau rezidenți pe termen lung ai Uniunii Europene), persoane cu dizabilități.

De obicei, în Muzeul Orsay există cozi lungi. Și intrarea aici este doar una. Pentru a intra în ea, ocolind șirul de oameni, vă recomandăm să achiziționați un bilet din timp, online, ceea ce vă va permite să nu pierdeți timp.

Colecția muzeului

Colecția de muzee

În general, colecția reprezintă pictura europeană din anii 1850-1910.

Baza colecției este opera impresioniștilor și post-impresioniștilor. Prezentate de faimoasele lucrări ale lui Manet, Monet, Van Gogh, Gauguin, Degas și mulți alții. În plus, există lucrări de artă decorativă în stil art nouveau, fotografii și obiecte de arhitectură.

Un fapt interesant – înainte Orsay era o gară din Paris. Ulterior, sa dovedit a fi în plus din cauza redistribuirii fluxurilor de trenuri și, prin urmare, urma să fie demolată. Dar, nu au putut să facă acest lucru cu perla de arhitectura din Paris și, în 1986, în locul gării a fost deschis un muzeu. Până în prezent au fost păstrate multe elemente din trecut. De exemplu, ceasul stației sau cele situate pe acoperiș – prin ele puteți să vă uitați acum la oraș.

În jurul muzeului există mai multe statui – personajele fabulelori lui La Fontaine. Și întrucât sunt în multe privințe asemănătoare cu lucrările lui Donici, puteți găsi aici cu ușurință personaje cunoscute.

Există, de asemenea, o mare oportunitate de a participa la o excursie, care vă va aduce la curent și va fi foarte informativă și cât de posibil utilă.

Ați obosit de arta?

Cafe Campana

Cafe Campana este situată la mansarda muzeului, unde toți turiștii se pot bucura de bucătăria franceză și pot admira orașul. La parter există un restaurant.

Bucurați-vă de vizita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *