Muzeul de Artă Modernă MUMOK – locație, bilete, expoziție.

Dacă vă place arta contemporană, vizitați MUMOK. Dacă nu, tot vă recomand în continuare, cel puțin pentru clădirea sa interesantă, cafeneaua plăcută, magazinul interesant de cadouri și posibilitatea de a vă forma propria opinie despre arta contemporană.

Dacă sunteți interesat serios de arta contemporană, bine versat în cele mai recente tendințe de artă sau doar doriți să atingeți arta contemporană uimitoare și șocantă – vizitați Muzeul din Viena MUMOK, numele complet – Muzeul de Artă Modernă al Fundației Ludwig (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien).

Clădirea muzeului

Muzeul de Artă Modernă este situat în faimosul Cartier Muzeal (MQ). Fațada extravagantă și ușor sumbră a clădirii de la Museumsplatz 1 avertizează publicul cu aspectul său – există multe surprize care așteaptă în interior!

Foaierul Muzeului de Artă Modernă, fotografie H. Hollström

Clădirea sub forma unui cub sau hangar masiv curbat, căptușită cu dale de bazalt gri, a fost proiectată de biroul de arhitectură Ortner și Ortner. Muzeul are trei etaje subterane și trei deasupra pământului. În „cubul gri” nu există geamuri, doar în unele locuri, pe fațadă sunt tăiate, pentru lumină, fante verticale înguste. Suprafața totală a muzeului este de 4.800 mp. Clădirea are și un cinematograf. Pereții sălilor muzeului sunt pictați în alb, astfel încât factorii externi să nu interfereze cu percepția capodoperelor de artă creativă din secolele XX – XXI.

Ascensoare de sticlă din MUMOK, foto Gabó

Expoziții

Principalele direcții artistice prezentate pe pereții muzeului:

  • Fluxus,
  • Realismul nou,
  • Fotorealism,
  • Actionismul vienez,
  • Arta pop americană
Și astfel de expoziții pot fi văzute în muzeu, fotografie realizată de R & G_Gleitsmann

Vizitatorilor de la intrare li se oferă broșuri cu descrierea obiectelor de artă. În total, colecția prezintă peste 9000 de lucrări. Este vorba despre tablouri și sculpturi, instalații, desene și grafică, fotografii, videoclipuri, obiecte de performanță. Pe lângă expozițiile permanente, se pot vedea expoziții tematice temporare – adesea destul de scandaloase, provocând ecou public puternic.

Instalare, fotografie de Lorenz Seidler

Muzeul are camere interactive echipate cu sisteme audio și video. Acolo puteți aprecia o serie de lucrări vizual și auditiv. Există camere întunecate cu un proiector de film, în care fiecare vizitator se poate familiariza cu obiecte de artă tête-à-tête.

Cele mai marcante exponate ilustrează evoluția artei contemporane. Acestea sunt lucrările suprarealiștilor Rene Magritte și Juan Miro, opera fondatorului de artă comercială – Andy Warhol. Probele de Art Nouveau clasice din Muzeul MUMOK sunt reprezentate de lucrările lui Klee, Mondrian, Picasso.

Instalare de lumină la MUMOK, foto de Erwin Vindl

Orele de funcționare MUMOK

Luni 14:00 – 19:00

Marți – Duminică 10:00 – 19:00

Joi 10:00 – 21:00

Cumpărați bilete skip-the-line online aici, pentru a nu sta la coadă.

Cum ajungi acolo

Liniile de metrou U2, U3 până la stația Volkstheater sau la Museumsquartier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *