Metroul din Berlin – cum îl folosești și cât costă

Metroul din Berlin este supus sistemului general al zonelor de transport public urban al orașului, astfel încât schimbarea din autobuze mai mult sau mai puțin clare la metrou nu este dificilă. În continuare, vă voi spune cum să folosiți metroul din Berlin, cât costă biletele și de ce depind prețurile.

În Berlin, în 2020, funcționează 10 linii de metrou:

U1 – Uhlandstraße – Warschauer Straße

U2 – Pankow – Ruhleben

U3 – Nollendorfplatz – Krumme Lanke

U4 – Nollendorfplatz – Innsbrucker Platz

U5 – Alexanderplatz – Hönow

U55 – Berlin Hauptbahnhof – Brandenburger Tor

U6 – Alt-Tegel – Alt-Mariendorf

U7 – Rathaus Spandau – Rudow

U8 – Wittenau – Hermannstraße

U9 – Rathaus Steglitz – Osloer Straße

Nici un aeroport din Berlin nu este legat de oraș prin linie de metrou. De la Tegel la oraș trebuie să mergeți cu autobuzul, de la Schönefeld – cu trenul sau autobuzul.

Între linii sunt organizate un număr mare de stații de schimbare de linii, unde puteți schimba și metroul pe tren sau autobuz.

Mai jos este prezentată harta stațiilor de metrou:

Harta stațiilor de metrou Berlin

Puteți utiliza, de asemenea, harta interactivă a metroului și a altor tipuri de transport public ale orașului aici sau aici pentru a vă face un traseu.

Sfat: dacă doriți să navigați bine în oraș, atunci harta metroului din Berlin în orice altă limbă decât germana, va deveni principalul dvs. inamic. Toate stațiile sunt scrise și sunt anunțate în germană. Cu numele de stații traduse, nu veți înțelege nimic.

Orele de funcționare

În zilele lucrătoare, metroul circulă între 04:00 și 01:00 sau 01:30, în pauză există autobuze de noapte, repetând aproximativ rutele de metrou. În timpul zilei, metroul circulă pe toate liniile cu un interval de 5 minute, noaptea – 10 minute.

În weekend și sărbători, metroul funcționează non-stop, însă cu un interval de 10 minute în timpul zilei și 15 minute noaptea, cu excepția liniilor U4 și U55.

Cât costă un bilet de metrou în Berlin

Zonele tarifare A, B și C

În Berlin, pasagerul cumpără un bilet valabil pentru călătorie pe orice tip de transport, singura restricție este numărul de zone de transport intersectate. Pentru orice tip de bilet, puteți efectua schimbări de la un mod de transport la altul.

Harta metroului S + U-Bahn Berlin cu zone

Principiul organizării zonelor tarifare este aproape același în toată Germania – orașul este împărțit în mai multe zone, pornind de la cea centrală. În Berlin există 3 astfel de zone – A, B și C. În zona centrală, de exemplu, sunt stațiile Hauptbahnhow, Ostbahnhof, Gesundbrunnen și Südkreuz. Aeroportul Tegel este situat în zona B, Schönefeld în C.

Descărcați o hartă mare a liniilor de metrou și feroviar din Berlin în format PDF, cu desemnarea zonelor de transport aici.

Prețurile biletelor pentru metroul din Berlin

Și acum să vorbim despre prețuri și tipuri de bilete. Acestea sunt următoarele: „bilete scurte” – pentru 3 stații, bilete unice, bilete pentru o zi, timp de 7 zile și diverse WelcomeCard și CityTourCard.

Biletul scurt” vă oferă posibilitatea de a călători 3 stații cu metroul sau trenul (schimbările sunt permise) și 6 stații cu autobuzul sau tramvaiul, aici schimbările sunt interzise – va trebui să cumpărați un bilet nou pentru asta.

Biletele scurte sunt valabile pentru călătoriile din zonele A și B, între zonele B și C sau între stațiile din zona C și gările din aceeași zonă.

Mai multe ExpressBus-uri circulă în Berlin, care dublează cele mai aglomerate rute, dar omit stațiile mai puțin populare. Însă stațiile omise see iau în calcul.

Un astfel de bilet costă 1,70 € pentru un adult și 1,30 € pentru un copil de 6-14 ani. Dacă planificați mai multe astfel de călătorii, puteți cumpăra patru bilete odată cu 5,60 € pentru un adult și 4,40 € pentru un copil.

Biletele unice sunt valabile 2 ore, iar în acest timp puteți face un număr nelimitat de opriri și transferuri de la un mod de transport la altul. Călătoria în sens opus cu un astfel de bilet este interzisă.

Un bilet pentru zonele AB costă 2,80 € (1,70 €), pentru Soare – 3,10 € (2,20 €), pentru ABC – 3,40 € (2,50 €).

Un bilet de zi (Tageskarte) vă oferă posibilitatea de a utiliza transportul public, inclusiv metroul, un număr nelimitat de ori în timpul zilei. Cu un singur bilet per pasager, pot călători gratuit până la trei copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Biletul este valabil pentru întreaga zi indicată pe bilet, sau de la ora validării până la 3 a.m. a doua zi.

Costul pentru zonele AB este de 7 € (4,70 €), pentru BC – 7,40 € (5,10 €), pentru ABC – 7,70 € (5,30 €).

Un bilet de grup pentru o zi este poate cea mai bună ofertă pentru familii sau grupuri de prieteni care călătoresc împreună. Cu un astfel de bilet, un grup de până la 5 persoane pot utiliza transportul public un număr nelimitat de ori în timpul zilei indicate pe bilet sau de la momentul în care biletul este validat până la ora 3 a doua zi.

Costul pentru zonele AB este 19.90 €, pentru BC – 20.60 €, pentru ABC – 20.80 €.

Un bilet săptămânal vă permite să călătoriți prin Berlin de un număr nelimitat de ori în timpul săptămânii. Perioada de valabilitate expiră la miezul nopții la 7 zile după data indicată pe bilet sau de la data validării.

Costul pentru zonele AB este de 30 €, pentru BC – 31,40 €, pentru ABC – 37,50 €. Biletele pentru 7 zile pentru copii nu sunt de vânzare.

O listă completă de opțiuni și prețuri posibile pentru bilete poate fi găsită aici.

Despre validarea biletelor și amenzi

Nu există turnichete în metroul din Berlin. Și chiar dacă supraveghetorii în metrou sunt rari, vă recomand cu mare încredere să nu treceți fără bilt în nici un tip de transport din Berlin – pentru o călătorie fără bilet pasagerul primește o amendă de 60 €.

Metroul din Berlin

Vă rugăm să rețineți că, chiar dacă ați cumpărat un bilet, nu uitați să îl validați, veți primi o amendă, deoarece în acest caz biletul este considerat invalid. S-ar părea, de ce e atât de strict dacă data și ora cumpărării sunt întotdeauna indicate pe bilet? Dar nu – fără indulgențe nici pentru localnici, nici pentru turiști, inclusiv pentru cei uituci.

Prin urmare, întotdeauna validează-ți biletul la intrarea în orice tip de transport public din Berlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *