Kunsthalle, Viena

Acest loc este o combinație armonioasă de arhitectură și artă. Clădirea sa captivează prin funcționalitatea sa. Fosta sală de echitație în stil baroc este suplinită de o clădire funcțională nouă.

Cartierul Muzeelor din Viena este un întreg complex de capodopere arhitecturale și săli de expoziții. Acest cartier este situat în apropierea Palatului Imperial. Mulți turiști se adună aici în fiecare an. Ei doresc să se familiarizeze cu obiectivele turistice din Viena.

Kunsthalle este amplasat în Piața Cartierului Muzeului, undelipsa luminii de zi este concepută special, adăugând un ușor fler de avangardism. Această clădire aparține municipalității capitalei Austriei. Nu cu mult timp în urmă, clădirea a fost supusă unei reconstrucții majore, dar acest lucru abia se observă. Soluțiile arhitecturale vechi se îmbină perfect cu cele moderne.

Viena Kunsthalle – spațiu de proiect pe piața Karlsplatz (Der space space Kar Karplplatz)

Inițial, Kunsthalle era amplasată pe Karlsplatz, unde a fost deschisă în 1991. Clădirea a fost planificată ca una temporară. Ulterior, după ceva timp, centrul expozițional s-a mutat în Cartierul Muzeelor, iar clădirea veche a dobândit un nou aspect cubic de sticlă (arhitectul Adolf Krishanitz). Iată secțiunea experimentală Kunsthalle.

„Kunsthalle Viena” este o sală de expoziții unde sunt prezentate lucrările de artă contemporană și modernistă, este un centru de expoziții internaționale anuale de artă contemporană, dotat cu cele mai moderne echipamente pentru organizarea unor astfel de evenimente. Aici au loc diverse simpozioane și sunt prezentate instalații video. Adesea expozițiile sunt senzaționale.

În clădire există o cafenea și prețurile de aici nu sunt mari. Toată lumea poate veni și lua o masă într-o unitate confortabilă, fără a părăsi Kunsthalle.

Nu sunt uitați și tinerii. Aici se organizează seminare speciale pentru adolescenți. Tinerii au ocazia să comunice între ei, să învețe de la artiștii contemporani arta contemporană și direcțiile sale.

Două săli de cinema și concerte sunt alături de Kunsthalle, aici au loc diverse festivaluri și concerte de operă. În fața centrului de expoziții se află o curte imensă a Cartierului Muzeelor, ca o sală deschisă.

Cum ajungi acolo

Mergi la stația de metrou Volkstheater pe liniile U2, U3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *