Cum ajung de la aeroportul din Malta la hotel

Aeroportul Internațional Malawi (IATA – MLA) este unul dintre cele două aeroporturi ale statului. Cel de-al doilea se află pe insulele Gozo și este bun doar pentru zboruri interne cu elicoptere. Aeroportul internațional este situat lângă localitatea Luke, de unde și provine denumirea neoficială al aeroportului. Pentru majoritatea turiștilor, călătoriile malteze încep anume aici, de aceea vom analiza metodele de a ajunge de la aeroport la hotelurile de pe insulă.

Informații generale

Aeroportul Internațional Malta a fost construit în anii 20 al secolului trecut. Inițial a fost folosit ca și bază militară, însă de la sfârșitul anilor 50 începe să joace un rol important în călătoriile civile.

Terminalul nou al Aeroportului Internațional Malta a fost construit în 1992; În 2016, numărul de pasageri a fost în jur de 5 milioane de persoane. În ceea ce privește intensitatea zborurilor, aeroportul din Malta este comparabil cu porturile aeriene din Sofia și Belgrad.

În 2012, pe teritoriul aeroportului se deschide centrul de afaceri Skyparks, situat lângă stația de autobuz și terminalul VIP. Să ajungi la capitala insulei – Valetta, este destul de simplu: este la o distanță de 9 km, timp de călătorie este de aproximativ 20-30 de minute.

Noul terminal construit în 1992

Planul aeroportului

Puteți lua cunoștință cu locația rafturilor de informații, a magazinelor și a cafenelelor în planul de mai jos.

Planul aeroportului Malta

Transport în centrul orașului Valletta

Transportul public în Malta este reprezentat de autobuze. Aici nu există metrou, precum și serviciul nici transport feroviar. Prin urmare, când apare întrebarea cum ajung de la aeroportul din Malta la hotel, există doar trei răspunsuri: taxi, autobuz sau mașină închiriată.

Taxi de la aeroportul din Malta

Cea mai convenabilă și mai rapidă modalitate de a ajunge de la aeroportul din Malta la hotelul dvs. oriunde pe insulă este să luați un taxi. Aceasta este valabil mai ales pentru cei, care au o mulțime de bagaje, au zburat cu un copil sau călătoresc cu o gașcă mare. Masina poate fi găsită la ieșirea din terminal sau comandată la timpul aterizării avionului online.

Taxiurile pe aeroportul din Malta pot fi rezervate pentru sosirea avionului dvs. online.

A doua metodă este adesea mai profitabilă, deoarece șoferii de taxi din Malta se bucură de o faimă dubioasă și ar putea profita de naivitatea turiștilor.

La comanda prin Internet, este exclusă posibilitatea de a umfla prețul. Serviciul online oferă prețul călătoriei, iar costul final al transferului este cunoscut din timp. În plus, puteți să comandați online o mașină de orice capacitate sau să indicați necesitatea unui scaun pentru copii, dacă călătoriți cu un copil.

Șoferul întâlnește pasagerii la ieșirea din zona de sosire, cu un semn pe care este indicat numele clientului. Pentru a evita neînțelegerile, toate detaliile despre călătoria viitoare sunt dublate pe e-mail la ambele părți.

Comandarea unui taxi în Malta online este, de asemenea, convenabilă deoarece ia în considerare posibila întârziere sau transferul zborului. Compania care vă întâlnește controlează singură tabloul de sosire a aeroportului și trimite mașina exact la sosirea aeronavei. În cazul în care pasagerii se rețin la controlul pașapoartelor sau la primirea bagajelor, nu vor trebui să plătească suplimentar pentru așteptare.

Puteți rezerva un taxi de pe aeroportul din Malta sau puteți calcula costul unei călătorii la hotelul dvs. pe insulă folosind acest link.

Închirierea unei mașini la aeroportul din Malta

La aeroportul din Malta există câteva companii mari de închiriere de mașini, însă închirierea mașinilor la fața locului implică adesea un cost mai mare al serviciului.

Majoritatea călătorilor preferă să închirieze mașini din timp .

Ca și în multe stațiuni populare, pe Malta, majoritatea călătorilor preferă să rezervați mașini în avans. Din această cauză, cele mai avantajoase opțiuni sunt rezervate cu câteva luni înainte. Acest lucru este valabil mai ales în sezonul turistic, când cererea crește dramatic, iar flota de mașini disponibile nu se schimbă.

În plus, distribuitorii au adesea un preț scăzut în reclame, crescându-l din contul plăților suplimentare după semnarea contractului. Aceasta, în special, se poate referi la asigurare, necesitatea de a închiria echipamente suplimentare sau sancțiuni severe pentru cea mai mică încălcare.

Este mult mai economic și profitabil să căutați o mașină pentru o vacanță printr-un serviciu european de comparare a prețurilor de închiriere de mașini.

Sistemul, care monitorizează condițiile online în sute de companii, în câteva secunde va monitoriza toate opțiunile disponibile și va oferă un rating al prețurilor și al mașinilor pentru datele planificate ale călătoriei. În plus, serviciul online aduce toate condițiile la un singur tip, permițându-vă să comparați cu ușurință ofertele și să eliminați posibilitatea plății excesive.

Vă puteți familiariza cu condițiile actuale de închiriere a unei mașini de la aeroportul Malta, precum și de a efectua un test de calcul al prețurilor pentru datele călătoriei dvs. prin acest link.

Autobuze express

În zona de sosiri a Aeroportului Internațional Malta, puteți lua o hartă detaliată a serviciilor de transport cu autobuzul. Găsiți toate rutele care circulă prin oraș. Cele mai multe autobuze sunt autobuze expres, care opresc la cerere. Numerele de autobuzelor expres încep cu litera X.

O hartă detaliată a serviciului de autobuz din jurul insulei se găsește în zona de sosire a aeroportului.

Cel mai simplu este să mergeți la aeroportul din Malta la Valletta și de acolo să continuați călătoria în direcția necesară. Biletele pentru autobuzele expres sunt cumpărate la aeroport sau în terminale speciale la stațiile de autobuz. Puteți plăti în numerar cu euro sau cu card bancar.

Șase autobuze expres merg la Valletta de la aeroport: X1, X1A, X2, X3, X4, X1B și autobuzul numărul 201.

Numărul de traseu 201 este convenabil pentru cei care au rezervarea într-un hotel de pe coastă, deoarece autobuzul merge de-a lungul părții de sud a insulei. Poate fi folosit de la nouă dimineața până la ora nouă seara.

Autobuzele expres circulă de la cinci dimineața până la unsprezece jumătate seara și traversează practic întreaga insulă în direcții diferite.

Există o stație de autobuz, lângă centrul de afaceri Skyparks, unde opresc autobuzele 72 și 71.

Stația terminus a ambelor rute este Piața Sf. Publius cu Fântâna Triton. De la piața St George, care este considerată centrul capitalei, vă despart patru stații. Puteți să luați autobuzul (de exemplu, №133) sau să mergeți pe jos. A doua opțiune este potrivită pentru cei cu bagaje puține.

Mașina de bilete de autobuz de la aeroportul din Malta.

Prețul biletelor pentru autobuze în Malta variază în funcție de timpul anului și a zilei. Un bilet pentru adulți în timpul iernii (valabil pentru două ore) costă un euro și jumătate, iar de la jumătatea lunii iunie până la jumătatea lunii octombrie – 2 euro. Pe timp de noapte, costul biletelor crește la 3 euro (2017).

De asemenea, puteți achiziționa carduri de călătorie pentru 7 zile pentru 21 de euro sau un card pentru 12 călătorii pe parcursul anului pentru 15 euro (2017). Biletele și cardurile de călătorie pentru copii cu vârsta de până la 10 ani sunt mai ieftine.

Cum ajung de la aeroport la Booggiba, Sliema și St. Julians

Malta este una dintre țările în care funcționează sistemul de transferuri low cost Terravision, oferind transport cu cost redus de la aeroporturile din multe orașe europene.

În Malta, autobuzele Terravision conectează aeroportul cu stațiunile de pe coasta de nord: Bugghiboy, St. Julians și Sliema. Călătoriile se desfășoară între orele 9 și 01:00. Sunt 8-9 plecări pe zi de la aeroport, la fiecare câteva ore. Programul detaliat actual poate fi găsit pe site-ul serviciului.

În Malta, autobuzele Terravision conectează aeroportul cu stațiunile de pe coasta de nord.

Puteți cumpăra bilete online (de regulă, acestea sunt mai ieftine pe Internet decât pe loc), dar este important să le tipăriți înainte de îmbarcare în autobuz. O călătorie într-o singură direcție de la aeroport va costa 8 Euro, iar copiii sub 2 ani călătoresc gratuit.

Stația de autobuz este situată în partea stângă a intrării principale a Aeroportului: pentru a merge la ea, trebuie să vă ghidați după semnele EXIT TO COACHES. Pentru mai multe informații privind rutele din sala de sosiri, vă rugăm să contactați fereastra nr. 12.

Video din aeroportul din Malta

Imagini: Aeroportul Internațional Malta, a380.cz, traveltop.net, BuzzFeed, loungeindex, taximaltaairport, timesofmalta.com.

1 Comment

  1. Bună ziua! Cum ajung cu autobuzul de la aeroportul Malta la hotel Strand suites by New colective din Gzira! Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *