4 reguli simple pentru o călătorie confortabilă cu avionul

Când vine vorba despre zborul cu avionul eu prefer să mă conduc de câteva reguli simple, care îmi par logice, dar nu prea sunt acceptate/respectate de restul.

Coada de la îmbărcare.

De fiecare dată mă miră coada enormă ce se formează la îmbărcare. Aceasta se formează înainte de a fi anunțată îmbărcarea și este destul de amuzant să-i auzi pe unii cum zic: “ Ar putea deschide poarta mai devreme…”

În acest timp eu stau pe scaun așteptând să treacă oamenii grăbiți, care, în aeroporturile mici mă așteaptă în autobuz, iar în aeroporturile mari, unde urci direct din terminal la bordul aeronavei – se înghesuie în trecerea dintre scaunele avionului. Îmi pare lipsit de logică, cu atât mai mult că urcând ultimul în autobuz cu siguranță voi coborâ primul la avion.

Nu vă grăbiți, avionul decolează după ce a îmbărcat ultimul pasager.

Înclinarea scaunului fără a-i spune vecinului din spate.

Când urc în avion, tot ce vreau este să ajung la destinație viu, nevătămat, la timp și fără nervi. Majoritaea pasagerilor nu se mai gândesc la vecinul din spate când lasă spătarul scaunului pentru a trage un pui de somn. Dar anume această manevră poate duce la vărsarea băuturilor fierbinți aflate pe măsuța atașată pe spătar. Sau se poate întâmpla sa-i pui toată mâncare vecinului în brațe…

Respectați-vă reciproc, anunțați vecinul din spatele dvs. de intenții, și zborul va decurge normal, fără înjurături și nervi pierduți.

Necuplarea centurii de siguranță.

Unii dintre vecinii mei de avion demonstrativ nu-și puneau centura cu cuvintele:

„Ce sens are, oricum nu mă va salva?!”

Într-adevăr, la prima vedere, există o logică în această afirmație. Dar ei uită un mic detaliu: nimeni nu a anulat turbulențele. În timpul zborului, s-ar putea să apară turbulențe, aeronavă va fi în siguranță, iar pentru o persoană care nu are centura cuplată, pot exista consecințe triste. De exemplu așa:

Cuplați centura de siguranță și păstrați-o cuplată pe toată durata zborului.

Formarea unei cozi în trecerea aeronavei înainte de anunțul de aterizare.

Nu veți obține nimic din aceasta. Părăsind avionul printre primii, nu veți câștiga timp. La aeroporturi mici, unde spre terminal ne vor transporta autobuzele – veți sta mai mult în autobuz. La aeroporturi mari – la primirea bagajelor. Are vreun sens?

Așteptați 2-3 minute, lăsați oamenii să plece, veți părăsi în siguranță avionul și veți fi mai aproape de ieșirea din autobuz (deci primul în terminal) sau veți ajunge la timp pentru primirea bagajelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *