Muzeul Body Worlds din Amsterdam – muzeul cu cele mai tari senzații

Nu cu mult timp în urmă, și anume pe 16 ianuarie 2014, un nou muzeu anatomic denumit BODY WORLDS a apărut în Amsterdam. Muzeul este situat într-o clădire istorică din centrul orașului, între gara centrală și Piața Dam și nu este altceva decât o adevărată expoziție a corpurilor umane. Aici veți afla multe despre povestea uimitoare a corpului nostru, aflați despre influența emotiilor pozitive asupra sănătății noastre și veți face o călătorie uimitoare plină de descoperiri uimitoare despre corpul uman.

Despre muzeu

Mai întâi, muzeul prezintă mai mult de 200 de mostre anatomice ale corpurilor umane reale, care arată modul în care funcționează organele noastre și demonstrează clar cât de complicat este corpul nostru. BODY WORLDS arată că, indiferent de rasă și de diverse semne externe, suntem cu toții absolut la fel din interior. Începeți vizita dvs. la etajul șase al clădirii și apoi mergeți în jos pe traseul turului – fiecare etaj aduce o temă de galerie separată. Saxofonistul uimitor pe scena, inima omului, prezentată ca sub un microscop cu cele mai mici detalii, o demonstrație impunătoare a plămânilor unei persoane care fumează și a celei ce nu fumează, un jucător de șah gânditor, un om cu volan în mâinile sale – toate „sculpturile umane” sunt gândite în cel mai mic detaliu și par extrem de reale.

Mergeți la expoziție și veți învăța cum dragostea afectează creierul nostru, cum senzația de fericire influențează sănătatea și corpul nostru și puteți descoperi secretele uimitoare ale fericirii. Personalul muzeului va fi fericit să vă spună ce factori mai mult decât alții contribuie la obținerea emoțiilor pozitive și, în același timp, sunt benefice pentru corpul nostru. Nu este întâmplător faptul că proiectul BODY WORLDS din Amsterdam este denumit „Proiectul fericirii”.

Cât despre istoria creației tehnicii de plastinare, prin care a devenit posibilă păstrarea preparatelor anatomice și oprirea descompunerii, trebuie să menționez că această metodă aparține omului de știință german Gunter von Hagens și a devenit populară la sfârșitul secolului trecut. Prima expoziție BODY WORLDS a avut loc la Tokyo în 1995 și ulterior a fost plasată în mai mult de 50 de muzee din America, Europa și Asia. În pofida tuturor disputelor și a obiecțiilor religioase și etice, BODY WORLDS (numele original german este Körperwelten) a atras un total de aproximativ 40 de milioane de vizitatori și a devenit cea mai populară expoziție de acest gen din lume.

Planificarea vizitei la muzeu

Expoziția BODY WORLDS din Amsterdam se află la: Damrak 66, 1012 LM.

Aici puteți ajunge cu ușurință cu tramvaiul de la gara principală a orașului sau puteți merge pe jos – timpul de călătorie nu va depăși 10 minute. Ușile muzeului sunt deschise zilnic de la orele 9:00 până la 20:00 și până la ora 22:00 în zilele de sâmbătă. Aș dori să vă atragem atenția că ultimii vizitatori sunt lasați să intre cu o oră înainte de închiderea muzeului.

Scopul principal al expoziției BODY WORLDS este de a spori gradul de conștientizare a publicului cu privire la problemele de sănătate, astfel încât toți învățătorii și profesorii pot intra gratuit la muzeu. Un bilet pentru adulți va costa 18 euro, un bilet pentru copii va costa 12 euro, un bilet pentru vizitatori de peste 65 de ani va costa 16 euro, iar copiii sub 5 ani vor avea acces gratuit la muzeu. De asemenea, puteți achiziționa un „bilet de familie” pentru 4 persoane pentru 52 de euro, ceea ce presupune o vizită la expoziție cu cel puțin doi copii. Călătorind cu întreaga familie, vrem să vă informăm că, după cum arată practica, copiii nu se tem de expozițiile muzeale, ci, dimpotrivă, studiază expoziția cu curiozitate și interes. Se creează, de asemenea, toate facilitățile pentru vizitatorii muzeului BODY WORLDS în scaune cu rotile, cu excepția părții expoziției situate în subsol. Intrarea acestora va costa 12 euro.

Biletele pot fi comandate din timp prin Internet aici.

În muzeu veți găsi și un magazin unicat, care oferă oaspeților obiecte uimitoare: de exemplu, puteți cumpăra o pușculiță neobișnuită în formă de creier, precum și alte suveniruri interesante.

Conform recenziilor, BODY WORLDS este considerat unul dintre cele mai bune muzee din Amsterdam și este, de asemenea, un loc minunat de vizitat pentru turiștii de toate vârstele. Deci, dacă aveți de gând să vizitați Amsterdamul cu prietenii sau cu familia, nu ezitați să treceți muzeul pe lista principalelor atracții, și faceți o călătorie interesantă prin corpul uman, impresiile obținute vor rămâne, cu siguranță, o lungă perioadă de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *