Aeroportul Corfu și cum ajung la hotel

Este oare de mirare că vacanțele în Corfu sunt visul multor turiști care urmează să viziteze Grecia? Clima, atracții, infrastructură dezvoltată – insula are de toate, pentru orice tip de vacanță. În fiecare an, numai Aeroportul Internațional Corfu primește aproximativ 3 milioane de turiști. Prin urmare, Călătorul nu a putut trece pe lângă un astfel de subiect și a decis să descopere în detaliu ce altceva este remarcabil despre aeroportul insulei și cum, după ce ați coborât din avion, să ajungeți la stațiunile și hotelurile de pe insulă.

Informații generale

Înainte de a începe povestire despre Aeroportul Internațional Corfu, ar trebui clarificat un punct important. Localnicii preferă să-și numească insula Kerkyra, sugerând că numele Corfu a fost inventat la un moment dat de unul dintre numeroșii ocupanți ai insulei.

Prin urmare, în unele surse, în locul numelui Aeroportul Corfu, este folosit un alt nume – aeroportul Kerkyra . Uneori, aceasta duce la confuzuri, dar de fapt vorbim despre același loc.

Aeroportul Internațional Corfu , numit după Ioannis Kapodistras – originar al insulei, diplomat, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei și, în sfârșit, primul conducător al Greciei independente – este situat la doar 2 km sud de oraș.

Inițial, pe teritoriul său a fost amplasat un mic aerodrom militar, construit în 1937.

Terminalul are o pistă modernă cu o lungime de 2375 m și o lățime de 45 m.

Primul zbor de pasageri din Atena a fost primit de Aeroportul Corfu în 1949. În 1962, a fost construit un mic terminal.

În 1965, Aeroportul Kerkyra a primit statut internațional, iar imediat după aceea s-a decis construirea unui nou terminal pe teritoriul său și amplasarea unui aeroclub în cel vechi (acesta se află acolo până în prezent). În 1972 a fost construită clădirea terminalului cu o suprafață de 16.000 m2.

Astăzi, Aeroportul Corfu (cod internațional CFU) are o pistă modernă de 2375 m lungime și 45 m lățime și primește atât zboruri internaționale, cât și interne.

În timpul decolării și aterizării avioanelor pot fi admirate Insula șoarecilor și Mănăstirea Blachernae.

Este de remarcat faptul că pista aeroportului este așezată pe un terasament în golful Halikiopoulou. La doar o jumătate de kilometru distanță se află insula Pontikonisi (Insula Șoarecilor) – unul dintre cele mai pitorești obiective turistice ale acestor locuri.

La decolare și la aterizare, puteți vedea și Mănăstirea Vlaherna (Blachernae) în apropiere, una dintre atracțiile populare ale insulei.

Aeroportul Corfu funcționează tot anul, 24 de ore pe zi.

Autobuze de la aeroportul Corfu către oraș, stațiuni, hoteluri

Aeroportul Corfu este situat în apropiere de capitala insulei: o călătorie cu autobuzul durează doar 10-20 de minute. Cu toate acestea, la sosirea în oraș, pasagerii pot întâmpina unele dificultăți. Dar să le luăm pe rând.

Rutele orășenești din Corfu sunt deservite de autobuze municipale albastre. Rutele în afara orașului, inclusiv spre continent, prin intermediul unui feribot, sunt autobuzele verzi ale companiei KTEL. Prin urmare, în capitala insulei funcționează 2 gări de autobuz.

Puteți ajunge de la aeroport la orașul Corfu cu autobuzul.

Autobuzele din Aeroportul Corfu – numărul 15 – pleacă dintr-o stație din apropierea terminalului (din dreapta ieșirii). Prețurile biletelor (2020) – 1,2 € dacă sunt achiziționate din timp și 1,7 € dacă se cumpără de la șofer. Programul de circulație al rutei este 7:30–23:00, intervalul dintre rute este de 30-40 de minute.

Traseul merge până la stația de autobuze din Piața San Rocco, pe strada Ioannis Feotoky.

În timpul sezonuluji estival, acest autobuz poate circula din suburbia Liston prin Aeroportul Corfu până în Kanoni, deoarece majoritatea turiștilor merg acolo pentru a admira principalele atracții ale insulei.

Zborurile KTEL pot ajunge nu numai la orice „colț” al insulei, ci și la Atena, Larisa, Salonic.

Piazza San Rocco și Canoni nu sunt doar stațiile finale ale rutelor, ci și puncte de plecare pentru autobuze albastre din jurul orașului, spre port și suburbii. Cu transportul municipal, puteți ajunge și la stația de autobuze a companiei KTEL.

Această stație de autobuze este situată chiar lângă portul Corfu. De aici pleacă rute către Paleokastritsa , Nissaki, Kassiopi, Sidari, spre plajele Arillas, Glyfada, Agios Stefanos în nord-vest și nord-est Corfu, Agios Georgios în nord-vest și sud. Într-un cuvânt, în toate colțurile insulei.

Taxi de la aeroportul din Corfu

De asemenea, puteți lua un taxi către oraș și port, mai ales dacă nu aveți timp să așteptați transportul public. Ce-i drept, nu există parcări de taxi pe teritoriul aeroportului din Corfu și va trebui să comandați o mașină.

Când comandați un taxi de la aeroportul din Corfu, pot apărea probleme cu mașini libere. Și dacă mașina a fost rezervată din timp, dar avionul a întârziat, va trebui să plătiți pentru timpul de așteptare. În plus, comandarea unei mașini necesită de obicei cunoștințe de bază, a limbii.

Când comandați un taxi online, nu va trebui să plătiți în plus pentru o mașină liberă, chiar dacă avionul întârzie

În cele din urmă, o altă problemă cu care autoritățile elene se luptă de mulți ani este dorința taximetriștilor individuali de a căștiga un pic mai mult prin alungirea ușoară a traseului călătoriei. Prin urmare, dacă sunteți „norocos” să prindeți o mașină la terminal, va fi util să urmăriți traseul pe hartă.

Pentru a începe vacanța fără probleme, puteți apela la serviciul online de rezervare a unui taxi în Grecia online.

Nu va trebui să plătiți suplimentar pentru staționarea mașinii: compania operator monitorizează toate zborurile și, dacă avionul întârzie, va ajusta pur și simplu ora de sosire a taxiului. Șoferul mașinii rezervate își va aștepta pasagerii la ieșirea din zona de preluare a bagajelor cu un semn cu numele clientului.

Transfer si inchiriere auto

Aeroportul Corfu nu oferă servicii de transfer, dar pe teritoriul său sunt reprezentate pe scară largă serviciile unor distribuitori europeni cunoscuți: Avis, Hertz, Europcar etc.

Alegerea este largă – de la mașini mici la minivan. Cu toate acestea, cu toată bogăția de alegere în timpul sezonului de vârf, numărul de oferte poate fi limitat, iar prețurile pot fi destul de mari.

Toate cele mai importante companii internaționale operează în Corfu.

Prin urmare, fanii călătoriilor cu mașina, mai ales dacă intenționați să vizitați insula în lunile de vârf, nu ar fi deplasați să se ocupe de închirierea mașinii în avans.

Cel mai simplu mod de a evalua costul potențial al închirierii unei mașini și de a compara ofertele operatorilor la fața locului este să folosești serviciile popularului serviciu european Rentalcars, creația dezvoltatorilor faimosului portal hotelier Booking.com .

Particularitatea Rentalcars constă în monitorizarea constantă a condițiilor companiilor de închiriere, un sistem convenabil de comparare a ofertelor (inclusiv posibile restricții privind kilometrajul mașinii, pachetul de asigurare inclus și alte servicii suplimentare) și posibilitatea de rezervare instantanee.

Acest lucru este valabil mai ales vara, când costul închirierii unei mașini pe insulă crește vertiginos, iar alegerea mașinilor disponibile scade la minimum. Principalul lucru în acest caz este să fiți atent, deoarece prețurile în sezon se schimbă, uneori chiar mai des decât o dată pe zi.

Video: cum să aterizezi pe aeroportul din Corfu

1 Comment

  1. Buna seara!..am rezervat in sivota un apartament.cum ajung acolo ?..mergem cu avionul pana in corfu.apoi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *