5 insule grecești secrete

95% din fluxul turistic românesc către Grecia merg pe cele mai promovate 10 insule. Desigur, nu este nimic în neregulă cu asta, dar ce dacă plajele aglomerate nu sunt pe gustul tău… Atunci această postare este special pentru tine. Și nu vă faceți griji că vor fi doar capre prezente – am selectat locuri care sunt populare printre greci și, prin urmare, totul este OK cu infrastructura de acolo.

Eubeea

Eubea nu este deloc o insulă mică și este ideală pentru cei cărora le place să-și petreacă vacanțele în drumeții lungi. Aceasta este a doua insulă grecească ca mărime după Creta, unul dintre avantajele căreia este subdezvoltarea turistică.

Munți cu sate tradiționale pe versanți, un litoral frumos cu multe plaje izolate, ruine din perioada romană, clădiri vechi și taverne tradiționale.

Eubea – un loc preferat de vacanță al atenienilor.

Aceasta este una dintre destinațiile preferate de vacanță ale atenienilor, dintre care mulți evadează aici vara din capitala turistică. O mare varietate de golfuri, plaje, precum și marea limpede fac din Eubea un loc minunat pentru cei care iubesc scuba diving.

În plus, la Eubea este foarte ușor de ajuns, deoarece se află „la o aruncătură de băț” de Atena și este legată de capitală prin curse regulate de transport maritim.

Kalymnos

Situată între Kos și Leros, Kalymnos este o insulă pitorească dominată de un teren muntos. Principala ocupație a localnicilor fiind pescuitul bureților de mare, Kalymnos este mult mai rar vizitat de turiști decât vecinul Kos.

Aparent, plajele cu nisip negru sunt pentru amatori. Cu toate acestea, este renumit pentru bucătăria sa excelentă din fructe de mare, precum și pentru apa de mare cristalină. În plus, în ultimii ani, Kalymnos a început să câștige popularitate în rândul alpiniștilor, pentru care aici au loc festivaluri specializate.

 Puteți ajunge aici cu feribotul din Atena, precum și cu linia maritimă de pe vecinul Kos.

Kea

Situat la doar 20 de kilometri de Capul Sounion, muntele Kea este foarte populară în rândul grecilor, deși printre străini gloria insulei, aparent, urmează să vină.

Dacă vizitați Atena, atunci Kea ar trebui să fie luată în considerație. Este foarte ușor să ajungi aici în weekend din capitala Greciei, datorită rutelor maritime dezvoltate din Pireu și Lavrion. Kea este renumită pentru marea limpede, plajele izolate, numeroasele trasee de drumeții și fructele de mare excelente.

În cele mai vechi timpuri, Kea era populară datorită violetului produs aici. În secolul al XX-lea, insula a fost remarcată prin faptul că în apropiere s-a scufundat, după ce a dat peste o mină, marele vapor englez Britannic.

Nisyros

Micul Nisyros este situat între Tilos și Kos. Este foarte popular în rândul grecilor pentru excursii de o zi, deși, în ciuda populației mici, este capabil să ofere servicii de calitate pentru vacanțe mai lungi.

Nisyros este un adevărat vulcan

Atracția principală a insulei este un vulcan cu minicratere fumegătoare. Puteți ajunge la Nisyros cu feribotul din Atena și Rodos.

Spetses

Înconjurat de verdeață, Spetses este situat la doar 2,5 kilometri de coasta Argolis. Este dificil să atribuiți insula categoriei celor puțin cunoscute, deoarece a fost mult timp aleasă de călătorii europeni, datorită bogăției naturii sale și a serviciilor turistice de înaltă calitate.

Spetses este cunoscut pentru coloritul sau aristocratic.

Spetses este perfectă atât pentru drumeții, cât și pentru vacanțele de plajă. De asemenea, din cauza restrângerii semnificative a traficului auto, bicicliștii se simt aici foarte confortabil. Rutele maritime regulate merg spre insula atât din Atena, cât și din multe porturi din Peloponez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *