Aeroportul din Marrakech. Cum ajung in oraș și înapoi?

Instrucțiuni despre cum să ajungeți de la Aeroportul Marrakech Menara în centrul orașului cu transportul public și taxi.

Informații practice despre aeroport

 • Numele oficial al aeroportului : Aeroportul Internațional Marrakech Menara (Airport Marrakech Ménara)
 • Cod aeroport : IATA: RAK ICAO: GMMX
 • Unde este aeroportul, adresa și distanța până la centru : Maroc, la 6 km sud-vest de centrul orașului Marrakech
 • Adresa aeroportului : RAK Mhamid, 40000, Maroc
 • Telefon aeroport : +212 674-747464
 • Site-ul oficial al aeroportului cu panou de plecări, sosiri și orar : marrakesh-airport.com
 • Trafic anual de pasageri : 4 milioane
 • Numar de terminale : 2
 • Destinații populare : Londra, Madrid, Munchen , Barcelona, ​​Berlin, Lisabona
 • Ora locală : UTC +1
 • Cursul monedei locale (2023) : 1 USD = 10,18 MAD (dirham marocan); 1 MAD = 0,44 RON
 • Cifra de afaceri de pasageri pe aeroportul din Marrakech : peste 4 milioane de pasageri
 • Unde mănânci : cafenea Paul, cafenea illy Caffè, lounge Pearl, sushi Matsuri, magazin de sandviciuri Medina, cafenea Starbucks, La Table du Marché
 • Magazine : suveniruri, haine, cosmetice
 • Servicii aeroport : vânzări de cartele SIM, internet gratuit, bancomate, schimb valutar, duty free, cărucioare de bagaje, cameră de rugăciune, ambalare bagaje
 • Hotel la aeroport sau lângă aeroport : Hotel Sofitel Marrakech Palais Imperial și Four Seasons Resort Marrakech , acestea sunt hoteluri situate într-o zonă decentă din Minara, unde străinii locuiesc în spatele unui gard înalt, ceea ce înseamnă că aici este în siguranță.

Aeroportul Marrakech Menara – este format din două terminale moderne și se pregătește să primească din ce în ce mai mulți turiști în fiecare an. Marrakech este un punct de plecare excelent pentru o excursie în deșert, dacă doriți să vedeți adevăratul Maroc și să vizitați orașele Essaouira și Agadir.

Important! La sosire, va trebui să treceți prin controlul pașapoartelor completând din timp un card de imigrare. Apoi, în zona de preluare a bagajelor, veți cumpăra o cartelă SIM, fără ea și internet, vă va fi greu în țară. Imediat după zonele de preluare a bagajelor, schimbați banii pe dirhami locali. Aici rata de schimb nu este atât de rea și nu există atât de multe schimburi în Maroc.

De la aeroport până în centrul orașului Marrakech cu autobuzul

Autobuzul este singura modalitate de a ajunge în centrul orașului Marrakech cu transportul public. Cel mai convenabil traseu este L19 express. Autobuzul circulă la fiecare 20-30 de minute de la 6 dimineața până la miezul nopții. Pentru a găsi autobuzul trebuie să treceți pe lângă autobuze și să faceți stânga unde există o stație de autobuz, la aproximativ 100 de metri.

Tariful este de 30 de dirhami dus-întors. Adică puteți folosi biletul pentru o călătorie de la Marrakech la aeroport timp de 2 săptămâni. Biletul se achiziționează de la șofer și NUMAI pentru dirhami. Bagajul este inclus în tarif.

Timpul de călătorie până la gara centrală din Marrakech (Gare de Marrakech) este de aproximativ 30-45 de minute, în funcție de trafic.

Vă rugăm să rețineți că în autobuz este foarte cald, chiar și iarna, la +20 C.

Pasionații de sporturi extreme și economie pot merge mai departe, până la stația Aeroport, și pot ajunge până în centrul orașului cu următoarele rute: L11, L12, L18, L20, L33. Un bilet de autobuz urban costă doar 4 dirhami, dar fiți conștienți de faptul că vă așteaptă un autobuz cald și supraaglomerat, în care este puțin probabil să puteți intra cu o valiză.

De la aeroportul din Marrakech către alte orașe din Maroc

Dacă trebuie să ajungeți de la aeroport în alte orașe din Maroc, atunci va trebui să ajungeți la Gara Centrală Marrakech sau la Autogara Marrakech. V-aș sfătui să călătoriți între orașe cu trenul, este mai sigur și mai rapid. Adevărat, la Agadir nu veți ajunge cu trenul, ci doar cu autobuzul.

Taxi de la aeroportul din Marrakech

Aproape de ieșirea din aeroportul din Marrakech, veți vedea o mulțime de turiști, aici așteaptă clienții taximetriștii din Marrakech, care nu vă vor duce la hotel la tariful oficial de 70 de dirhami, dar vă vor cere 200-800 de dirhami. Ca sa intelegeți, asta e cam 20-80 de euro! Aici nu sunt Uberi, pentru că mafia s-a ocupat de ei. Daca credeți ca puteți negocia cu ei, puteți veni să incercați.

Dacă doriți să ajungeți confortabil la hotel, să nu vă consumați nervii și să fiți în siguranță, vă sfătuiesc să rezervați din timp un transfer cu taxiul la o companie de încredere. Atunci nu veți avea primele minute ale șederii dumneavoastră în Maroc umbrite de faptul ca ați fost mințiți.

Închirieri auto pe aeroportul din Marrakech

Direct pe aeroportul din Marrakech se află reprezentanții a cel puțin două companii internaționale de închirieri auto: Avis și Hertz.

Dacă intenționați să explorați Marocul cu mașina, atunci vă sfătuiesc să comparați prețurile pe site-ul Rentalcars , unde puteți rezerva o mașină în oricare dintre organizațiile reprezentate în Marrakech. Chiar și în vârful sezonului, puteți găsi o mașină de clasă potrivită și o mașină cu transmisie automată. Pentru a închiria veți avea nevoie de: pașaport, card de credit și permis de conducere internațional.

Vă avertizez că în Maroc se conduce foarte rău, plus poliția profită de pe urma turiștilor pentru orice încălcare minimă, așa că nu încălcați regulile de circulație aici și rezervați întotdeauna un hotel cu parcare securizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *