Aeroport Sabiha Gokcen

Cum ajung de la aeroportul Sabiha Gokcen la Istanbul

Pentru mulți turiști, întrebarea: „Cum pot ajunge de la aeroportul Sabiha Gokcen la Istanbul?” este extrem de importantă. Prin urmare, în acest articol voi încercă să analizez cum să ajungem mai ieftin și mai confortabil de la Aeroportul Sabiha Gokcen până în centrul orașului Istanbul cu diferite tipuri de transport public.

Înainte de a vă duce sinestătător la Istanbul, vă sfătuiesc să vă pregătiți pentru călătorie:

 • Alegeți un hotel din Istanbul cu acces convenabil la transport.
 • Aflați nuanțele transportului public, tarifele.
 • Luați cu dvs. un card Visa sau Mastercard, dar și bani cash – euro sau dolari americani.
 • Notați adresa hotelului dvs. și cea mai apropiată stație de metrou sau de autobuz pe hârtie.
 • Descărcați offline harta a orașului Istanbul și a metroului pe telefon, marcați aeroportul, hotelul, atracțiile, supermarketurile și restaurantele bune pe hartă.

Informații despre Aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul

Aeroportul Internațional Sabiha Gokcen este situat în partea asiatică a orașului, la 40 km sud-est de centrul orașului Istanbul. Aeroportul Sabiha Gokcen a fost construit datorită faptului că principalul aeroport – Ataturk din Istanbul nu mi făcea față fluxului de turiști. Acest aeroport nu este situat la fel de comod ca Aeroportul Ataturk, și primește, în principal, zboruri operate de companiile aeriene low-cost, cum ar fi Pegasus.

 • Denumirea oficială al aeroportului: Aeroportul Internațional Istanbul Sabiha Gokcen (İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı)
 • Codul aeroportului: IATA: SAW, ICAO: LTFJ
 • Adresa Aeroportului: Sanayi Mh., Sabiha Gökçen Havalimanı Emniyet Müdürlüğü Binası, 34906 Pendik / İstanbul, Turcia
 • Amplasarea aeroportului și distanța până la oraș: partea asiatică a orașului, la 40 km sud-est de centrul orașului Istanbul
 • Denumirea stației de transport public: Havalimanı Otobüsleri – Sabiha Gökçen H.L.
 • Informații aeroport (24 ore): +90 216 588 88 88
 • Site-ul oficial al aeroportului: https://www.sabihagokcen.aero/
 • Traficul de pasageri la aeroport: 31,4 milioane de persoane pe an
 • Zboruri directe către aeroportul Sabiha Gokcen – peste 150 de orașe: Moscova (Aeroportul Domodedovo), Dubai, Amsterdam, Barcelona, Berlin, Budapesta, Doha, Frankfurt, Londra, Paris, Praga, Roma, Viena, Tbilisi, Lviv, etc.
 • Ora locală: UTC + 3
 • Moneda locală și rata de schimb: Lira turcească (TRY). În anul 2018, cursul lirei turcești este următorul: 1 Euro = 4,69 Liră, 1 Liră = 15 ruble.
 • Vremea la aeroport: În perioada iunie-septembrie, temperatura aerului este de 26-31 ° С. Cele mai confortabile luni pentru călătorie sunt aprilie, mai, octombrie, noiembrie, cu temperaturi în timpul zilei de 16-22 °C. Decembrie – februarie este cel mai jos sezon, zborurile sunt mai ieftine, temperatura medie pe timpul zilei se menține la aproximativ 10 °C.
 • Restaurante: aproximativ 40. De la magazine alimentare și cafenelele obișnuite turcești cu doner și pizza la restaurante internaționale de fast-food cum ar fi Sbarro, McDonald’s și Starbucks.
 • Cumpărături și servicii suplimentare: Sunt deschise o varietate de magazine: de la magazinele de suveniruri până la secțiunile de îmbrăcăminte. Există, de asemenea, o farmacie, duty free shop.
Schema transport Aeroport Sabiha Gokcen - Istambul
Schema transport Aeroport Sabiha Gokcen – Istambul

În viitor, se planifică ca metroul să ajungă până la aeroport pentru că acum este destul de greu de ajuns, trebuie de făcut mai multe schimburi de transport. Cea mai convenabilă metodă este, desigur, un taxi. Mai departe voi spune cum ajungeți de la Aeroportul Gokcen atât în partea europeană, cât și în partea asiatică a orașului Istanbul. Amplasarea aeroportului pe harta orașului poate fi văzută mai jos.

Aeroportul Sabiha Gokcen pe hartă
Aeroportul Sabiha Gokcen pe hartă

Aeroportul are două terminale – Terminalul 1 pentru zboruri interne, iar Terminalul 2 pentru zboruri internaționale. Schema terminalelor poate fi văzută mai jos.

Terminal în sabiha gokcen

 

Primul lucru după sosire pe care trebuie să-l faceți este să obțineți lire turcești de la un ATM din aeroport, deoarece puteți plăti pentru transport sau pentru bilete numai în moneda locală.

Biletele pentru autobuzul municipal sunt cumpărate sub formă de jeton la o mașină specială Jetonmatik sau sub forma unui bilet electronic de la Biletmatik. Costul unei călătorii cu autobuzul sau cu metroul este de 5 lire turcești într-o direcție.

Autobuzul Havabus de la Aeroportul Sabiha Gokcen la Istanbul

Orar Havatas
Orarul autobuzelor Havabus (Havataș)

Centrul orașului Istanbul este accesibil cu autobuzul expres Havabus (fosta Havataș). Aceste autobuze albe așteaptă pasageri la ieșirea din zona sosirilor. Autobuzul circulă pe trasee Sabiha Gökçen havalimanı Airport – Piața Taksim și Aeroportul Sabiha Gokchen – Districtul Kadıköy.

 

Timpul de călătorie până la Piața Taksim este de aproximativ 1,5 ore, în funcție de intensitatea traficului urban. Autobuzul merge la fiecare 30 de minute, între orele 04:00 și 01:00.
Tariful spre Piata Taksim este de 15 lire turce (3,8 USD) intr-o direcție, la Kadikoy – 10 lire turcești (2,5 USD) într-o directie. Biletul pentru autobuzul expres trebuie cumpărat direct de la șofer.

Transport municipal de la aeroportul Sabiha Gokcen

Autobuzul la aeroportul Sabiha Gokcen

Există mai multe rute cu autobuzele orașenești de la aeroport, care vă vor duce la port sau la stații de metrou. Autobuzele circulă între orele 06:00 și 01:30. Numerele autobuzelor și rutele lor:

 • Autobuzul E3: Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen – Metroul Levent
 • Autobuzul E9: Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen – Bostanci İskele
 • Autocarul E10: Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen – Kurtkoy – Kadikoy
 • Autobuzul E11: Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen – Kadikoy
 • Autobuz 16S: Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen – Metrobus Uzuncayır
 • Autobuz 132H: Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen – Pendik YHT

Cu autobuz + metrou de la aeroport

Deoarece sub Bosfor trece tunelul submarin Marmaray, puteți ajunge la partea europeană a orașului Istanbul cu autobuzul și metroul. Mai întâi, luați autobuzul KM-20 până la stația de metrou Kartal sau Pendik, de unde puteți lua metroul linia M4 (linia roz). Luați M4 pentru a ajunge la stația Ayrılık Çeșmesi, unde treceți la Marmaray și ajungeți la stația Sirkeci Marmaray. Stația Sirkeci este situată în centrul părții europene a orașului Istanbul, la 300 de metri de Palatul Topkapi și la 1 km de Moscheea Sultanahmet.

Harta metro Istambul

Feribot de la Aeroportul Sabiha Gokcen la Istanbul

Dacă aveți o rezervă de timp, puteți combina traseul de la Aeroportul Sabiha Gokcen până în centrul Istanbulului – Piața Sultanahmet. Mai întâi trebuie să luați autobuzul municipal E10 sau E11 pe ruta Sabiha Gökçen Airport (Sabiha Gökçen havalimanı) – Kadıköy. La stația Kadıköy, luați feribotul spre stația Eminonu, care pleacă la fiecare 30 de minute și costă 1.95 lire turce de persoană (0.5 USD), iar apoi la stația Eminonu, luați tramvaiul spre Piața Sultanahmet sau mergegți pe jos.

A doua opțiune este de a merge cu un feribot de la aeroportul Sabiha Gokcen spre partea europeană a orașului Istanbul este autobuzul 132H spre portul Pendik YHT + feribot.

Taxi de la aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul

Prețuri taxi Aeroport Sabiha Gokcen - Istambul

La ieșirea din aeroport veți găsi cu ușurință un taxi. Prețurile sunt afișate în aeroport. De la aeroportul Sabiha Gokcen, un taxi vă poate duce în toate părțile orașului Istanbul și în orașe din apropiere: Piața Taksim din Istanbul, Sultanahmet, Fatih, Beyoglu, Kadikoy, Shile, Orta Mahalessi, stațiunea de schi Bursa (Uludag) sau chiar la Burgas în Bulgaria!

6 Comments

 1. Foarte utile informațiile!
  Mulțumim!

 2. multumim frumos, foarte utile si detaliate ,

 3. Multumesc , pentru detalii as vrea sa calatoresc cu pegasus , si aceste informatii sunt foarte folositoare

 4. multumim pentru informatii

 5. Informmatii foarte folositoare. Felicitari pentru publicarea lor!

  1. Mulțumesc pentru tooooaaate aceste informații. Pentru o persoana care pleacă singura, asa ca mine, fără sa știe turca sau engleza, este asa, pe principiul,, mura în gura”. Plec în iunie, zbor pe pe Sabiha. Sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *