Plaje de pe Thassos, cu poze, hartă și coordonate

Insula Thassos este frecvent denumită Smaraldul Mării Egee. Vegetația bogată i-a asigurat titlul de cea mai verde insulă din Grecia. Și într-adevăr – o insulă cu plantații de măslini, brazi, cedri și pomi de palmier vechi de secole, care cresc pe întreg teritoriul, merită acest titlu. Iar coasta sa cu o lungime de 115 kilometri se remarcă prin plaje frumoase, nisip alb și apă limpede.

Thassos este renumit pentru plajele sale, care posedă „Steagul Albastru” – un premiu internațional acordat zonelor de coastă, a căror apă și infrastructură îndeplinesc cele mai înalte standarde ecologice.

Plaja Psili Ammos

Plaja Psili Ammos

Mica insula Thassos, ca orice altceva in Grecia, este pitorească si absolut de neuitat. Aici găsim o serie de plaje. Una dintre ele, Psili Ammos, este o frumoasă coastă de cinci kilometri de lângă satul Potos.

Plaja este nisipoasă și destul de civilizată. În orice caz, întregul sezon este prezentă o infrastructură, care constă din restaurante și taverne. Umbrelele și șezlongurile, care nu sunt amplasate pe fâșia foarte largă a plajei în zilele însorite nu lasă nici o îndoială – plaja este foarte populară.

Aceasta este una dintre cele mai bune plaje nisipoase ale insulei, iar dunele mici și vegetația tamarică o decorează, ca și alte plaje de pe Thassos, frumos.

Locație: aproximativ la 5 km de satul Potos.

Coordonate: N 40.59463100, E 24.61967100

 

Plaja Glyfoneri

Plaja Glifoneri pe Thassos (fotografie)

Plaja Glyfoneri este, probabil, cea mai caldă din plajele de pe Thassos, amplasată într-un golf verde frumos. Acesta este situat în apropiere de plaja populară Pachis resort, în zona Skala Rahoni.

Aceasta este o plajă mică, dar fabuloasă, cu nisip alb, unde puteți să vă ascundeți de soarele fierbinte sub umbra pinilor, înotați în apa turquoise cristalină sau să vă relaxați într-un restaurant care se specializează în bucătăria tradițională locală.

Acesta este locul perfect pentru cei care doresc să se relaxeze și să se retragă. Cine vrea, se poate plimba printre pomii de măslini de pe plajă și prin alte locuri fermecătoare și pitorești. Un avantaj al plajei Glyfoneri este că șezlongurile aici sunt gratis.

Locație: Ethniki Odos Thasou Limenarion, Thasos 640 10

Coordonate: N 40,79295400, E 24.63335800

Paradise Beach

Paradise Beach pe Thassos (fotografie)

Paradise – o plajă de nisip populară și unul dintre cele mai bune locuri pentru a vă relaxa pe insula Thassos. Plaja este situată pe coasta de sud-est a insulei, lângă un golf mic izolat.

Din engleză, cuvântul „Paradise” este tradus, evident, ca „Paradis”. Și această plajă Thassos corespunde pe deplin numelui – acesta este cu adevărat un loc ceresc, ideal pentru relaxare. Din toate părțile, plaja este înconjurată de dealuri joase acoperite cu verdeață tropicală, iar apa din golf este surprinzător de caldă și curată. Plaja Paradis a primit chiar „steagul albastru” – marca europeană de calitate, care se acordă celor mai curate plaje din Europa.

Paradise Beach este clar împărțită în trei zone independente – zona de bikini, unde sunt necesare costume de baie, zona de topless, unde doamnelor pot înota și pot face plajă topless și o zonă nudistă, unde nu sunt necesare costumele de baie. Limitele acestor zone nu se remandă să fie traversate îmbrăcat (sau dezbrăcat) necorespunzător – sunt monitorizate.

Intrarea pe plajă este absolut gratuită, dar pentru a putea folosi șezlongul, trebuie să comandați cel puțin un milkshake la un bar local. De asemenea, plaja este ideală pentru windsurfing și atrage mulți fani ai acestui sport.

Locație: 26 km de orașul Thassos

Coordonate: N 40.64520300, E 24.76706400

Marble Beach (Plaja de Marmura)

Marble Beach (fotografie)

Marble Beach este una dintre cele mai frumoase și neobișnuite plaje de pe insula grecească Thassos. Plaja este situată pe coasta de est a insulei, lângă locul de extracție a marmurei.

Nu în zadar numele sau este Plaja de Marmura – suprafata sa este complet acoperita cu marmură mărunțită, nu de nisip sau pietricele obisnuite. Arată extraordinar de frumos: marmura mărunțită este absolut albă și plaja literalmente strălucește în razele soarelui grecesc. Marble Beach are, de asemenea, toate facilitățile – există o toaletă, vestiare, șezlonguri confortabile, umbrele de soare și o mică cafenea cu băuturi răcoritoare și gustări. Intrarea la plajă este absolut gratuită, dar pentru a profita de șezlong, este suficient să cumpărați ceva la un bar local.

De asemenea, avantajul fără îndoială al acestui loc este izolarea sa: Plaja Marble se află la patruzeci de minute de mers pe jos de cel mai apropiat hotel, așa că aici nu este aglomerat niciodată. Bineînțeles, distanța mare până la plajă îi sperie pe toți băieții leneși, dar acest loc merită încă o vizită.

Marble Beach este cu adevărat un loc ceresc, o adevărată perlă a insulei Thassos.

Locație: Coasta de Est a insulei

Coordonate: N 40.75031300, E 24.74742700

Plaja Makryammos

Plaja Makrimos (fotografie)

Plaja Makryammos este o plajă populară greacă pentru odihnă de familie. Makryammos este situat pe coasta de nord-est a insulei Thassos, la câțiva kilometri de orașul Limenas.

De pe celelalte plaje ale insulei Thassos, Makryammos iese în evidență prin  infrastructurș și facilități bine gândite. Pe plajă există o gamă largă de divertisment – aici puteți juca tenis și volei de plajă, puteți face scufundări sau puteți lua parte la o varietate de alte distracții. Aici pentru fiecare membru al familiei se va găsi o ocupație pe plac. Aproape de plajă există numeroase baruri și restaurante, unde puteți mânca. De asemenea, în apropiere este un hotel confortabil.

În afară de aceasta, Makryammos este considerată, în mod unanim, cea mai curată plajă de pe insulă. În 2004, i sa acordat chiar „steagul albastru” – un premiu special emis de Comitetul European pentru Turism. Numai cele mai bune plaje din Europa se pot lauda cu un astfel de premiu. Fără exagerare, putem spune că Makrymos este cea mai bună plajă din Thassos și, în plus, una dintre cele mai curate plaje din toată Grecia.

Locație: Limenas, Insula Thassos, Grecia

Coordonate: N 40.77054800, E 24.72587800

Plaja San Antonio

Plaja San Antonio de pe Thassos (fotografie)

Plaja San Antonio, care deține și ea „steagul albastru”, este situată în partea de vest al insulei, în zona sa liniștită. Cu ape cristaline și perfecte pentru înot, această frumoasă plajă este recoamdată pentru toate categoriile de călători. Aici totul este frumos. Plaja are tot de ce aveți nevoie sau puteți avea nevoie la odihnă: umbrele, șezlonguri și numeroase baruri, taverne și restaurante. La dispoziția dumneavoastră este un personal excelent, bine instruit, politicos și cu un zâmbet prietenos și constant pe buze. Și un alt punct foarte important – mâncarea aici este delicioasă, foarte gustoasă și de calitate. Bucurați-vă de apusul grecesc, înotați în apele limpezi și nu pierdeți noaptea grecească, când toată lumea cântă și dansează în ritmul muzicii live.

Locație: plaja San Antonio, Thasos, Makedonia Thraki, Grecia

Coordonate: N 40.60430900, E 24.60886000

Plajele Thassos pe Hartă

Evidențiate cu culoare. Harta prezentată pentru locație orientativă. Pentru localizare exactă folosiți coordonatele de la sfârșitul fiecărei descrieri.

Harta plajelor pe insula Thassos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *