Cum ajung de la aeroportul Verona în oraș

Aeroportul Verona (Aeroporto di Verona-Villafranca) deservește provinciile italiene Verona, Bolzano, Trento, Vicenza, Rovigo, Mantova și Brescia. Aici ajung avioanele din orașele Italiei și din țările Europene. Pentru a ajunge la Verona de pe alte continente, va trebui să faceți schimb de avion.

Deoarece aeroportul din Verona este situat la numai 11 km de orașul Verona, să ajungeți acolo nu vă ia mult.

Shuttle –bus-ul de culoare alb-albastră al companiei ATV leagă între ele aeroportul și gara din Verona – Porta Nuova (Stazione FS Verona Porta Nuova).

Autobuz de transfer

Din aeroport (aeroportul Catullo) autobuzele pleacă zilnic la ora 5:35, 6:30, 6:50, 7:10, apoi la fiecare 20 de minute până la 23:30.

Autobuzele de la gara Verona Porta Nuova spre aeroport pleacă zilnic la ora 5:15, 6:10, 6:30, 6:50 și apoi la fiecare 20 de minute până la ora 23:10.

Călătoria durează aproximativ 20 de minute.

Biletul Într-o singură direcție costă 6 EUR, și poate fi cumpărat la casele de bilete din aeroport, în automate de bilete (bancnotele mari, de exemplu 100 EUR, nu sunt acceptate de aceste mașini) sau online, pe site-ul ATV.

indicator
schema terminalului de bilete

La intrarea în autobuz biletul trebuie neapărat să fie compostat. Biletul de autobuz este valabil 75 de minute. Având în vedere durata scurtă a călătoriei spre oraș, există posibilitatea de a economisi bani folosindu-l și pe un alt traseu în oraș.

Stația de autobuz este în dreapta, la 5 metri de la ieșirea din terminalul de sosire. Oprirea este prevăzută cu un tablou electronic, care arată traseul și ora sosirii celor mai apropiate autobuze.

De la aeroportul Verona spre Mantua

Dacă sunteți interesat de cum puteți ajunge de la aeroportul din Verona la Mantua, puteți utiliza shuttle-bus-ul direct. Acesta pleacă de la aeroport la orele 7.30, 12.00, 15.30 și 20.30. Timpul de călătorie este de numai 40-45 de minute. Programul nu depinde de ziua săptămânii sau de sărbători. Costul unui bilet este de 5 €.