Când este mai bine să călătoresti independent

Am scris deja în ce cazuri este mai bine să călătorești printr-o agenție de turism. Și acum, vreau să-mi aduc argumente de ce este mai bine să călătoresc independent.

Probabil, problema trebuie abordată, luând în considerare fiecare caz în parte. De aceea, ca de obicei, eu nu pretind că este adevărat pentru toată lumea. Dar, din punctul meu de vedere, viitorul aparține călătoriilor independente sau cel puțin tururilor individuale. Mai devreme sau mai târziu, vacanțele de hotel în Turcia și Egipt te plictisesc și-ți dorești ceva nou. Mai sunt și alte avantaje.

Este frecvent întâlnită părerea, precum că o călătorie independentă reduce costul călătoriei. Aceasta nu este întotdeauna veridic. Desigur, există locuri unde puteți căuta bilete de avion la preț bun, de exemplu Jetradar.com, însă dacă comparăm costul unui tur săptămânal în Turcia, cu costul biletelor și a hotelului, rezultatul nu va fi în avantajul călătoriilor independente. Totuși, de ce oamenii călătoresc independent?

De ce este mai bine să călătorești independent?

În primul rând, călătorii independenți într-adevăr călătoresc și nu stau doar pe plajă. Și asta înseamnă destul de multă mișcare, o mulțime de locuri vizitate, rute non-standard. La agențiile de turism, de regulă, numai destinațiile populare sunt mai ieftine (pachete). O mică deviere  de la standard și imediat devin de câteva ori mai scumpe.

Convenabil și distractiv
Mie, de exemplu, îmi place foarte mult să mă gândesc la traseu, să fac planuri de călătorie, să căut informații. Aceasta îmi  extinde orizontul și mai mult și doar eu voi răspunde pentru etapele călătoriei. Cu experiență, planificarea nu durează prea mult timp.

Posibilitatea de a merge acolo unde doresc și de felul în care doresc
Pot folosi un tur individual. Dar cine, în afară de mine, știe cel mai bine de ce am eu nevoie? Numai eu. Ca regulă, înainte de a începe să mă gândesc la călătorie, planul ei este neclar până la sfârșit  și este nevoie de a cunoaște mai mult, de a afla și alte păreri, pentru a face o alegere mai potrivită pentru mine. De aceea, eu nu înțeleg cum o agenție de turism va putea să-mi ofere ceva, ce nu știu încă eu. Și dacă mi-am făcut un plan de călătorie, găsirea hotelurilor și a biletelor nu este complicată.

Călătorii lungi
Cu cât călătoria este mai lungă, cu atât mai puțin ai nevoie de o agenție de turism. De obicei, tururile durează 1-2 săptămâni, mai mult – sunt deja foarte scumpe. Dacă te duci pentru o lună sau mai mult, atunci va fi mai ușor să faci totul singur. De exemplu, să inchiriezi un apartament sau o casa per lună, este de multe ori mult mai ieftin decât dacă ai sta la hotel, și în același timp este mult mai confortabil.

O călătorie dificilă și un traseu nestandard
Când călătoria nu reprezintă doar o săptămână în același oraș, dar câteva țări și o mulțime de atracții, doar planificarea individuală se va potrivi. Și așa cum am spus, eu o pot face mai bine. Mai ales în cazul, în care ruta nu este un standard, agenția de turism, probabil, nici nu știe despre ea, de aceea va oderi un preț de-ți vine să pici.

Posibilitatea de a utiliza metode alternative de transport și de locuit
Nici o agenție de turism nu pote să-mi ofere o listă deplină de hoteluri sau pensiuni, pentru că nu toate dintre ele sunt prezente în bazele de date. Adică nu întotdeauna o casa poate fi rezervată prin intermediul internetului, iar acesta înseamnă căutare pe loc, la destinație. Bilete de autobuz sunt, de asemenea, nu peste tot posibil de rezervat prin intermediul internetului, și de multe ori, un autobuz poate fi metoda cea mai convenabilă de deplasare prin regiune. Nu uita, de asemenea, despre lucruri, cum este autostopul, sau petrecerea unei nopți într-un cort. Este puțin probabil ca acestea să fie oferite de o agenție de turism.

Excursii independente și programul individual
Dacă ai fost vreodată într-o excursie, atunci știi că totul trebuie făcut la comandă – am ajuns, afară, plimbat, înapoi în autobuz. De mai multe ori am încercat, și am realizat că programul meu nu coincide cu ceea ce este oferit tuturor. Eu am o perspectivă diferită asupra lucrurilor – cât de mult timp am nevoie să petrec în magazinul de cadouri și cât la muzeu. Și, de asemenea, am propria listă a locurilor, pe care vreau să le văd.

Și în final. Numai într-un tur independent, vei fi capabil să guști pe deplin atmosfera din țară. Nu poți, locuind într-o zona turistică, se te amesteci cu localnicii (nu să asculți un ghid, care spune povești, care sunt departe de realitate), să guști mâncăruri tradiționale și nu unele pregătite pentru turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *