Trenurile din Italia: cum cumperi bilete on-line pentru trenul regional

Unde cumpăr bilete pentru trenuri italiene?

Dacă aveți de gând să călătoriți prin Italia cu trenul și doriți să cumpărați un bilet, fără intermediari – acest articol este pentru dvs. Aici vor fi instrucțiuni pas cu pas pentru a cumpăra on-line biletul pentru calea ferată italiană.
Biletele de tren on-line trebuie să fie achiziționate numai site-ul oficial italian www.trenitalia.com, care nu numai că vă permite să cumpărați un bilet din timp și de la distanță, ci și oferă tot felul de promoții și reduceri.

ATENȚIE! Datorită creșterii recente a problemelor cu plata prin Trenitalia recomandăm insistent să cumpărați biletele prin intermediul partenerului său oficial – OMIO.

Pas cu pas procesul de alegere și cumpărare al unui bilet

Acest site este disponibil în două versiuni lingvistice: italiană și engleză. Pagina principală în italiană arată în felul următor.

Bilete tren Italia
Pentru achiziționarea unui bilet ne interesează forma roșie, adică accel pătrat mare roșu cu inscripții LE FRECCE (numele unuia dintre tipurile de trenuri rapide) și TUTTI I TRENI (toate trenurile). În funcție de direcția aleasă, alegeți una dintre aceste rubrici. Dacă selectați TUTTI I TRENI, formularul își schimbă culoarea în gri.

Bilete tran Italia

V-ați putea întreba: „Cum putem determina care din forme să o folosim: roșie sau gri“ LE FRECCE deservesc destinații mai îndepărtate, iar TUTTI I TRENI – orice distanță. Dar, dacă în formă roșie introduceți punctele de plecare și sosire, pe care acest tip de trenuri nu le deservește, site-ul vă va întoarce o eroare de următorul tip

Bilete tren Italia
Pentru că în această formă ne interesează toate câmpurile, să începem cu traducerea lor. Andata (dus) și Andata e ritorno (dus și întors), aici, respectiv, selectați dacă este necesar ca biletul să fie într-o direcție sau dus / întors. Da (de la), adică punctul de pornire
A (până la), puncul de destinație
Andata (data de plecare), specificați data și Ora (ora)
Ritorno (data de întoarcere), specificați data dorită și ora
Adulti (adulți) și ragazzi (copii) – copiii în vârstă de până la 4 ani câlâtoresc gratuit, de la 4 la 14 ani, cu trenurile naționale de mare viteză, la tarife reduse. În acest câmp specificați numărul de călători.
Important: pentru trenurile regionale reducerea de 50% este valabilă numai pentru copiii de la 4 la 11 ani, pasagerii de la 12 ani plătesc costul integral al biletului.

Reduceri copii trenuri italia
Cerca (caută) ultimul câmp de care suntem interesați de pe această pagină. Făcând click pe butonul de căutare, site-ul analizează informațiile dvs. și oferă toate posibilele trenuri în forma de mai jos

Bilete tren ItaliaPartenza (plecare) Arrivo (sosire) Durata (timpul de deplasare) Treno (tren) Prezzi (preț ).
Alegeți linia cea mai potrivită pentru călătoria dvs cu trenul, apasând pe Seleziona (selectați), site-ul va deschide formularul de mai jos

bilete tren Italia

Alegeți clasa vagonului (prima sau a doua), precum și tipul de bilet (de bază, economie, super economie), evidențiând cercul dorit. Tot aici, se poate alege locul dorit. Posto Assegnazione autmatica (atribuirea automată a scaunului) scelta del Posto (selectarea locului) Posto vicino a (loc lîngă) După ce faceți toate alegerile click pe Continua (continuare) Site-ul merge la pagina de înregistrare al biletelor.

bilete tren Italia
Alegeți Non Sono registrato (nu sunt înregistrat) și completați câmpurile menționate mai jos. Nome (prenume) Cognome (nume) E-mail (e-mail valabil, pe care va fi trimis biletul) Conferma e-mail (confirmați poștă electronică) Telefono (cred că nu are sens să traduc)

bilete tren Italia
În continuare, selectați tipul de plată (card sau prin PayPal), selectând cercul dorit, și bifați Accetto Le Condizioni Generali di Trasporto (sunt de acord cu condițiile de transport) și apăsați CONTINUA (continuare)

Procesul de achitare a biletului

Plata tren Italia

la această pagină completați datele cardului dvs. sau de PayPal și apăsați Avanti (continuare) Titolare della Carta (proprietarul cardului Nome (prenumele) și Cognome (numele) Tipo Carta (tip de card) Numero della Carta (numărul cardului) Carta Scadenza (termen de valabilitate)
Se așteaptă de câteva secunde până când plata are loc

Achitare bilete tren Italia

Dacă totul a trecut cu bine, apare următoarea pagină

Plata tren Italia
La pagina următoare, apăsați OK și selectați Pune o sms (trimite SMS-uri) sau Stampa (imprimare)

Plata tren Italia Final
Felicitări, ați cumpărat independent și fără intermediari un bilet electronic pentru tren! Biletul electronic vă va fi trimis prin mail sau SMS. De fapt, controlorul va fi interesat doar de codul biletului dvs., de obicei 5-6 cifre. Voi fi bucuros să răspund la toate întrebările dvs. în comentarii, este gratis.

9 Comments

 1. Buna ,
  Foarte util articolul. Poți te rog sa-mi spui, in cazul biletului electronic , mai trebuie sa validezi ceva înainte sa urci in tren ?
  Mulțumesc frumos ,
  Mioara

  1. Nu, nu este nevoie de validare. Este suficient sa-l aratati pe orice dispozitiv – telefon, tableta. Daca nu aveti un asfel de dispozitiv, imprimati biletul.

 2. Buna ziua! Am cumparat bilete de tren online pentru doua calatorii dus-întors pentru mai multe persoane prin www. thetrainline. com în Italia. Pentru una din ele am primit pe mail un cod (nu cod de bare, pur si simplu un cod din 6litere) si ma intrebam daca acel cod ține rol de bilet…. și pentru a doua călătorie care, de asemenea a fost platita cu cardul, nu am mai primit nimic pe mail. Am primit doar pe siteul lor, pana sa apuc sa inchid pagina un cod din mai multe cifre ”your booking reference”. Mulțumesc

  1. Nu stiu sa va zic, pentru ca folosesc fie site-urile oficiale Trenitalia și Italotreno, fie Omio.com. Chiar din primul aliniat recomand doar aceste site-uri pentru a cumpara bilete in Italia.

   Un bilet Trenitalia arata astfel: Bilet Trenitalia. Codul necesar este evidentiat cu roșu.

   In situatia dumneaoastra ar fi logic sa cereti asistenta de la site-ul de la care ati cumparat bilete prin e-mail. Succces.

 3. N-am calatorit cu trenul in Italia pana acum, am calatorit in schimb prin Franta si din cate citesc in articolul tau, nu sunt prea mari diferente. In general eu folosesc trenul atunci cand distanta este foarte mare, sau cand ma grabesc, si atunci optez pentru cele de mare viteza sau intercity. In rest, pentru plimbari, distante mici, pana acum am folosit masina.

 4. Buna seara, puteți va rog sa-mi spuneti ce se intimpla daca cumpar electronic bilete de tren ptr o anumita ora si nu prindem trenul din diferite motive? Trebuie sa cumparam alte bilete? Multumesc antipicat. O seara buna.

  1. Pe site-ul trenitalia am gasit urmatoarele: ATTENZIONE: Per i treni del servizio regionale il biglietto acquistato è valido per la data e l’ora di partenza richiesta dal cliente ed ha una validità di quattro ore, salvo particolari tipologie di titolo di viaggio.

   Adica biletul pentru trenurile regionale e valabil 4 ore, cu exceptia biletelor speciale.

 5. Buna ziua! Multumesc mult pentru informatiile furnizate!! Mai am si eu o intrebare, gasesc un regulamnet de utilizare pe site urile recomandate? Unde sa gasesc scris ce ati spus dvs despre valabilitatea biletelor. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *