Cina cea de taină a lui Leonardo da Vinci din Milano – cum cumpăr bilete

Fresca Cina cea de Taină al lui Leonardo da Vinci din Milano, împreună cu Mona Lisa din Luvru reprezintă unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Leonardo da Vinci. De-a lungul ultimelor cinci secole, aceasta decorează pereții camerei de trapeză a bisericii Santa Maria delle Grazie, însă 90% dintre călătorii, care vizitează Milano, se confruntă cu faptul că ei nu pot vedea una dintre cele mai importante capodopere ale omenirii. Despre cum să cumpărați bilete și să vedeți cea mai dificil de văzut atracție turistică din Italia, vă va spune Călătorul independent în acest articol.

Ar părea – ce poate merge greșit cu cumpărarea unor bilete? Dar nu totul este atât de simplu. Având în vedere popularitatea sa frenetică, intrarea în sala cu frescă este un adevărată provocare.

La prima vedere, totul este extrem de transparent. Accesul în camera de trapeza al mănăstirii Santa Maria delle Grazie pentru a vedea fresca Cina cea de Taină este deschisă pentru vizitatori în fiecare zi, cu excepția zilelor de luni și a sărbătorilor legale (1 ianuarie, 1 mai, 25 decembrie), de la 08:15 la 18:45.

Însă situația este mult complicată datorită faptului că accesul în sală este restricționat artificial de către autoritățile italiene. Și majoritatea turiștilor se împiedică aici.

de 5 secole faimoasa frescă decorează zidurile camerei de mese din Santa Maria delle Grazie
de 5 secole faimoasa frescă decorează zidurile camerei de mese din Santa Maria delle Grazie

A vedea picturile murale este posibil numai într-o sesiune de 15 minute și în interior, în același timp, se pot afla un maxim de 25 de persoane. Astfel, rezultă un număr foarte limitat și cunoscut de vizitatori, care pot vedea fresca în fiecare zi.

Da, există un site oficial de bilete și chiar o posibilitate de a cumpăra bilete pentru Cina cea de taină online. Dar și cu ei nu este nici ușor.

Oficial biletul pe site costă 10 euro (valabil pentru anul 2018), însă șansele de a cumpăra un bilet spontan, pentru un turist obișnuit este practic absent. Biletele pentru marea majoritate a datelor dispar din vânzarea oficială cu 1-2 luni înainte de data vizitei.

Valoarea capodoperei, agitația din jurul ei și restrângerea artificială a autorităților crează la Milano o întreagă industrie în jurul biletelor.

În camera cu frescă nu se admit decât 25 de persoane
În camera cu frescă nu se admit decât 25 de persoane

Pe lîngă călătorii independenți, în masă cumpără bilete pentru clienții săi agențiile turistice, hotelurile, și dealeri, care ulterior le vând mai scump. Deficitul ajunge la limită, iar astfel de bilete pre-achiziționate pot fi găsite pe site-uri terțe, dar prețul lor este de multe ori crescut la 50, 60 sau mai mult de euro.

Cum puteți cumpăra bilete pentru Cina cea de taină în această situație? Vă voi spune mai multe metode.

Operatorul oficial de bilete

Așa cum am scris mai înainte, posibilitatea de a cumpăra bilete la site-ul oficial, pentru un turist obișnuit, este practic inexistentă. Dar puteți încerca să „prindeți” biletul online. Pentru a vă maximiza șansele de succes, trebuie să înțelegeți cum funcționează sistemul.

Biletele intră în vânzare în loturi, pentru o anumită perioadă de timp. De obicei, acest lucru se întâmplă cu 3 luni înainte de data vizitei. De exemplu, în februarie, se scot la vânzare biletele pentru lunile mai și iunie.

Biletele oficiale on-line, pentru Cina cea de Taină la prețul oficial (+2 Euro pentru rezervare on-line) pot fi achiziționate de la acest site. În momentul lansării vânzărilor pentru luna următoare, șansele de a cumpăra un bilet sunt maxime. Dar pentru asta trebuie să urmăriți știrile și să urmăriți biletele pentru câteva luni.

În practică, cu toate acestea, chiar și în prezența de bilete pentru o anumită dată, nu toată lumea ajunge până la sfârșitul procesului de cumpărare pentru a obține tichetul râvnit.
La o anumită etapă, adesea, apare o eroare, care nu vă permite să treceți la pasul următor și să plasați o comandă.

Voucher-ul, care trebuie schimbat pe bilet
Voucher-ul, care trebuie schimbat pe bilet

Saau data și ora selectate nu sunt disponibile la pasul următor. Care este motivul din care se întâmplă acestea, este un mister. Cel mai probabil, toate acestea se întâmplă din vina sistemului de rezervare inadecvat și al actualizării prea lente a datelor.

Dacă totuși ați reușit să treceți prin toate etapele, cu 20-30 de minute înainte de vizita programată trebuie să veniți cu confirmarea tipărită în fereastra de rezervări și să o schimbați pe un bilet.

Cum cumpăr bilete, dacă pe site-ul oficial nu mai sunt?

Ca și in orice industrie, ceea ce nu poate fi cumpărat pe bani, poate fi cumpărat pe mulți bani. In internet pot fi ușor gasite numeroase site-uri de reselleri. Eu folosesc Tiquets, un reseller apreciat de utilizatori cu peste 4,9 din 5. Pe Tiquets biletele la Cina cea de Taină pot fi comandate pe această pagină. Este adevărat, sunt mai scumpe decăt pe site-ul oficial și costă 25 de Euro. Însă, dacă biletele nu se găsesc, nu prea avem de ales.

La telefon

Un alt mod de a obține un bilet este să apelați direct la birourile de bilete și să comandați un bilet de la ei.

Aici, de asemenea, este valabilă regula „cu cât mai devreme, cu atât mai bine”. Optimal – monitorizați data de lansare a unui nou lot de bilete și apelați la câteva zile după aceasta, când entuziasmul va scădea ușor și linia va fi mai liberă.

Birourile de bilete funcționează între orele 08:00 și 18:00, la numărul de telefon: +39 02 92800360.

Desigur,la mulți va apărea probabil o întrebare firească: ce dacă nu vorbiți italiana? Deci, răspund: puteți să faceți rezervarea fără a o cunoaște. Dar este nevoie de cunoștințe de bază a limbii engleze.

Formând numărul, veți auzi un robot telefonic în italiană, după care veți auzi o frază în limba engleză, cerând alegerea limbii prin apăsarea tastei corespunzătoare de pe telefon.
Operatorul vă va pune o serie de întrebări standard, răspunsurile la care cu siguranță nu vor fi dificile: prenumele și numele, data și ora dorită, numărul necesar de bilete, numărul de telefon, adresa (puteți numi doar țara și orașul) și e-mail.

Cina cea de tană - cea mai cunoscută lucrare al lui Leonardo da Vinci
Cina cea de tană – cea mai cunoscută lucrare al lui Leonardo da Vinci

Apoi vă vor întreba cum doriți să plătiți: prin transfer la cont sau printr-un card bancar. În primul caz, o factură este trimisă per e-mail, care trebuie plătită conform rechizitelor. În al doilea caz, va trebui să dictați numărul cardului și codul CVC. Nu este foarte sigur, dar depinde de dvs.

Prețurile sunt aceleași: 12 euro pentru tot. După efectuarea plății, ca și la rezervarea online, va veni o scrisoare pe mail, cu care veți putea lua biletele la casa de bilete.

Rândul pentru bilete
Rândul pentru bilete

Câteva sfaturi

Indiferent de modul în care cumpărați un bilet pentru Cina cea de Taină, străduiți-vă ca el să fie cumpărat cât mai curând posibil.

În orice caz, până când muzeul nu a început să vândă un nou lot de bilete, nu le veți putea cumpăra nicăieri. Cele mai multe șanse de a obține un bilet sunt în primele zile de lansare a vânzărilor.

În prima duminică a fiecărei luni, intrarea în sala cu fresca este gratuită, dar pentru a ajunge acolo în acea zi, vizita trebuie rezervată în prealabil prin call-center.

Apropo, cei care nu au împlinit 18 ani pot vizita gratuit Cina cea de Taină. Dar nu puteți intra oricum, obținerea unui bilet este o procedură obligatorie pentru toată lumea.

Mănăstirea Santa Maria delle Grazie
Mănăstirea Santa Maria delle Grazie

Dacă nu ați reușit să faceți o rezervare pentru sala cu frescă și aveți foarte puțin timp până la călătorie, încercați – vă norocul și veniți la biroul de bilete al muzeului dimineața devreme, cu aproximativ o oră înainte de deschidere. Poate că veți reuși să fiți printre cei norocoși și să prindeți un bilet.

Unde se află Cina cea de taină și cum să ajungi acolo?

Reședința mănăstirii Santa Maria delle Grecia, în care se află fresca, se află la Piazza Santa Maria delle Grazie 2 | Corso Magenta, 20123 Milano, Italia (Centro Storico)

Cele mai apropiate stații de metrou sunt Cadorna și Conciliazione.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *